Er junior vild med kunst og kultur? Sæt så kurs mod byens museer og kunsthaller! Vi guider her til 6 aktuelle kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

Copenhagen Contemporary: ART OF SPORT

2021 er et år med mange internationale sportsbegivenheder, og i den anledning har den store gruppeudstilling 'Art of Sport' indtaget kunsthallen på Refshaleøen. Kunstnerne har udviklet forskellige værker ud fra sportens betydning for mennesket - frirum, fællesskab, selvudvikling. Udstillingen kan opleves til den 24. oktober 2021.

Nationalmuseet: Togtet

Vikingerne er rykket ind på Nationalmuseet, og dét i stor stil! I udstillingen kan I blive klogere på vikingernes liv og verden i et imponerende og nytænkende univers, hvor vores oldnordiske forfædre gøres levende og møder hele familien i øjenhøjde. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

GAMER Danmarks Tekniske Museum 2021Danmarks Tekniske Museum: GAMER

Gå på opdagelse i Danmarks Tekniske Museums spændende udstilling 'GAMER'. Udstillingen sætter fokus på, hvordan gaming påvirker vores liv og hverdag på godt og ondt - I kan også prøve at spille på mange af de udstillede spillekonsoller og arkademaskiner. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

Louisiana: Gleaming Lights of the Souls

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

where du we go from here? David Stjernholm ARKENArken: For enden af regnbuen - Arken i 25 år

Arken fejrer sit 25-års jubilæum med en stor udstilling, der fremhæver de største skatte fra museets efterhånden brede samling af værker gennem tiden. Den 150 meter lange Kunstakse er fyldt med alt fra silkestoffer og menneskekroppe til en glaspavillion med spejlvægge. Udstillingen kan ses frem til den 2. januar 2022. 

Bag Facaden DACDansk Arkitektur Center: Bag Facaden

Dansk Arkitektur Centers nye udstilling sætter forkus på arkitekturen omkring os og dens betydning for, hvordan vi bor og lever. Der er forskellige "opgaver" gennem udstillingen, som de store unger kan være med til. Og ellers kan I også altid kaste jer over centerets faste børneaktiviteter som VR, rutsjebane og det nye familieområde - og legepladsen udenfor selvfølgelig. Udstillingen kan opleves til den 3. oktober 2021. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 10% i caféen


BONUS-TIP: HuskMitNavn på Københavns Museum

På Københavns Museum i Stormgade i Indre By kan I opleve kunsteren HuskMitNavn's farverige værker malet direkte på væggene i museets underetage. 

Fotos:
1.
Copenhagen Contemporary, 2021. foto: Sofia Gravesen
2. 'Togtet' på Nationalmuseet, foto: Ulrik Jantzen
3.
Danmarks Tekniske Museum, GAMER
4. Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang
5. Ugo Rondinone, 'where do we go from here?', 1999. Foto: David Stjernholm
6. Dansk Arkitektur Center, 'Bag Facaden'
7. HuskMitNavn, Københavns Museum

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.