På jagt efter indendørs oplevelser for større børn? Så læs med her, hvor vi guider jer til fede steder i Aarhus.

KidsSjov Søndag

Hvor: DGI-huset / Værkmestergade, Aarhus C
Hvornår: Hver søndag kl. 10-15

Alder: 2-8 år
Pris: 150 kr. eller tre klip 
Pak tasken og smut en tur forbi DGI-huset, når de hver søndag åbner hallerne og klatrevæggene og springsalen tages i brug. Alle redskaberne bliver naturligvis også fundet frem, så I kan tumle, lege, hoppe og springe til den helt store guldmedalje under kyndig opsyn af husets instruktør. 

Storcenter Nord

Hvor: Storcenter Nord / Finlandsgade 17, 8200 Aarhus N
Hvornår: Indtil den 24. oktober 2021 
Pris: Gratis 
I foyeren i Storcenter Nord er der næsten altid et eller andet sjovt at foretage sig for børn og deres voksne. I øjeblikket kan I komme med på opdagelse i dybet og dykke ned i fiskenes verden samt et hav af sjove oplevelser. Rundt i centret kan I desuden opleve den farverige udstilling, boltre jer på undervandslegepladsen, spille sjove luftskyde- og vendespil og så kan I gratis hente et gemmehæfte fyldt med opgaver og seje facts om udstillingen.

oplevelser for børn i aarhusKØN - Gender Museum Denmark

Hvor: KØN / Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C
Hvornår: Permanent 
Alder: 6 - 17 år 
Pris: 75 kr - børn under 18 gratis 
Tag børnene med på Danmarks eneste museum for køn og bliv sammen klogere på kønnets betydning i en historisk, aktuelt og fremtidig kontekst. Museet har en utrolig fin formidling i børnehøjde gennem der skiftende udstillinger og genstande. Hvis børnene bliver mættet af historier om Rødstrømper og kvinders stemmeret, kan I tage dem med på skattejagt i udstillingen ”Pigernes og drengenes historier” som viser børneliv gennem 150 år. 

oplevelser for børn i aarhusLegepladsen Kappelvænget

Hvor: Kappelvænget 52, 8210 Aarhus V
Hvornår: Hver dag 
Alder: Alle 
Pris: Gratis 
Kappelvænget er mest kendt for dets undendørs dyreliv, men faktisk er pladsens indendørs lokaler også fyldt med sjove og kreative aktiviteter. Her kan I male, sy eller prøve kræfter med at dreje ler, der efterfølgende kan brændes i en keramikovn. Stedet har også et tilhørende cykelværksted, hvis cyklen trænger til en kærlig hånd - her kan I snildt få en dejlig eftermiddag til at gå! 

oplevelser for børn i aarhusIsdisco

Hvor: Aarhus Skøjtehal / Gøteborg Allé 9, 8200 Aarhus N 
Hvornår: Sidste fredag i hver måned
Alder: Til og med 11 år 
Pris: 65 kr. 
Kom med, når Aarhus Skøjtehal skruer ned for lyset og op for de farverige lamper og discomusikken, når der afholdes børnedisco i skøjtehallen. Her er rig mulighed for at øve sine dansemoves eller skøjteteknik til den helt rigtige musik - mor og far er selvfølgelig også velkomne! 

oplevelser for børn i aarhusDanmarks største trampolinpark

Hvor: RUSH / Søren Nymarksvej 8, 8270 Højbjerg
Hvornår: Alle dage pånær mandag
Alder: Alle
Pris: 109 kr. 
RUSH er en sjov trampolinpark for børn, voksne og alle med et indre legebarn. Parken er fyldt med trampoliner på både gulve og vægge, og så har de masser af sjove aktiviteter. Prøv f.eks. Dogdeball på trampolinerne, kæmp på Battle Beam eller giv jer i kast med det populære Wipeout.
TIP! Spar 15% på 2 timers hop tirsdag-torsdag som medlem af Børn i byen Klubben

regnbueKreative udfordringer for hele familien

Hvor: ARoS / Aros Allé 2, 8000 Aarhus C 
Hvornår: Hver måned 
Alder: Alle aldre 
Pris: 50 kr. for Studio-aktiviteterne 
Det er altid et hit for børnene at løbe op ad den store vindeltrappe i Aros, og se Aarhus oppefra i alle Regnbuens farver. Men vidste du, at museet faciliterer kreative udfordringer for hele familien i Studio på niveau 3 med udgangspunkt i en aktuel særudstilling? En skøn måde at samle familien på! 

oplevelser for børn i aarhusEn verden af dyr og samlinger

Hvor: Naturhistorisk Museum / Wilhelm Meyers Allé 10, 8000 Aarhus C
Hvornår: Permanent 
Alder: Alle aldre 
Pris: 95 kr. pr. voksne børn gratis
Naturhistorisk museum Aarhus er Danmarks næststørste af sin art med millioner af spændende dyr og samlinger. Museet har både permanente og særudstillinger, hvor der lægges stor vægt på en god børneformidling i øjenhøjde. Henover efteråret kan I f.eks. blive klogere på ulvens historie i Danmark og blive klogere på de 99 arter, som museet opfordrer alle til at stifte bekendtskab med i deres levetid.

oplevelser for børn i aarhusIndendørs legepladser

Hvor: Forskellige steder i Aarhus
Hvornår: Alle dage
Alder: Alle aldre 
Pris: Varierer
Der venter også et væld af indendørs legepladser rundt om i Aarhus. Nogle af dem har I formentlig allerede stiftet bekendskab med, men ellers kan I læse dem i vores guide til indendørs legepladser her

LÆS OGSÅ: 10 indendørs oplevelser for de yngste i Aarhus


Fotos: 1) DGI-huset Aarhus, 2) KØN, 3) Børn i byen 4) Aarhus Skøjtehal og Skøjtebane 5) RUSH 6) ARoS 7) Naturhistorisk Museum og 8) Legelandet.dk