Kattegatcentret

Foto: Kattegatcentret

BLIV BIDT AF HAVET I KATTEGATCENTRET!

I sommeren 2022 slår vi endelig dørene op til vores storslåede pingvinanlæg i to etager. På førstesalen står du helt inde hos pingvinerne, og nederst kan du nyde roen og det spektakulære syn, når de slår vingerne ud og flyver gennem vandet.

Mærk også gyset, når hajerne omringer dig – og forelsk dig i de dygtige sæler, når de hapser sild og lærer bogstaver! Kattegatcentret står klar med et hav af oplevelser, der bider sig fast for altid!

Vi har 200 forunderlige, farvestrålende arter af havdyr – fra den mindste gople til vores store sandtigerhaj og alle hans venner. Hver dag fodrer og træner vi hajerne i den tropiske hajtank. Her får du for alvor indsigt i de fascinerende hajer, når hajfinner skærer sig gennem vandet, og faretruende tandsæt flår fladfisk ud af dyrepasserens hånd. Stå helt tæt på og få vand i håret, eller se det hele fra hajtunnellen, hvor der kun er 6 cm mellem dig og hajerne! Vi fodrer også dagligt i det kæmpestore Oceanarium, så gi’ lige dykkeren en haj-five – han har lækkerier med til et mylder af fisk fra Kattegat.

For de mindste venter hyggehjørner og pilfingerbassiner indenfor, mens der kan sjaskes, pjaskes, krybes og kravles udenfor blandt de store havdyr på vores spændende vandlegeplads! Mød også Haveksperten, der nok skal få dig tættere på de forunderlige havdyr, end du nogensinde har været før! Hos os kigger du ikke bare gennem ruden. Vi har åbne akvarier med vandsprøjt, lugte og lyde, og i rørebassinerne kan du ”klappe” en haj, lege gemmeleg med fladfiskene og holde i hånd med søstjerner og krabber.

Du kan også dykke med hajer, dimittere som Blå Agent fra Saltvandsakademiet – og ja, du kan endda Zzzzove om kap med hajerne! Vi har massevis af spændende særarrangementer, som bare venter på dig!

Kom og vær med! Vi ses!

Faciliteter

  • Legeområde
  • Pusleplads
  • Mad til salg
  • Plads til barnevogn
  • Plads til tvillingebarnevogn
  • Amning tilladt
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben