Midt i storbyens stress og jag, kan man til tider have brug for en lille timeout i skønne, grønne omgivelser. Heldigvis skal man ikke til langbortistan for at finde dette, København er nemlig fyldt med grønne oaser for hele familien. Vi har samlet 5.

1. Mindelunden Ryvangen - Den historiske oase

Hvor: Tuborgvej 33, 2900 Hellerup

Mindelunden er et smukt, historisk sted fyldt med træer, buske, søer og små, hyggelige skovstier. Her kan ungerne boltre sig i de grønne arealer - I kan tage historiekasketten på og sætte jer ind i 2. Verdenskrig og de døde patrioter som lunden er til minde om, eller I kan medbringe picnickurven eller lidt grillmad og benytte Jer af de opstillede grille i lunden.
 Der er opsat QR-koder i Mindelunden, så man ved hjælp af sin smartphone kan lære om Mindelundens historie mens man bevæger sig rundt.

LÆS OGSÅ: De 5 legepladser med et twist

2. Kastellet  - Den stjerneformede oase

Hvor: Gl. Hovedvagt, Kastellet 1, 2100 København Ø

Kastellet er en stjerneformet oase placeret på Østerbro, som på én og samme tid fungerer som både museum, militærby og turistattraktion. På Kastellet findes voldgrave, kanoner, bastioner, broer, porte, et arresthus og en mølle. Her er rig mulighed for leg i idylliske omgivelser, så medbring masser af tid og en madpakke. 

3. Assistens Kirkegård - Den fredfyldte oase

Hvor: Kapelvej 4, 2200 København N

Assistens Kirkegård er som navnet afslører, en kirkegård placeret på Nørrebro. Kirkegården er et besøg værd i sommerhalvåret hvor den er fyldt med blomster, grønt græs, træer, buske, og københavnere som nyder stilheden. Udover at være et fredfyldt og magisk sted at nyde solens stråler, ligger Assistens Kirkegården op til et besøg på bl.a. H.C. Andersens gravsted.

LÆS OGSÅ: De 5 udendørs-caféér med legeplads

4. Amager Fælled - Den store oase

Hvor: Ørestads Boulevard, 2300 København S

Amager Fælled er et skønt naturområde, hvor I kan gå ture, cykle, nyde freden og udsigten – eller tage på picnic. Det fredede område har enge og moser, som er levested for sjældne arter af krybdyr, planter, insekter og fugle. Her kan ungerne bruge timer på at udforske. 
Parkens grill- og bålpladser er til fri afbenyttelse, og metroen går lige ”til døren” (Sundby Station). 

5. Søndermarken - Den utæmmede oase

Hvor: Borgmester Fischers vej 6-8, 2000 Frederiksberg

Selv om Søndermarken ret beset er en del af Frederiksberg Have, er der en verden til forskel på de to grønne oaser. Hvor haven er pæn og velfriseret, er Søndermarken vild og utæmmet og derfor perfekt til leg i det lange græs.
Under springvandsplænen ligger desuden byens gamle vandcisterner, som siden år 2001 været indrettet som museum for moderne glaskunst - et besøg værd.