Der er rig mulighed for at give børnene en kunstnerisk oplevelse under åben himmel. Tag ud af byen, og få frisk luft i kinderne, mens I kigger på kunst i smukke naturomgivelser - eller gå på opdagelse i jeres eget hood.

Husgavle-jagt i Nordvest

Hvor: Rentemestervej og Møntemestervej, 2400 København NV

I behøver slet ikke at forlade byen for at se på kunst! Gadebilledet er fyldt med det, hvis bare I ser jer lidt omkring. Er I til farverige værker i stor skala, kan I med fordel tage en tur til Nordvest, hvor Jens-Peter Brask har prydet hele 16 husgavle med iøjefaldende kunstværker. 

Storslået kunst og natur i Statueparken

Hvor: Rudolph Tegners Museum / Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle

Statueparken er en smuk oplevelse for hele familien. Der er brede vidder med natur, så langt øjet rækker og rundt omkring i det grønne landskab, tårner de overdådigt store skulpturer op. Den fredede hede er dækket af lyng og enebær, og fremstår helt lilla, når lyngen blomstrer i sensommeren. 

På tur i solsystemet på Planetstien

Hvor: Kystagerparken / Sdr. Kystagervej 4, 2650 Hvidovre

Et stenkast fra byen ligger Kystagerparken i Hvidovre, der har sin helt egen planetsti, hvor I kan gå eller cykle en tur i solsystemet - hele vejen fra Solen til Pluto. Turen er cirka 6 kilometer lang, og fører jer selvfølgelig forbi både Jorden, Mars, Venus og de andre planeter i vores solsystem. 

Frisk luft og friske farver i Barokhaven

Hvor: Gl. Holtegaard / Attemosevej 170, 2840 Holte

Tag et smut mod nord, og lad ungerne boltre sig i barokhaven ved Gl. Holtegaard. Gården, der er udstillingssted for kunst i forskellige afskygninger, er i sig selv et besøg værd, men haven rundt om vil I heller ikke gå glip af. Få pulsen op på pavillonens røde trappe, men husk også at nyde udsigten over haven deroppefra. 

LÆS OGSÅ: Den store naturguide: Gør udelivet sjovere for ungerne

Spot de camouflerede fuglehuse i Ishøj

Hvor: Spredt over hele Ishøj

En tur til Ishøj forbindes for de fleste med et smut forbi ARKEN. Men turen til Ishøj er også en oplagt idé, når I bare trænger til lidt luft. ARKEN har i samarbejde med kunstneren Thomas Dambo lavet et udendørs værk, der breder sig over hele byen. Nemlig hele 52 fuglehuse, der camouflerer sig overalt i bybilledet. God jagt!

Gå på opdagelse rundt om ARKEN

Hvor: Skovvej 100, 2635 Ishøj

Når I alligevel er i nærheden af ARKEN, kan I også gå en tur rundt om museet. Der er nemlig en masse kunst at opleve i området udenfor. Både statuer, vægmalerier, skulpturer, dejlig natur og spændende arkitektur.

Tag på skattejagt og find De glemte kæmper

Hvor: Spredt over Københavns Vestegn

Thomas Dambo har også sørget for anden kunstnerisk underholdning under åben himmel på Vestegnen. De glemte kæmper holder nemlig til rundt omkring i naturskønne omgivelser. Se, om I kan finde Teddy Venlig, Oscar Under Broen, Sovende Louis, Lille Tilde, Thomas på Bjerget og Bakke Top Trine, der alle er lavet af lokale genbrugsmaterialer og med hjælp fra frivillige. 

LÆS OGSÅ: Ta' på troldejagt i Danmark: Her finder I de skjulte kæmper

Spejllabyrint og kunstlegeplads på Ordrupgaard

Hvor: Ordrupgaard / Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund

Gå en tur i det grønne med familien, og nyd de fine kunstværker, der dukker op. Særligt Jeppe Heins Semi Circular Mirror Labyrinth fra 2013 er populær hos børn og voksne i alle aldre. På billedet ses et andet hit - nemlig Olafur Eliassons Vær i vejret fra 2016. 

To værker – bambustårnet af Doug and Mike Starn og Ringen af Olafur Eliasson - er lukket i vinterhalvåret (fra ugen efter skolernes efterårsferie til påske. Se museets hjemmeside).

Gå på opdagelse i byen

Når I går en tur i jeres lokalområde, handler det bare om at holde øjnene åbne! Mange steder er der placeret flotte og farverige skulpturer, statuer og alverdens kunstværker, som er nemme at overse i det daglige. 

 

PS: Husk håndsprit og hold afstand til andre, når I er på tur :-)

 

Fotos: 1) Ture Andersen 2-3) Husgavle i Nordvest, skabt på initiativ af Jens-Peter Brask 4) Henrik Sylvest 5) Torben Eik Jacobsen 6) Gl. Holtegaard 7) Thomas Dambo 8) Morten Stein 9) Søs Uldall-Ekman 10) Charlotte Dyhr 11) Stephanie Mielnicki