5 vandreture med børn i København

Hop med på vandretrenden, og oplev København fra nye vinkler på en af byens fine vandreture. Tag på eventyr i den rå bynatur, forbi husbåde, udkigsposter og skjulte kroge.

Foto: Caroline Meldgaard
25. juni 2023
Af Caroline Meldgaard
Foto: Caroline Meldgaard 

Havneringen langs vandet

Oplev København langs havnens kant på den 13 km lange Havneringen, der tager jer hen af fortov, over broer og ned af stier. Ruten går fra København K til Holmen, og videre over Christianshavn, Islands Brygge, Amager, Sydhavnen og Vesterbro. På turen kommer I forbi både husbåde, nybyggerier og Christianias helt særlige stemning. Der er mere end 30 broer på ruten (måske skal I tælle dem på vejen?), samt god mulighed for at bade, nyde udsigten og besøge caféer. Er turen for lang, kan I dele den op i mindre dele, så både korte og lange ben kan være med. Ruten er ikke så godt skiltet undervejs, så sørg for at have et kort med.

Foto: BaneGaarden 

Gåtur omkring BaneGaarden

Den nye vandrerute starter og slutter ved det nyåbnede BaneGaarden i Sydhavnen, hvor I kan købe proviant til turen i de smukke gamle lader. Den 5 km lange gåtur tager jer forbi den nye Carlsbergby og Søndermarken - blandt andet gennem nogle af Københavns skjulte byområder omkring banelegemet. Efter endt tur kan I snuppe jer en kop varm kakao og en kanelsnegl i BaneGaardens café.

Foto: Gefionspringvandet

Kastellet og Langelinie

Den 7 km lange rute tager jer gennem Kastellet, forbi den lille Havfrue, Langelinie lystbådehavn, Gefionspringvandet og en fin legeplads på Kastellet. Undervejs kan I nyde udsigten til Operaen, Københavns skibakke CopenHill, FN bygningen i Nordhavn og alle containerskibene. Hvis ikke I har madpakke med, kan I proviantere i det eksklusive supermarked Løgismose på Langelinie, købe kaffe på Kafferiet eller spise en is ved et af de mange ishuse omkring den lille Havfrue og Langeliniekajen. Start ruten hvor som helst - der er nem adgang via Østerport st., vandbus eller havnerundfarten.

Foto: Caroline Meldgaard 

Amarminoen

Amarminoen er det københavnske modsvar til den efterhånden kendte Camønorute ved Møns Klint. Den 24 km lange vandretur går gennem Amagers natur forbi strandenge, fuglereservater og Danmarks største birkeskov. Med en kort afstikker kan I også hilse på Thomas Dambos trold Bjerke Cirkelsten. Medbring kikkerter til at spotte fugle, og badetøj til en dukkert i Øresund, hvis vejret er til det. Har I brug for at hvile benene og stille sulten efter endt gåtur, kan I besøge den børnevenlige Café Sylten, der ligger i udkanten af Dragør midt på stranden.

Foto: Husgavle i Nordvest, skabt på initiativ af Jens-Peter Brask

Gavlmalerier i Nordvest

Hvis I bare er til en lille bytur, kan det anbefales at gå ud og blive betaget af de mange gavlmalerier i Nardvestkvarteret. I 2019 blev "Gavlgalleriet", der består af 16 gavlmalerier indviet med kunstnere fra ind- og udland - blandt andre københavnske Husk Mit Navn. Blandt de farverige og fantasifulde gavlmalerier kan I se en seks-armet vagabond og en hel flok cirkusdamer. I finder gavlmalerierne i området ved Møntmestervej og Rentemestervej i Nordvest.

Foto: Caroline Meldgaard

Et lille tip

Er ruterne for lange, kan I med fordel cykle i stedet. Hop på jeres egen eller lej en på et af udlejningsstederne i København. Hos rentabike kan I endda leje en tandem for lidt ekstra sjov.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben