7 magiske filmoplevelser for børn i Aarhus og omegn

Når det er gråvejr udenfor, er det fedt at kunne beskæftige børnene med indendørs hygge - og hvad er bedre end en tur i biffen? Vi guider jer til både velkendte og mindre kendte biografoplevelser i Aarhus og omegn her.

16. november 2022
Af Julie Hedelund
Foto: iStock 

Nordisk Film Biografer

I Nordisk Film Biografer i Aarhus og på Trøjborg vises der hver dag magiske filmoplevelser for biografgæster i alle aldre - og børn er selvfølgelig ingen undtagelse. Derfor disker biograferne op med en række smadderskønne events som bla. Børnebio, BarselsBreak og forpremierer på masser af børnevenlige filmoplevelser på det store lærred. Alle salene er desuden udstyret med de nyeste teknologier indenfor visnings- og lydudstyr, der sikrer den bedste filmoplevelse.

Øst for Paradis

En god biografoplevelse handler nødvendigvis ikke kun om filmen - der må gerne være mere. Og dét har Øst for Paradis taget til sig. Derfor har de udover fastlagte film også tit forskellige arrangementer og overraskelser for børnefamilier på programmet. I skolernes ferier slår den stemningsfyldte biograf nemlig dørene op til både kortfilm og filmkavalkader i børnehøjde. Så hvis I er i humør til en filmvisning udover det sædvanlige, så hold godt øje med biografens kommende events.

Foto: Cinemateket

CinemaxX

CinemaxX i Bruuns Galleri er sæderne bløde og popcornene sprøde. Og så er der garanti for filmoplevelser, som jeres børn vil elske. CinemaxX tilbyder nemlig både de største filmoplevelser for de små og invitiativet MinimaxX, der er biografens garanti for, at I sammen med jeres børn får en god og tryg filmoplevelse. Her lægges der stor vægt på at filmene hverken er for lange eller skræmmende, men netop derimod er henvendt alle børn. Derfor er filmene også altid nøje udvalgte efter Medierådets anbefalinger, så I kun forlader salen med positive oplevelser.

Biffen Odder

Biffen i Odder vises der film for biografgæster i alle aldre. Og udover deres faste program har Biffen også filmklubberne MY Bif for 3-6 årige og deres voksne samt Mini Bif for børn i 0., 1. og 2. klasse. I begge filmklubber vises kvalitetsfilm af både nyere og ældre dato med dansk tale over 6 gange. MY Bif foregår som regel sidste søndag i måneden kl. 10.30, mens Mini Bif både spiller kl. 10.30 og 12.30. I biografen kan der købes sodavand, slik og kaffe, som selvfølgelig både må nydes i salen og biografens hyggelige café.

Ry Biograf

Ry Biograf har de et aktivt børnefilmklubhold, som hver sæson opretter tre klubber med fem film i hver nemlig Humlebien for børn i 0.-2. klasse, Hobbitten for elever i 3.-4. klasse og endelig Hippogriffen for 5.-6. klasse. Filmklubberne afvikles fem lørdage i vinterhalvåret, og sæsonen begynder lørdag den 2. oktober. Udover filmklubberne viser biografen selvfølgelig også programlagte film under hyggelige rammer - så uanset hvad I vælger, er der garanti for en skøn biografoplevelse!

Foto: Rikke Hollegaard

Bio Silkeborg

Hvis I har børn, der er ved at være store nok til deres første biografoplevelse, så skal I tage i Bio Silkeborg, når de inviterer indenfor til TumleBio. Tumlebio følger samme koncept som Baby Bio, men er henvendt børn i alderen 1-4 år og deres forældre med ønske om den bedsttænkelige første biografoplevelse. Her vises der film, som er vurderet som "tilladt for alle" af Medierådet med både dæmpet lys og lyd lørdag formiddag kl. 10. Udover Tumlebio viser biografen selvfølgelig også fastlagte premiere- og spillefilm og tilbyder desuden Baby Bio første fredag i hver måned.

Kino Grenå

Hvis I befinder jer i nærheden af Djursland, og I er hungrende efter filmoplevelser for hele familien, så skal I gøre jer selv den tjeneste at besøge Grenås lokale biograf Kino. Udover det fastlagte filmprogram tilbyder biografen også tre hold af Børnebio med 5 filmvisninger henover efteråret for børn i henholdsvis 0.-1. klasse, 2.-3. klasse samt 4.-5. klasse. I biografens kiosk er der desuden et stort udvalg af alle de lækkerier, der hører sig til en magisk filmoplevelse. 

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben