De 5 hemmelige badesteder i Aarhus

I sommerens anledning har vi samlet en guide til 5 fredelige og mindre kendte badesteder i og nær Aarhus.

Foto: Moesgård Strand
22. december 2022
Af Christina Smedegaard Jensen

Ørnereden

Ørnereden ligger ved Marselisborg skov i de smukkeste omgivelser. For at komme ned til vandet skal I tage trappen. Går I lidt hen ad stranden til højre, vil I finde en total fredelig og dejlig strand og skøn natur omkring sig. Ved Ørnereden finder I også en legeplads, der er inspireret af urtidshavet. Her er der rig mulighed for at gå på opdagelse.

Hvor? Ørneredevej 55, 8270 Højbjerg

Moesgård Strand

Moesgård Strand er den ultimative familiestrand. Stranden har blåt flag og er meget børnevenlig. På stranden finder I både badebroer, kiosker, grillsteder og store græsarealer til boldspil og andet hygge. Moesgård Strand er om sommeren en af Danmarks mest besøgte strande. Hvis I ønsker at finde lidt fred og ro og stadig have skoven som nabo, anbefaler vi, at I går til højre og ud forbi det gule Fiskerhus helt ud mod pynten.

Hvor? Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg

Foto: Hørhaven

Hørhaven

Hørhaven ligger syd for Aarhus nær Skåde bakker. Her finder I et stort græsareal med udsigt over stranden. Ved stranden er der en badebro og en flot udsigt over Aarhus havn i horisonten. Det store græsareal er perfekt, hvis I eksempelvis skal holde børnefødselsdag og er mange og gerne vil have børnene med ud i naturen. Der er også rigelig med plads til en god omgang rundbold. Ved pladsen er der også shelters, som kan bookes, hvis I skulle ønske at overnatte i det fri.

Hvor? Ørneredevej 23, 8270 Højbjerg

Foto: Mols

Mols

På Mols er der masser af små og store strande, der er værd at køre efter. Der er den ene skønne og børnevenlige strand efter den anden. Det er ikke uden grund, at folk kommer fra hele landet for at opleve den betagende natur og de skønne strande. En af strandene er Fuglsø Strand, der både har badebroer og toiletter. Sandet er helt fint, og vandet er klart – perfekt til badning. Vandet bliver lidt hurtigt dybt, men det er stadig en børnevenlig strand uden store bølger.

Hvor? Fuglsø Strand, 8400 Ebeltoft

Fløjstrup

10 km syd for Aarhus finder I Fløjstrup Strand. Det er en sød, lille strand med fint sand, og som ligger tæt på skøn skov, der går helt ned til vandet. Der er også fine toiletter ved stranden. For at komme hen til stranden kan I nyde en cykeltur gennem den friske natur. Skulle I tage bilen, så er der også mulighed for at bilen kan holde i skygge under de store træer, mens I nyder stranden og køles af i vandet.

Hvor? Fløjstrup strand parkering, 8330 Beder

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben