Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 7 aktuelle kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

Copenhagen Contemporary: Do not touch the worms

Når Copenhagen Contemporary igen slå dørene op, er det blandt andet med en udstillingen "Do not touch the worms" af britiske David Shrigley. Han gjorde sig bemærket i 2019, da han stod bag den 13 meter høje svane i søen ved Egeskov Slot i forbindelse med Heartland Festival, og står nu klar med en lige så skør, skæv og imponerende udstilling i hallerne på Refshaleøen. Udstillingen kan opleves fra den 25. juni til den 20. december 2020.

Heerup Museum: DET VAR KATTENS

Det vrimler med katte i alle afskygninger på Heerup Museum i Rødovre. De svungne haler, spidse ører og skrå øjne har gennem årene stået model for kunstneren Henry Heerup, hvilket har resulteret i en lang række malerier, grafiske værker og skulpturer, der nu er samlet i én stor katteudstilling for hele familien. Udstillingen kan opleves til den 23. august 2020.

Danmarks Tekniske Museum: OPFINDELSER

Gå på opdagelse i Danmarks Tekniske Museums spændende udstilling "OPFINDELSER - skabertrang og drømme". Her kan børn og voksne blandt andet blive klogere på, hvordan store opfindelser har ændret verden, og formet den som vi kender den i dag. Men også om nogle af de nye opfindelser, der potentielt kan ændre vores fremtid! Udstillingen kan opleves fra den 17. juni 2020.

Louisiana: HOT PINK TURQUOISE

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Glæd jer til 2020, hvor de slår dørene op for Ann Veronica Janssens' installation, der sætter vores virkelighed i et nyt lys. Ved hjælp af lyseffekter, tågedannelse, farvespor og spejlingers optiske bedrag skaber hun magiske rum, hvor vi som besøgende kan se alting på helt nye måder. Udstillingen er blevet forlænget til den 21. juni 2020.

Arken: Dyr i kunsten

Er junior glad for dyr? Så skal I helt sikkert smutte forbi Arken, der  sætter spot på dyr - både i form af skulpturer, installationer, video, fotografi og maleri! Udstillingen undersøger, hvordan vi menneskerer studerer, kategoriserer, lever med og forbruger dyr. En sjov udstilling for både børn og voksne. Udstillingen kan ses frem til den 9. august. 

Arken: We are the Alaskan Tourists

Der er flere gode grunde til at lægge vejen forbi Arken med børnene - I kan nemlig også opleve kunstner Paola Pivis' fjerklædte isbjørne i naturtro størrelse i kunstaksen. Lad ungerne stå ansigt til ansigt med de sjove dyr, og lad dem nærstudere og måle dem med deres egne kroppe som målestok. Udstillingen kan ses frem til den 10. januar 2021. 

Dansk Arkitektur Center: Kids' City

Oplev København i en gennemført børneudgave med Amager Bakke i rutsjebane/boldbassin-form, cykelslangen ved Dybbølsbro som sjove løbebakker, en miniudgave ad KU.BE og meget andet, der indbyder til leg og læring. Og så har Carsten Höller lavet en virkelig lang rutsjebane, der løber mellem de mange etager i BLOX. Udstillingen er blevet forlænget til den 18. oktober 2020.

 

Fotos:
1. David Shrigley: Exhibition of Giant Inflatable Swan-Things, 2019, Spritmuseum, Foto: Jonas Lindström
2. DET VAR KATTENS, Heerup Museum
3.
 Danmarks Tekniske Museum, LEGOs prototype
4. Ann Veronica Janssens Blue, Red and Yellow, 2001 - © Ann Veronica Janssens. Foto: Pascual Merce Martinez
5. Martin Eder, Catastrophy, 2018. Foto: Uwe Walter
6. Paola Pivi, It’s not fair, 2013,  248 x 60 x 114 cm. Foto: Guillaume Ziccarelli. Courtesy kunstneren og Perrotin
7. Carsten Höllers Slide, Dansk Arkitektur Center

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.