Det Nationalhistoriske Museum

Loeve bro normal620
Det Nationalhistoriske Museum
Frederiksborg Slot 10
3400 Hillerød
Se kort
Alle
20/75 kr.
Website E-mail Rediger

Beskrivelse Redigér

I Christian 4.s gamle vinkælder har Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg indrettet Børnenes Danmarkshistorie - en udstilling om Christian 4.s liv som barn og konge, centreret omkring fire store historiemalerier af Martin Bigum. Udstillingen fungerer samtidig som aktivitetsrum for omvisninger, dragtprøvninger, fjer- og penneskrivning, tegning og maling mm. Der er åbent i alle weekender og skoleferier fra påske til efterårsferie.
Et besøg i udstillingen kan fint kombineres med en rundtur på slottet. Her kan man kan opleve den smukke kirke, audienssalen, riddersalen, historiemalerier og danske portrætter fra 1500 til idag.
Museumsbutik. Spisestedet Leonora. Slotspark og barokhave. Der er mulighed for at spise madpakker lige ved siden af garderoben. Der er en kaffe/kakaomaskine og en sodavand/snackmaskine til rådighed.

Faciliteter Redigér

Kategorier Redigér

Kommende arrangementer

    Ingen arrangementer den kommende måned.
    Du kan oprette et arrangement hvis du ved noget, vi ikke gør.
  1. Tilføj nyt

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

M

Super fin skattejagt i ruinerne, som efter børnenes ønske blev kombineret med en tur i slotskirken. Fin påskeaktivitet!

Sandra

Frederiksborg slot levede fint op til min 3-årige datters forventninger til et prinsesseslot. Hun blev lidt bange for rustningerne, men var vild med alt guldet i kirken, malerierne på vægge og lofter.

Vi hyggede os, men heldigvis havde vi bæreselen med til lillebror, for der er rigtig mange trapper i dette slot, så børnene skal være indstillet på at gå selv. Og man skal være opmærksom på at rigtig mange af slottets rum er uopvarmede - der var temmelig koldt i dag på en snevejrsdag, og vi savnede faktisk vores overtøj, som vi havde hængt i garderoben, hvor man i øvrigt sympatisk nok har afskaffet møntsystemet.

Her i vinterferien var der en slags skattejagt for børnene, men her var min datter nu for lille til at forstå konceptet, men glad nok for den lille gave, som vi alligevel fik ved udgangen af de helt utroligt søde kustoder.

Kustoderne er et kapitel for sig. Sjældent har jeg mødt så engagerede og børnevenlige museumsmennesker - helt uopfordret kom flere af dem hen til os og fortalte historier om malerierne og de rum vi var i. Vi følte os meget velkomne, selvom vi nok ikke lige er den primære målgruppe.

Den medbragte frokost blev indtaget i det pæne frokostrum ved siden af garderoben. Der er endda køkkenrulle til de små fedtede fingre!

Så dog ikke lige en pusleplads på toilettet, men overså den muligvis, da vi ikke lige havde et akut behov for det i dag.