Kvalitetstid med vores børn er nok noget, vi alle værdsætter. Men hvad skal I finde på at lave sammen? En nem måde at få lidt nærvær ind i hverdagen på, er ved at læse en bog, hvor I sammen kan leve jer ind i fortællingen. Derfor har vi fundet 4 gode højtlæsningsbøger frem, som du kan læse med dit barn. 

ANNONCE

4 højtlæsningsbøger

Enhjørningemagi Ildens Enhjørning og Luftens Enhjørning
H.C. Andersens eventyr for børn og Brødrene Grimms eventyr for børn
Dengang Amalie fik sindssygt mange papforældre
Lasse-Leif - Ferie som i firserne

Enhjørningemagi Ildens Enhjørning (1) og
Enhjørningemagi Luftens Enhjørning (2)

Enhjørningemagi-bøgerne er perfekte til barnet, der elsker magiske væsener og verdener. Er dit barn begyndt selv at læse, kan I eventuelt skiftes til at læse højt - bøgerne er nemlig skrevet i en stor font med masser af luft på siderne, så de små læsere også kan være med. De fine illustrationer gør desuden læsningen mere levende og inddragende. 

Oversætter: Trine Bech
Vejledende pris: 129,95 kr.

H.C. Andersens eventyr for børn og
Brødrene Grimms eventyr for børn

Højtlæsning rimer næsten på eventyr - så hvorfor ikke kaste jer ud i nogle helt klassiske af slagsen? I disse to bind, som desuden er smukt illustreret af Svend Otto S, finder I H.C. Andersens og Brødrene Grimms bedste og mest elskede eventyr. Der er hele 18 eventyr i alt, så det er bare at komme igang med læsningen. 

Forfatter: H.C. Andersen og Brødrene Grimm, illustreret af Svend Otto S.
Vejledende pris: 199,95 kr. 

 Dengang Amalie fik sindssygt mange papforældre

Amalie er en helt almindelig pige, men en dag vågner hun op, og så vælter det ellers ind med papforældre! Hun finder en papmor på badeværelset, mens en anden ringer på døren. Det er ikke til at finde hoved og hale i. I den sjove og underfundige billedbog om den omskiftelige familie, kan I læse mere om Amalies oplevelse. 

Forfatter: Kim Fupz Aakeson & Signe Kjær
Vejledende pris: 124,95 kr.

 Lasse-Leif - Ferie som i firserne

Der er dømt hygge- og grinegaranti fra første side, når I giver jer i kast med de flot illustrerede 12 kapitler. Bogen handler om Lasse-Leif, der skal på campingferie ved Vesterhavet, som hans forældre gjorde det, da de var børn. Gad vide, om ferien går efter planen?

Forfatter: Mette Finderup, illustreret af Annette Carlsen
Vejledende pris: 169,95 kr.

 

Find flere bøger til de 5-7-årige her

 

Guiden er udarbejdet i samarbejde med forlagene Politiken, Gads Børnebøger, Gyldendal og Alvilda. 

 

Fotos: Stephanie Mielnicki