Det regner aldrig, og det er (næsten) umuligt at blive væk fra mor og far. Indendørs legelande er blevet populære udflugtsmål for familier med legesyge børn, men de varierer i størrelse, tema og pris. Børn i byen har besøgt de fem store i nærheden af København.

Dinos Legeland - det med dinoer og voksenlounge

Industribuen 7C, 2635 Ishøj
Stort legeland med dinosaurtema. Lige ved siden af slog konkurrenten Leos Legeland dørene op i sommer. De to legelande har nogenlunde samme legeredskaber som rutsjebaner, klatretårne, trampoliner og meget mere. Dinos Legeland har så også den oppustelige rutsjebane og børneædende dinosaur på billedet. Dinos Legeland er desuden stedet for de forældre, der ikke orker den larm, der følger med i et legeland. Her er nemlig en afsides forældrelounge.

Priser:
Voksne og børn under 1 år: Gratis
Børn på 1 år: 65 kroner
Børn på 2-16 år: 135 kroner
En slushice: 15-35 kroner
En kop kaffe: 15-35 kroner
★ HUSK! Børn i byen klubmedlemmer får 15% rabat i Dinos Legeland

LÆS OGSÅ: De 5 vilde børnefødselsdage

Eventyrfabrikken - det gigantiske

Telegrafvej 2, 2750 Ballerup
Hvis du ikke kan få det stort eller vildt nok, er Eventyrfabrikken dit go to-legeland. På 8000 kvadratmeter er der plads til vild leg og alle former for legeredskaber. Udover at have alt det, de andre legelande har, har Eventyrfabrikken også elektriske karruseller, en 7D-biograf, et laser-rum med skydespil og tre forskellige slags radiobiler. Nogle af de særlige ting er til gengæld ikke inkluderet i entréprisen, og derfor kan dette slaraffenland bliver en dyr fornøjelse, hvis børnene skal have lov til at prøve det hele.

Priser:
Voksne og babyer under 1 år: Gratis
Børn på 1-2 år: 70 kroner
Børn på 2-17 år: 150 kroner
En slushice: 20-39 kroner
En kop kaffe: 25-29 kroner

Funtasia - det praktiske med timepris

Rødovre Centrum 256 (på 1. sal), 2610 Rødovre
I shoppingcentret ligger det lille legeland Funtasia, hvor det er mindre forpligtende at komme ind og lege lidt. Her kan man nemlig - som det eneste sted - betale for at lege på timebasis. Selvom legelandet er småt i forhold til de andre, er der stadig masser af legemuligheder, som man ikke får på gratis legepladser. Derfor er det et praktisk sted at gøre stop med børnene, hvis man er ude at shoppe. Man kan desuden også få sine børn under opsyn for 25 kr. ekstra i timen, hvis de er mellem 4 og 8 år.

Priser:
Voksne og babyer under 1 år: Gratis
Børn på 1-2 år: 39 kroner per time/69 kroner for en hel dag
Børn på 2-16 år: 49 kroner per time/129 kroner for en hel dag
En slushice: 15-25 kroner
En kop kaffe: 22 kroner

LÆS OGSÅ: De 3 trampolinparker

Legejunglen - det lille med fair priser

Tigervej 14, 4600 Køge
Det andet "lille" legeland ligger i Køge. Det var også det første på Sjælland, og man kan godt se, at det er syv år gammelt. Udstyret står ikke i helt så skarpe farver som i de nye, men mange af legeredskaberne er de samme. Her er områder for de helt små børn (0-3 år) og for de større børn. Der er blandt andet hoppeborg, fodboldbane og som noget særligt en del arkadespil, som er gratis at spille på. Her kan man også få en tilsvarende billigere legedag. For eksempel har de happy hour, og man må selv medbringe mad.

Priser:
Voksne og børn under 18 måneder: Gratis
Børn: 100 kroner på hverdage/125 kroner i weekender og på skolefridage
Happy hour efter kl. 16.30: 60 kroner
En slushice: 8-15 kroner
En kop kaffe: 15-20 kroner

Leos Legeland - det nye uden skærme

Industribuen 5, 2635 Ishøj
Sidste nye skud på legelandsstammen er Leos Legeland, der i juni 2017 åbnede lige ved siden af det konkurrerende Dinos Legeland. Hos Leo er temaet vilde dyr i stedet for dinosaurere, men ellers ligner de hinanden i størrelse og udbud. Det nye legeland har et stort udvalg af legeredskaber. For eksempel kan man rutsje om kap i konkurrencerutsjebanen og skyde med kugler i piratskibet. Derudover adskiller Leos Legeland sig ved at have en skærmfri politik, der opfordrer forældre til ikke at sidde med hovedet i deres telefon.

Priser:
Voksne og babyer på 0-1 år: Gratis
Børn på 2-17 år: 145 kroner
En slushice: 23-48 kroner
En kop kaffe: 26-36 kroner

LÆS OGSÅ: Guide: 15 action-oplevelser for børn i Kbh

 

Tjek også vores videoguide til legelande herunder

Fotos af Alberte Cornelius:
1. Oppustelig dinosaur i Dinos Legeland
2. 11-årige Oliver i radiobiler på Eventyrfabrikken
3. Funtasia i Rødovre Centrum
4. Arkadespil i Legejunglen
5. Rutsjebane i tigertema i Leos Legeland