Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

Arken: PATRICIA PICCININI – EN KÆRLIG VERDEN

Besøg ARKENs store, sanselige udstilling med den australske kunstner Patricia Piccininis eventyrlige univers. Her kan børn og voksne gå på opdagelse i fortællinger om virkelighedstro fabeldyr, levendegjorte maskiner og muterede menneskevæsener! De finurlige og mærkelige hybridvæsner vil højst sandsynligt både forundre, fascinere og måske skabe en smule væmmelse? Den spændende udstilling kan opleves frem til den 8. september 2019.

Arken: Kroppens Arena

Når I besøger Arken for at opleve Patricia Piccinini, må I ikke glemme at kigge forbi Arkens udendørs sommerudstilling "Kroppens Arena"! Udstillingen har deltagelse og aktivitet i fokus og er derfor oplagt med børn. Her kan ungerne bl.a. løbe ind i den asymmetriske trælabyrint og udforske installationens indre og vove sig ud på vandet og opleve nye perspektiver af landskabet i stålburets spejl. Udstillingen kan opleves frem til den 1. september 2019. 

CisterneCisternerne: SUPERFLEX: It is not the end of the world

De underjordiske cisterner på Frederiksberg inviterer alle nysgerrige børn og voksne med ind i en mørk fremtid. Det danske kunstnerkollektiv SUPERFLEX har nemlig omformet og oversvømmet det gamle vandreservoir. Oplevelsen er surrealistisk og har flere science fiction-elementer, men alligevel er scenariet, hvor klimaforandringerne har ændret samfundet drastisk, ikke så virkelighedsfjernt. Bemærk at man skal skifte til gummistøvler, inden man træder ind i udstillingen - medbring gerne jeres egne. Kan opleves frem til november 2019.

Brandts: Sanseudstilling

Ta' på en udflugt til Odense, og oplev udstillingen "Sanseudstilling: Kom hjem og besøg mig en dag". En tankevækkende og fantasimættet oplevelse for de 4-10 årige på knap 300 kvadratmeter. Her kan ungerne gå på opdagelse i kringlede gader og besøge forskellige huse og hemmelige steder i den særlige by. F.eks. kan de besøge dukkemagerens værksted, prøve det fine dukketeater, klæde sig ud i dværgens tøj eller kravle op på den store elefant, hvis de altså tør! Udstillingen kan opleves helt frem til august 2020.

Glyptoteket

Glyptoteket er et fantastisk sted for børn og deres forældre. Besøg bl.a. Vinterhaven, der byder på palmer og guldfisk, og gå på opdagelse i Glyptotekets samling, der består af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget - rundt om hele Middelhavet, samt fransk og dansk kunst i det 19. århundrede! Med jævne mellemrum er der også skattejagt i kunstsamlingen.


Billeder:
1. Jeppe Hein, Cage and Mirror, 2011. ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Torben Petersen
2. Patricia Piccinini, foto: Caroline Hemmingsen
3. Torben Eskerod
4. Signe Fejer
5. Glyptoteket af Ana Cecilia Gonzalez

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.