Papbøger til de mindste

Det er aldrig for tidligt at kaste sig ud i et lille læseeventyr - også selvom tålmodigheden hos de mindste som regel kan ligge på et meget lille sted. Med disse bøger inddrages de 0-5-årige gennem leg, så læsestunden bliver hyggelig og givende for alle.

Foto: Alberte Cornelius
19. december 2022
Af Alberte Cornelius

I samarbejde med Gads Børnebøger, Gyldendal, Alvilda og Politikens Forlag har vi udvalgt tre hyggelige og lærerige papbøger. De tre papbøger giver anledning til mange timers fordybelse for de mindste i familien.

Foto: Alberte Cornelius

199 ting i naturen

Papbogsserien 199 beskriver verden i ord og billeder for de mindste. Æstetikken er i fokus i både format og illustrationer, hvilket gør bøgerne indbydende og appellerer til leg med sprog og ord. Bogen er af kraftige papsider, der kan klare mange timers søg-og-finde-leg efter eksempelvis fugle, fisk, blomster og træer. Siderne er opdelt i enner, der gør det overskueligt for de små at lære om ting i naturen.

Forfatter: Gads Børnebøger
Aldersgruppe: 0-5 år

Foto: Alberte Cornelius

Hey Duggee: Vaske hænder-mærket

I tre små historier lærer de mindste læsere sammen med Egern-klubben hvorfor og hvordan man vasker hænder, børster tænder og bruger en potte. På samme måde som i tv-serien kan de små medlemmer opnå et mærke, hvis de er dygtige, og så slutter det hele af med et et dejligt Duggee-kram. Pap-bøgerne er blanke og farverige - og tåler at blive læst og spildt på.

Forfatter: Lauren Holowaty
Aldersgruppe: For de mindste

Foto: Alberte Cornelius

Alfons Åberg

De allermindste vil elske denne Alfons-figur-papbog med illustrationer fra Alfons’ verden. Her præsenteres alle hans venner. Alfons Åberg er i dag en klassiker i børnelitteraturen – og i år fejrer vi 50-års jubilæum. Den første bog udkom nemlig i 1972. De mange bøger er oversat til omkring tredive sprog og udkommer igen og igen i nye oplag.

Forfatter: Gunilla Bergström
Aldersgruppe: For de mindste

Foto: Alberte Cornelius

Minisjang - Børste har fødselsdag

Børste er et lille, nysgerrigt og temmelig stædigt pindsvin, som er kendt fra DR Minisjang. Sammen med Børste, kan børnene gå på opdagelse i et trygt og farverigt univers, der inviterer til leg og brug af fantasien. I denne store papbog med guldglimmer på forsiden skal Børste forberede en stor fødselsdagsfest for sig selv. Men der er meget, som kan gå galt, når håret skal vaskes, spaghetti-kagen bages og fødselsdagsgaven pludselig er væk!

Forfatter: Tine Kej og Martin Jørgensen
Aldersgruppe: For de mindste

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben