Er junior vild med kunst og kultur? I kan fint besøge byens museer og kunsthaller - bare husk coronapas og mundbind, og sæt så kurs mod de store lokaler med masser af luft og højt til loftet. Vi guider her til 7 aktuelle kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

Installation view in Art of Sport at Copenhagen Contemporary, 2021. Photo: David StjernholmCopenhagen Contemporary: ART OF SPORT

2021 bliver et år med mange internationale sportsbegivenheder, og i den anledning har den store gruppeudstilling 'Art of Sport' indtaget kunsthallen på Refshaleøen. Kunstnerne har udviklet forskellige værker ud fra sportens betydning for mennesket - frirum, fællesskab, selvudvikling. Udstillingen kan opleves til den 24. oktober 2021.

SeminariumGl. Holtegaard: Seminarium

Med farver og lys er Gl. Holtegaard blevet forvandlet til en farverig hule, hvor I kan gå på opdagelse i de smukke rum, der tager sig ud på helt nye måder. Jesper Justs udstilling 'Seminarium' er nemlig en totalinstallation, der breder sig over hele kunsthallen og barokhaven. Udstillingen kan opleves til den 4. juli 2021.

GAMER Danmarks Tekniske Museum 2021Danmarks Tekniske Museum: GAMER

Gå på opdagelse i Danmarks Tekniske Museums spændende udstilling 'GAMER'. Udstillingen sætter fokus på, hvordan gaming påvirker vores liv og hverdag på godt og ondt - I kan også prøve at spille på mange af de udstillede spillekonsoller og arkademaskiner. Udstillingen kan opleves fra den 12. maj 2021.

Louisiana: Gleaming Lights of the Souls

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

where du we go from here? David Stjernholm ARKENArken: For enden af regnbuen - Arken i 25 år

Arken fejrer sit 25-års jubilæum med en stor udstilling, der fremhæver de største skatte fra museets efterhånden brede samling af værker gennem tiden. Den 150 meter lange Kunstakse er fyldt med alt fra silkestoffer og menneskekroppe til en glaspavillion med spejlvægge. Udstillingen kan ses frem til den 2. januar 2022. 

Bag Facaden DACDansk Arkitektur Center: Bag Facaden

Dansk Arkitektur Centers nye udstilling sætter forkus på arkitekturen omkring os og dens betydning for, hvordan vi bor og lever. Der er forskellige "opgaver" gennem udstillingen, som de store unger kan være med til. Og ellers kan I også altid kaste jer over centerets faste børneaktiviteter som VR, rutsjebane og det nye familieområde - og legepladsen udenfor selvfølgelig. Udstillingen kan opleves til den 3. oktober 2021. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen

Willumsens museumWillumsens Museum: Alkymistens Laboratorium

På Willumsens Museum i Frederikssund gør de altid meget ud af at lave udstillinger, der henvender sig til hele familien - også de mindste. I øjeblikket kan I gå på opdagelse i Alkymistens Laboratorium med alt hvad det indebærer af videnskab, kunst og magi. Udstillingen kan opleves til den 22. august 2021. 

LÆS OGSÅ: Slip sanserne løs på Willumsens Museum


BONUS-TIP: HuskMitNavn på Københavns Museum

På Københavns Museum i Stormgade i Indre By kan I opleve kunsteren HuskMitNavn's farverige værker malet direkte på væggene i museets underetage. 

Fotos:
1. 
Installation view in 'Art of Sport' at Copenhagen Contemporary, 2021. Photo: David Stjernholm
2. 'Seminarium' af Jesper Just, Gl. Holtegaard, foto: David Stjernholm
3.
Danmarks Tekniske Museum, GAMER
4. Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang
5. Ugo Rondinone, 'where do we go from here?', 1999. Foto: David Stjernholm
6. Dansk Arkitektur Center, 'Bag Facaden'
7. 'Alkymistens Laboratorium', Willumsens Museum
8. HuskMitNavn, Københavns Museum

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.