Det regner aldrig, og det er (næsten) umuligt at blive væk fra mor og far. Indendørs legelande er blevet populære udflugtsmål for familier med legesyge børn, men de varierer i størrelse, tema og pris. Børn i byen har besøgt de fem store i nærheden af København.

1. Dinos Legeland: Dinoer og voksenlounge

Hvor? Ørestaden & Ishøj
Slå jer løs i det kæmpestore legeland med en permanent dinosaurudstilling med kæmpe dinoer i fuld størrelse samt enorme dinosaur-vægmalerier. Her kan ungerne slå sig løs i rutsjebaner, klatretårne, trampoliner, skumbold kanoner, kæmpevulkan, boldhav, elbiler og meget mere. Her er også et stort område specielt for de mindste på 0 – 4 år, ligesom der er en stor café, hvor man både kan bestille mad og drikke og/eller medbringe sit eget efter behag.

Tip! Børn i byens klubmedlemmer får 15% rabat i Dinos Legeland

LÆS OGSÅ: De 5 småbørnslegepladser

2. Leos Legeland: Skægt dyretema

Hvor? Ishøj & Herlev

Leos Legeland er et stort, indendørs legeland med dyretema, som ungerne vil elske. Her kan børnene ha' det sjovt med lækre legeredskaber og suse rundt i eksempel trampoliner, forskellige slags rutsjebaner, cykelbane og et område for de helt små poder.

2. Eventyrfabrikken: Det gigantiske

Hvor? Ballerup
Hvis du ikke kan få det stort eller vildt nok, er Eventyrfabrikken dit go to-legeland. På 8000 kvadratmeter er der plads til vild leg og alle former for legeredskaber. Udover at have alt det, de andre legelande har, har Eventyrfabrikken også elektriske karruseller, en 7D-biograf, et laser-rum med skydespil og tre forskellige slags radiobiler. Nogle af de særlige ting er til gengæld ikke inkluderet i entréprisen, og derfor kan dette slaraffenland bliver en dyr fornøjelse, hvis børnene skal have lov til at prøve det hele.

3. Funtasia: Det praktiske med timepris

Hvor? Rødovre
I Rødovre shoppingcenter ligger det lille legeland Funtasia, hvor I kan smutte ind og lege på timebasis.  Selvom legelandet er småt i forhold til de andre, er der stadig masser af legemuligheder, som man ikke får på gratis legepladser. Derfor er det et praktisk sted at gøre stop med børnene, hvis I er ude at shoppe. 

LÆS OGSÅ: De 12 sejeste actionsoplevelser i Danmark

5. Legejunglen: Det lille med fair priser

Hvor? Slagelse, Køge og Falster
Snup toget ud af byen og besøg det mindre legeland Legejunglen, som lokker med  hoppeborg, fodboldbane og som noget særligt en del arkadespil, som er gratis at spille på. Her er områder for de helt små børn (0-3 år) og selvfølgelig masser af sjov for de større børn.  Priserne er fair og I må gerne selv medbringe mad.

LÆS OGSÅ: Action-oplevelser for børn i Kbh

Tjek også vores videoguide til legelande herunder


1. Dinos Legeland 

Alberte Cornelius: 

2. 11-årige Oliver i radiobiler på Eventyrfabrikken 
3. Rutsjebane i tigertema i Leos Legeland
4. Funtasia i Rødovre Centrum
5. Arkadespil i Legejunglen