Her kan du gå til babysvømning i Aarhus og omegn

Overvejer du at begynde til babysvømning med guldklumpen? Så læs med her! Vi har lavet en guide, så du kan blive klogere på, hvilke tilbud der er.

16. november 2022
Af Julie Hedelund

Babysvømning er en skøn aktivitet, når man er på barsel. Det giver dit barn en dejlig, sansende og stimulerende oplevelse. Det kan dog være svært at finde rundt i de mange forskellige tilbud. Det kan samtidig være svært at få plads på de eftertragtede hold, men har du mod på at køre lidt, er der endnu flere muligheder.

By i Bevægelse

Hos By i Bevægelse kan man deltage i babysvømning på lukkede eller åbne hold. På de lukkede hold bliver man en del af et lukket forløb, der strækker sig over 7-8 uger. Nåede du ikke at få en plads på et fast babysvømningshold, eller har du ikke lyst til at forpligte dig til at skulle møde op på én fast dag om ugen? Så er de åbne hold lige noget for dig. Her kan man deltage, når det passer bedst ind i ens hverdag, da tilmeldingen sker ugen inden, det ønskede hold afvikles. Man kan med fordel købe et 10-turskort, som desuden kan benyttes til By i Bevægelses andre tilbud. By i Bevægelse tilbyder babysvømning i følgende svømmehaller:

MarselisborgCenteret

I den yderste del af Frederiksbjerg finder man MarselisborgCenteret, som sammen med AGF Svømning tilbyder babysvømning på holdbasis. Her har man desuden mulighed for at bygge videre på den gængse babysvømning, da der også tilbydes svømmehold for ældre børn. På den måde oplever barnet, at svømning læres i trygge og vante rammer. Et holdforløb strækker sig over én sæson, som varer 6 mdr. med start i januar og juni.

Babyplask på Møllestien

Babyplask er en svømmeforening for babyer og andre småfolk fra alderen 8 uger til 6 år. Der svømmes hvor hvert hold har 30 minutter i 34 grader varmt vand. Der er ikke decideret holdundervisning, men dygtige instruktører guider forældre og babyer i vandet. Der er altid to instruktører - en på land og en i vand. Begge forældre er velkomne i vandet og der er plads til madpakkespisning og amning i Lokalcenter Møllestiens opholdsarealer. Foreningen drives af frivillige forældre, der svømmer hver lørdag.

Udenfor Aarhus

Hinnerup-Badet

Cirka 17 km udenfor Aarhus C. ligger det skønne Hinnerup Badet. Her kan man også tilmelde sig babysvømning på holdbasis. Der er mulighed for at tilmelde sig hold, der strækker sig fra august til december eller august til maj. En plads til babysvøming giver adgang for én baby og to voksne, hvilket er en skøn lejlighed til at give bedsteforældre mulighed for at deltage sammen med jer. Hos Hinnerup Badet er der også mulighed for, at barnet kan fortsætte efter babysvømning, da de også har superbabysvømning for de 1½ til 4-årige.

Skanderborg Svømmehal

Du kan også melde dig til babysvømning i Skanderborg Svømmehal. Her må én voksen være i vandet sammen med barnet, og den anden voksne er velkommen til at være med fra basinkanten. I omklædningsrummet finder man bl.a. pusleplads med varmelampe, samt andre hjælpemidler til at gøre omklædningen nemmere for mor og baby.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben