Børn kan sagtens være med, når der skal kigges på kunst, og der er er rigtig mange aktuelle kunstudstillinger, som de med garanti vil elske. Hvis I mangler inspiration, så har vi udvalgt 7 børnevenlige udstillinger til jer lige her.

MEN HVAD MÅ VI SÅ? 

Hvor: STORM
Hvornår: 8. oktober 2022 - 31. oktober 2023 
Entré: Børn og unge under 18 år gratis. Voksne kr. 75.  

Inden længe åbner særudstillingen MEN HVAD MÅ VI SÅ?, der har fokus på den danske tradition for at skabe humoristisk kunst til børn. Her kan børn og deres voksne møde en række kendte værker og figurer, samt lege og snakke om, hvad der er sjovt. Her hænger værkerne ikke nødvendigvis på væggene, og man må gerne pille og deltage, snakke og grine højt og larmende, hvis trangen melder sig.

Giant Billiard

Hvor: Arken
Hvornår: 8. oktober 2022 - 16. april 2023
Entré: Børn under 18 år gratis. Voksne 140 kr.

Hvad gør du, hvis en tre meter høj, oppustelig kugle kommer rullende imod dig i høj fart? Springer du for livet, lader du dig vælte over ende, eller spiller du kuglen videre til nogle andre, mens du tumler rundt på en kæmpemæssig hvid luftmadras? I kunstnergruppen Haus-Rucker-Co’s legendariske installation Giant Billiard kan både børn og voksne lege løs.

Bemærk: Børn skal være minimum 120 cm. af sikkerheds hensyn.

Children's games

Hvor: Copenhagen Contemporary
Hvornår: 14. oktober 2022-10. april 2023
Entré: Børn under 18 år gratis. Voksne 120 kr.

Oplev Francis Alÿs' soloudstilling: Children’s Games for første gang i Skandinavien! Udstillingen er en stor videoinstallation, som viser filmede situationer fra hele verden, hvor børn leger klassiske børnelege. Med humanisme og indsigt i de lokale forhold fanger Alÿs, hvordan børnelegene giver betydning og ofte gentager ritualer, symboler og skikke, der går på tværs af kulturer.

Danmarks Tekniske MuseumGAMER

Hvor: Danmarks Tekniske Museum
Hvornår: Indtil uge 7 2023
Entré: Børn og unge under 18 år: gratis adgang. Voksne: 110 kr.

Gå på opdagelse i Danmarks Tekniske Museums spændende udstilling 'GAMER'. Udstillingen sætter fokus på, hvordan gaming påvirker vores liv og hverdag på godt og ondt - I kan også prøve at spille på mange af de udstillede spillekonsoller og arkademaskiner. 

Tip! Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat.

Togtet

Hvor: Nationalmuseet
Hvornår: Indtil videre ingen udløbsdato
Entré: Børn og unge under 18 år gratis. Voksne 110 kr.

Vikingerne er rykket ind på Nationalmuseet, og dét i stor stil! I udstillingen Togtet kan I blive klogere på vikingernes liv og verden i et imponerende og nytænkende univers, hvor vores oldnordiske forfædre gøres levende og møder hele familien i øjenhøjde.

Gleaming Lights of the Souls

Hvor: Louisiana
Hvornår: Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato
Entré: Børn og unge under 18 år gratis. Voksne 145 kr.

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre.

where du we go from here? David Stjernholm ARKENFor enden af regnbuen - Arken i 25 år

Hvor: Arken
Hvornår: frem til d. 1. januar 2023
Entré: Børn og unge under 18 år gratis. Voksne 140 kr.

Arken fejrer sit 25-års jubilæum med en stor udstilling, der fremhæver de største skatte fra museets efterhånden brede samling af værker gennem tiden. Den 150 meter lange Kunstakse er fyldt med alt fra silkestoffer og menneskekroppe til en glaspavillion med spejlvægge. 


Fotos:
Anders Morgenthaler
Foto: Klaus Pichler © mumok
Children's games
Danmarks Tekniske Museum, GAMER
'Togtet' på Nationalmuseet, foto: Ulrik Jantzen
Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang
Ugo Rondinone, 'where do we go from here?', 1999. Foto: David Stjernholm