Vi guider til de allerbedste legepladser, som ungerne ikke vil hjem fra, og som absolut er værd at køre efter - smør madpakken og kom afsted!

Harry Potter Legepladsen AlbertslundHarry Potter legepladsen - magisk legeunivers

Er ungerne vilde med det magiske Harry Potter-univers, vil en tur til Albertslund sikkert være lige sagen. På legepladsen gør de skæve og farverige huse i sand Hogwarts-stil det til en leg at rutsje og klatre på opdagelse for store og små. 

LÆS OGSÅ: De 5 med Harry Potter og magi

Skovlegepladsen ved Skodsborg Station Mia Galiano AppelquistSkodsborg Station - skovlegepladsen

Lige ved Skodsborg Station ligger den flotte skovlegeplads og motionsbanen Skodsborg Fitness Track. Her kan hele familien få sved på panden, mens I leger løs på legepladsen og udfordrer hinanden på den seje forhindringsbane.  

Tidsrummet KøgeTidsrummet - sjove jordbærgynger

I Køge finder I det maritime byrum "Tidsrummet", der blandt andet byder på en sjov legeplads for hele familien. Kendetegnet er den store dråbeskov af jordbærbøjer, som I kan gynge løs på, og derudover er der også både en klatrevæg, farverige siddemøbler en robåd og almindelige gynger. 

Sørøverlegepladsen - det store sørøvreskib

Sæt kurs mod Ringsted, og slip ungerne løs på den enorme sørøverlegeplads. Legepladsen er bygget op som et kæmpe legetårn, der ligner et sørøverskib med klatremuligheder, rutsjebaner og alt, hvad I ellers drømmer om. I finder legepladsen lige ved siden af Ringsted Outlet, så det er oplagt at kombinere besøget med en shoppingtur. 

Glenten Naturlegeplads Martin SkandsGlenten - naturlegepladsen langt ude i skoven

Naturlegepladsen med temaet "danske dyr og insekter" byder på en gigantisk edderkop og en kæmpe-glente, der er sjove at klatre på. Der er desuden klatrenet, redegynge, motionsbane og meget mere. Besøget kan fint kombineres med en hyggelig skovtur i den omkringliggende skov, Knurrenborg Vang i Fredensborg.

Taarbæk Havn - den lille havneby

Smut nordpå, og stop ved Taarbæk Havn, hvor I finder den smukke legeplads, som er bygget som en lillle farverig havneby i børnehøjde. Her kan ungerne smutte op i det høje fyrtårn med rutsjebane, klatre på det store fiskestativ, holde øje i udkigstårnet og meget mere. Her kan I sagtens bruge mange timer. 

OBS! Legepladsen bruges af Taarbæk Skole og SFO på hverdage mellem 8-17, og er altså kun åben for besøg på hverdage efter kl. 17 og i weekender. 

NærHeden - den store naturlegeplads

I Hedehusenes område NærHeden, som er en ny forstad vest for København, har de fået deres helt egen store naturlegeplads! Den byder på mange timers leg for store og små i det hyggelige kvarter fyldt med børnefamilier og masser af aktiviteter. Legepladsen er placeret i Loopet, som er forstadens sociale mødested. 

Tip! Hedehusene byder desuden på en række andre legepladser, der i den grad også er et besøg værd. Gå ikke glip af Musiklegepladsen og Den Blå Plads, samt de andre nye og flotte legepladser i området. 

Havtyren - legepladsen ude i skoven

På vej ned mod stranden i Liseleje finder I den flotte naturlegeplads, Havtyren. Her kan I lege og nyde naturen i de smukkeste omgivelser dagen lang - gyng, rutsj og træn balancen på tyren, der er skåret i træ. Og om sommeren er der mulighed for at købe is lige ved siden af legepladsen. 

Græshoppelegepladsen - stort havetema

I Espergærde Bypark kan ungerne klatre på alt fra den ikoniske græshoppe og en stor vandkande til en kæmpe farvestrålende blomst. Når I alligevel er i området, vil vi også anbefale at gå en tur ned på Espergærde Havn, der ligger lige i nærheden. Hvis altså I kan få børnene med videre fra legepladsen. 

Gilleleje HavnGilleleje Havn - med udsigt over havet

I den hyggelige havneby Gilleleje i Nordsjælland, kan ungerne lege løs på den fine legeplads på havnen. I øjeblikket holder caféer og restauranter selvfølgelig lukket, men normalvis er der ingen grund til at tage madpakker med på turen - fiskerestauranterne på havnen er nemlig virkelig lækre, når familien bliver frokostsulten. 

bondegårdenBondegården - klap en gris!

Tag til Amager - og besøg den bemandede legeplads Bondegården i Remiseparken. Glæd jer til en stor og attraktiv legeplads med trampolin, klatreborg og en lille soppesø. På legepladsen kan børnene opleve dyr fra en almindelig, dansk bondegård som høns, kaniner, heste, mini-grise og masser af geder, der gerne vil fodres og klappes.

TIP! 

Hornbæk strandlegeplads - gyngetur med havudsigt

Sæt kurs mod Hornbæk og stop ved den smukke strand. Her finder I den fineste strandlegeplads, der ligger helt ud til stranden ved siden af fiskerihavnen. Nyd en gyngetur med udsigt til hav og havn - og køb fiskefrikadeller og is ved havnen, hvis sulten melder sig. Hornbæk strand er en smuk oplevelse med flotte, store klitter og en bred sandstrand, som i sig selv er et besøg værd. 

 

Se også vores lille videoguide:

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: 1) Montse Heiras 2) Mia Galiano Appelquist 3) VisitKøge 4) Caroline Gruth Hemmingsen 5) Martin Skands 6) Monstrum.dk 7) Elverdal 8) VisitNordsjælland - Daniel Overbeck 9) Monstrum.dk 10) VisitNordsjælland - Tine Uffelmann 11-12) Caroline Meldgaard