Børn kan sagtens være med, når der skal kigges på kunst, og der er er rigtig mange aktuelle kunstudstillinger, som de med garanti vil elske. Hvis I mangler inspiration, så har vi udvalgt 6 børnevenlige udstillinger til jer lige her.

Copenhagen Contemporary: Light & Space

Oplev de vildeste værker af verdensstjerner fra den internationale kunstscene, når 'Light & Space' inviterer indenfor i den 5.000 m2 store udstilling. Det er Copenhagen Contemporarys største til dato, og den blænder op for en verden af lys, farver og gigantiske installationer, der vil imponere både store og små. Udstillingen kan opleves fra den 3. december 2021 til den 4. september 2022.

Danmarks Tekniske MuseumDanmarks Tekniske Museum: GAMER

Gå på opdagelse i Danmarks Tekniske Museums spændende udstilling 'GAMER'. Udstillingen sætter fokus på, hvordan gaming påvirker vores liv og hverdag på godt og ondt - I kan også prøve at spille på mange af de udstillede spillekonsoller og arkademaskiner. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

TIP! Med Børn i byen Klubben får du 20% rabat.

Dansk Arkitektur CenterDansk Arkitektur Center: A Space Saga

Fra lørdag d. 12. februar åbner Dansk Arkitektur Centers nye udstilling "A Space Saga", som viser, hvordan vi i fremtiden ikke blot kan overleve, men også trives i rummet. Her kan I opleve, hvordan et månehabitat ser ud indefra og få del i de erfaringer SAGA Space Architects har gjort sig med rumarkitektur. Fx kan I prøvesmage den pulvermad, som astronauter spiser. Udstillingen er for de større børn i familien, men I kan også kaste jer over Dansk Arkitektur Centers faste børneaktiviteter som VR, rutsjebane og det nye familieområde - og legepladsen udenfor selvfølgelig. Udstillingen "A Space Saga" kan opleves indtil d. 4. september 2022. 

TIP! Med Børn i byen Klubben får du 10% rabat i caféen.

Nationalmuseet: Togtet

Vikingerne er rykket ind på Nationalmuseet, og dét i stor stil! I udstillingen kan I blive klogere på vikingernes liv og verden i et imponerende og nytænkende univers, hvor vores oldnordiske forfædre gøres levende og møder hele familien i øjenhøjde. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

Louisiana: Gleaming Lights of the Souls

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Derfor er det også helt på sin plads, at Yayoi Kusamas udstilling "Gleaming Lights of the Souls" har fået en permanent plads på museet. Installationen er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Udstillingen har indtil videre ingen udløbsdato.

where du we go from here? David Stjernholm ARKENArken: For enden af regnbuen - Arken i 25 år

Arken fejrer sit 25-års jubilæum med en stor udstilling, der fremhæver de største skatte fra museets efterhånden brede samling af værker gennem tiden. Den 150 meter lange Kunstakse er fyldt med alt fra silkestoffer og menneskekroppe til en glaspavillion med spejlvægge. Udstillingen kan ses frem til d. 1. januar 2023. 

BONUS-TIPS

HuskMitNavn på Københavns Museum

På Københavns Museum i Stormgade i Indre By kan I opleve kunsteren HuskMitNavn's farverige værker malet direkte på væggene i Skoletjenestens rum i museets underetage. 

Cisternerne i Søndermarken

Der er både vådt, koldt og mørkt under Søndermarkens grønne plæner, og selvom det måske ikke lyder specielt tiltalende, er Cisternerne i høj grad et besøg værd! De underjordiske rum er en oplevelse i sig selv, og de særlige omgivelser danner hvert år ramme om forskellige kunstudstillinger. Fra d. 13. marts til d. 30. november 2022 kan I opleve udstillingen "Multiple Realities" af Chiharu Shiota. Udstillingen, der opleves via snoede gangbroer, anvender vandet og de mørke søjlegange i konstruktionen af et labyrintisk forløb, hvor spejlinger både mangedobler og forvrænger omgivelserne og de monumentale værker. 


Fotos:

1. Copenhagen Contemporary, 'Light & Space'
2. Danmarks Tekniske Museum, GAMER
3. Dansk Arkitektur Center, 'Bo bedre bæredygtigt', foto: Melissa Oernstrup
4. 'Togtet' på Nationalmuseet, foto: Ulrik Jantzen
5. Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana, Foto: Elise Hoang
6. Ugo Rondinone, 'where do we go from here?', 1999. Foto: David Stjernholm
7. HuskMitNavn, Københavns Museum
8. Cisternerne, Torben Eskerod 

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.