50 min fra byen: Ta' på fossiljagt blandt azurblåt vand

Ta' på tur med ungerne - styr mod Faxe Kalkbrud, som lokker med en kæmpe oplevelse, hvor I kan rejse 63 millioner år tilbage i tiden i fænomenale omgivelser.

Foto: SydkystDanmark / Mads Tolstrup
27. maj 2023
Af Rikke Reffelt

Det er altid dejligt at tage ud af byen og afsted på eventyr med børnene. Så smør madpakken og besøg Faxe Kalkbrud, som er en stor oplevelse at gå rundt i.

45 meter dybt fortidsdyb

I Faxe Kalkgrav befinder I jer faktisk midt i et 63 millioner år gammelt hav. På den tid var området dækket af et enormt fortidshav, hvor kæmpehajer, krokodiller og andre eksotiske fortidsdyr herskede. Men i dag kan I stadig se levn fra fortidshavet og dets fascinerende  beboere. Så tag et  dyk ned i fortidsdybet. Kalkbruddet dækker et areal på lige omkring 150 hektar, og det er 45 meter dybt.

Foto: SydkystDanmark / Mads Tolstrup 

Fossiljagt, udsigt og museumssjov

Udover at gå en gratis tur i kalkbruddet, kan I gå på fossiljagt (lej evt. hakker på Geomuseet), besøge Geomuseum Faxe (som kræver entre) eller snuppe en gåtur langs kalkbruddet og nyde det fantastiske azurblå vand i kalkbruddets mange vandhuller og små søer. Ved den yderste kant af Faxe Kalkbrud finder I udsigtsplatformen Prismet, hvorfra der er en bjergtagende udsigt over det enorme kalkbrud. 

Foto: SydkystDanmark / Mads Tolstrup
Foto: SydkystDanmark / Mads Tolstrup 
Faxe Kalkbrud
  • Hvor? Østervej 2, 4640 Faxe
  • Pris? Det er gratis at gå i kalkgraven, Geomuseet kræver entre

Læs mere om Faxe Kalkbrud

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben