Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle og børnevenlige kunstudstillinger, der absolut er et besøg værd!

Ugo Rondione Arken1. UGO RONDINONE – ENSOMHEDENS SPROG på Arken

Ta' børnene med til Ishøj, og oplev farverige klovne i massevis. Klovnene er skabt af den schweiziske kunstner Ugo Rondinone, som netop nu udstiller sit soloprojekt på Arken. Udstillingen hedder Ensomhedens Sprog, og består af 45 sløve, melankolske klovne i funklende, festlige dragter. Skulpturerne er afstøbt efter mandlige og kvindelige modeller, og udstilles i Arkens 150 meter lange Kunstaks. Udstillingen kan opleves frem til den 30. december 2018.

Picasso Keramik
2. Picasso Keramik på Louisiana

Picasso Keramik på Louisiana er den første store udstilling i Skandinavien af en knap så kendt side af kunstneren: nemlig hans keramiske arbejder. Oplev mere end 150 værker, og bliv fascineret af alt fra tallerkener, kander og fade til skulpturelle figurer, dyr, fauner og kvindefigurer. Børnene vil elske Picassos fantasifulde univers, og i Louisianas Børnehus kan de på udvalgte dage selv lege med ler. Udstillingen kan opleves fra den 1. februar til den 27. maj 2018.

Ordrupgaard Kunstlegeplads
3. Ordrupgaard Kunstlegeplads

Har junior svært ved at sidde stille? Så skal I måske besøge Ordrupgaard Kunstlegeplads, der kombinérer kunstoplevelsen med leg og frisk luft! Her er det tilladt at klatre, hoppe og løbe blandt kunstlegepladsens værker, som er skabt af danske og internationale kunstnere. Bemærk dog, at værket Vær i vejret er slukket fra 1. november til 1 .april.

4. Thorvaldsens Museum

Tag børnene med på Thorvaldsens Museum, hvor bygningen i sig selv er et besøg værd! Udforsk de smukke flisemønstre i gulvene, og se hvor mange engle og stjerner I kan tælle i det dekorerede loft. Oplev Bertel Thorvaldsens fantastiske samling af kunst, og alle de gips- og mamorfigurer han selv har lavet! Dit barn kan sikkert med lidt hjælp finde Herkules, og mange andre spændende figurer fra en svunden tid.

Herg
5. Hergé på Brandts

Er junior vild med Tintin? Så skal I måske en tur til Odense, og opleve udstillingen om Tintins "far" Hergé på Brandts. Oplev Hergés helt særligt talent for tegning som fortælleform, og hvordan hans verdenskendte tegninger passer ind i både tiden og kunsthistorien. Udstillingen består af originale tegninger, skitser, filmklip, modeller mm. Udstillingen kan opleves fra den 23. marts til den 2. september 2018.


Billeder:
1. Ugo Rondinone - ensomhedens sprog. ARKEN Musuem for Moderne Kunst af Anders Sune Berg
2. Picasso Keramik. Poisson, 1951. Fisk. Fundación Almine y Bernard Ruiz-Picasso para el Arte © Succession Picasso/ VISDA 2018. Foto: FABA / Marc Domage
3. Olafur Eliasson, Vær i vejret (2016) af Andreas Omvik
4. Thorvaldsens Museum, familieaktiviteter
5. Tintins oplevelser. De første skridt på månen, 1954. Studios Hergé © Hergé/Moulinsart 2018

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.