Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle og kommende kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

Sanseudstilling på Brandts

Ta' på en udflugt til Odense, og oplev udstillingen "Sanseudstilling: Kom hjem og besøg mig en dag". En tankevækkende og fantasimættet oplevelse for de 4-10 årige på knap 300 kvadratmeter. Her kan ungerne gå på opdagelse i kringlede gader og besøge forskellige huse og hemmelige steder i den særlige by. F.eks. kan de besøge dukkemagerens værksted, prøve det fine dukketeater, klæde sig ud i dværgens tøj eller kravle op på den store elefant, hvis de altså tør! Udstillingen kan opleves helt frem til august 2020.

PATRICIA PICCININI – EN KÆRLIG VERDEN på Arken

Den 9. februar 2019 slår ARKEN dørene op til en stor, sanselig udstilling med den australske kunstner Patricia Piccininis eventyrlige univers. Her kan børn og voksne gå på opdagelse i fortællinger om virkelighedstro fabeldyr, levendegjorte maskiner og muterede menneskevæsener! De finurlige og mærkelige hybridvæsner vil højst sandsynligt både forundre, fascinere og måske skabe en smule væmmelse? Den spændende udstilling kan opleves frem til den 8. september 2019.

Pipolotti RistPIPILOTTI RIST på Louisiana

Den 1. marts 2019 indtager Pipilotti Rist Louisiana med et farvestrålende og sanseligt brag! Oplev et visuelt forunderligt univers, der berører temaer såsom krop og teknologi, køn og natur samt indre og ydre rum. Udstillingen vil helt sikkert både omslutte, udfordre og fortrylle børn og voksne med dens mange farver og indtryk. Den schweiziske kunstner Pipilotti Rist er internationalt anerkendt som en af samtidskunstens mest markante udforskere af sansningen og det levende billede. Udstillingen kan opleves frem til den 23. juni 2019.

Thorvaldsens Museum

Ta' børnene med på Thorvaldsens Museum, hvor bygningen i sig selv er et besøg værd! Udforsk de smukke flisemønstre i gulvene, og se hvor mange engle og stjerner I kan tælle i det dekorerede loft. Oplev Bertel Thorvaldsens fantastiske samling af kunst, og alle de gips- og mamorfigurer han selv har lavet! Dit barn kan sikkert med lidt hjælp finde Herkules, og mange andre spændende figurer fra en svunden tid.

Glyptoteket

Glyptoteket er et fantastisk sted for børn og deres forældre. Besøg bl.a. Vinterhaven, der byder på palmer og guldfisk, og gå på opdagelse i Glyptotekets samling, der består af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget - rundt om hele Middelhavet, samt fransk og dansk kunst i det 19. århundrede! Med jævne mellemrum er der også skattejagt i kunstsamlingen.


Billeder:
1. Signe Fejer
2. Patricia Piccinini, The Young Family, 2002. Fotograf: Graham Baring. Courtesy kunstneren
3. Pipilotti Rist. Mercy Garden, 2014, audio video installation. Installation view from 'Pipilotti Rist. Komm Schatz, wir stellen die Medien um & fangen nochmals von vorne an und an’, Kunsthalle Krems, Krems, Austria, 2015. Photo: Lisa Rastl © Pipilotti Rist. Courtesy the artist, Hauser & Wirth and Luhring Augustine 
4. Thorvaldsens Museum, familieaktiviteter
5. Glyptoteket af Ana Cecilia Gonzalez

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.