Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle og børnevenlige kunstudstillinger, der absolut er et besøg værd!

Huskmitnavn: TEGN i Nikolaj Kunsthal

Huskmitnavn

Oplev kunstneren HuskMitNavns farverige fortolkning af verden i den store nye familieudstilling TEGN, som kan opleves i Nikolaj Kunsthal fra den 29. august til 6. januar 2019. Udstillingen er den hidtil største samlede præsentation af kunstnerens værker - en sanselig, humoristisk og interaktiv udstilling for hele familien, hvor ungerne bl.a. har mulighed for at teste deres tegnefærdigheder. F.eks. kan de male på en togvogn, eller forsøge at forcere en bevogtet og videoovervåget afspærring for at komme ind til en samling af guldrammer, hvor de selv kan skabe motiver til museet.

Rejsen til månen LouisianaMånen på Louisiana

Er junior vild med månen? Så skal I besøge Louisianas store efterårsudstilling om netop månen - og dens fascinationskraft, rolle og betydning for mennesket. Udstillingen kombinerer kunst, musik, film, arkitektur, litteratur, kulturhistorie, design og naturvidenskab og tegner derfor et levende portræt af vores nærmeste nabo i himmelrummet. Udstillingen rummer også flere nye kunstværker, heriblandt en ny virtual reality-installation, der er skabt specielt til Louisiana. Kan opleves fra den 13. september til den 20. januar 2019.

Ugo Rondione ArkenUGO RONDINONE – ENSOMHEDENS SPROG på Arken

Ta' børnene med til Ishøj, og oplev farverige klovne i massevis. Klovnene er skabt af den schweiziske kunstner Ugo Rondinone, som netop nu udstiller sit soloprojekt på Arken. Udstillingen hedder Ensomhedens Sprog, og består af 45 sløve, melankolske klovne i funklende, festlige dragter. Skulpturerne er afstøbt efter mandlige og kvindelige modeller, og udstilles i Arkens 150 meter lange Kunstaks. Udstillingen kan opleves frem til den 30. december 2018.

Ordrupgaard
Ordrupgaard Kunstlegeplads

Har junior svært ved at sidde stille? Så skal I måske besøge Ordrupgaard Kunstlegeplads, der kombinerer kunstoplevelsen med leg og frisk luft! Her er det tilladt at udforske, klatre og bevæge sig blandt kunstlegepladsens værker, som er skabt af danske og internationale kunstnere. I år kan I opleve to nye værker: en kæmpe bambusskulptur, der byder på et eventyrligt stisystem, samt et tehus blandt trætoppene. Læs evt. mere HER.

Thorvaldsens Museum

Tag børnene med på Thorvaldsens Museum, hvor bygningen i sig selv er et besøg værd! Udforsk de smukke flisemønstre i gulvene, og se hvor mange engle og stjerner I kan tælle i det dekorerede loft. Oplev Bertel Thorvaldsens fantastiske samling af kunst, og alle de gips- og mamorfigurer han selv har lavet! Dit barn kan sikkert med lidt hjælp finde Herkules, og mange andre spændende figurer fra en svunden tid.


Billeder:
1. Huskmitnavn: TEGN
2.
Still fra Georges Méliès Le Voyage dans la Lune (film) / Rejse til Månen (film), 1902 14 min. ©Lobster-Fondation Groupmama Gan-Fondation Technicolor
3. Ugo Rondinone - ensomhedens sprog. ARKEN Musuem for Moderne Kunst af Anders Sune Berg
4. Odrupgaard Kunstlegeplads
5. Thorvaldsens Museum, familieaktiviteter

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.