Museerne holder lukket, men der er stadig rig mulighed for at give børnene en kunstnerisk oplevelse. Tag ud af byen, og få frisk luft i kinderne, mens I kigger på kunst i smukke naturomgivelser. 

Storslået kunst og natur i Statueparken

Hvor: Rudolph Tegners Museum / Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle

Statueparken er en smuk oplevelse for hele familien. Der er brede vidder med natur, så langt øjet rækker og rundt omkring i det grønne landskab, tårner de overdådigt store skulpturer op. Den fredede hede er dækket af lyng og enebær, og fremstår helt lilla, når lyngen blomstrer i sensommeren. 

På tur i solsystemet på Planetstien

Hvor: Kystagerparken / Sdr. Kystagervej 4, 2650 Hvidovre

Et stenkast fra byen ligger Kystagerparken i Hvidovre, der har sin helt egen planetsti, hvor I kan gå eller cykle en tur i solsystemet - hele vejen fra Solen til Pluto. Turen er cirka 6 kilometer lang, og fører jer selvfølgelig forbi både Jorden, Mars, Venus og de andre planeter i vores solsystem. 

Frisk luft og friske farver i Barokhaven

Hvor: Gl. Holtegaard / Attemosevej 170, 2840 Holte

Tag et smut mod nord, og lad ungerne boltre sig i barokhaven ved Gl. Holtegaard. Gården, der normalt er udstillingssted for kunst i forskellige afskygninger, holder selvfølgelig lukket i øjeblikket, men haven er åben og frit tilgængelig. Få pulsen op på pavillonens røde trappe, men husk også at nyde udsigten over haven deroppefra. 

Spot de camouflerede fuglehuse i Ishøj

Hvor: Spredt over hele Ishøj

En tur til Ishøj forbindes for de fleste med et smut forbi ARKEN. Men turen til Ishøj er stadig en oplagt idé, når I trænger til lidt luft, selvom museet holder lukket. Heldigvis har ARKEN i samarbejde med kunstneren Thomas Dambo lavet et udendørs værk, der breder sig over hele byen. Nemlig hele 52 fuglehuse, der camouflerer sig overalt i bybilledet. God jagt!

Gå på opdagelse rundt om ARKEN

Hvor: Skovvej 100, 2635 Ishøj

Når I alligevel er i Ishøj, kan I også kigge forbi ARKEN, selvom de holder lukket for tiden. Der er nemlig stadig en masse kunst at opleve rundt om det skønne museum. Både statuer, vægmalerier, dejlig natur og spændende arkitektur.

Tag på skattejagt og find De glemte kæmper

Hvor: Spredt over Københavns Vestegn

Thomas Dambo har også sørget for anden kunstnerisk underholdning under åben himmel på Vestegnen. De glemte kæmper holder nemlig til rundt omkring i naturskønne omgivelser. Se, om I kan finde Teddy Venlig, Oscar Under Broen, Sovende Louis, Lille Tilde, Thomas på Bjerget og Bakke Top Trine, der alle er lavet af lokale genbrugsmaterialer og med hjælp fra frivillige. 

Havremarkerne indtager byen

Hvor: Indre by

I forbindelse med lanceringen af det nye havremælksbrand, JÖRD, er havremarkerne kommet til storbyen. Både København og Aarhus får besøg af den gyldne kornsort, som intager gadebilledet gennem forkskellige kunstværker. For eksempel biler og ladcykler beklædt med havre, en uendelig havremark omgivet af spejle og en omvendt mark, der vokser på hovedet. 

 

PS: Husk håndsprit og hold afstand til andre, når I færdes i det fri :-)

 

Fotos: 1) Henrik Sylvest 2) Torben Eik Jacobsen 3) Gl. Holtegaard 4) Thomas Dambo 5) Morten Stein 6) Søs Uldall-Ekman 7) Wonderland og CO/PLUS for JÖRD