Når man skal være forælder for første gang, kan det være svært at gennemskue, hvad der er nødvendigt at anskaffe, og hvad der i virkeligheden er overflødigt. Her kommer min personlige liste over uundværlige ting til mor og baby på barsel.

15 uundværlige ting til mor og barn på barsel

Ammebh'er og ammeindlæg
T-shirts med hul i siderne
Hårelastikker
Brystplastre
Vandflaske
Natlampe med fjernbetjening
Væghængt sengebord
Vådservietter
Stofbleer
Babynest
Barnevogn og barnevognspude
Bæresele
Autostol
Babyalarm
Pusletaske

ammebh
Gode ammebh’er + ammeindlæg

Inden jeg blev mor, havde jeg aldrig tænkt over, at man er nødt til at have ammebh og ammeindlæg på 24/7 (såfremt man ammer). Det er hele tiden, også om natten, ellers er man gennemblødt af mælk på nul komma fem. Derfor er det altså et must med nogle rare og behagelige ammebh’er, som sidder godt. Tjek f.eks. udvalget af ammebh'er og ammeindløg hos Purløg & Persille.

Tip! Medlemmer af Børn i byen får 15% hos Purløg & Persille

              
Store t-shirts med hul i siderne

Tippet med at klippe hul i siderne på nogle gamle, udslidte t-shirts har jeg fået af min egen mor - og det er måske det mest geniale tip til mødre, der foretrækker at ligge og amme på siden om natten. På den måde undgår man at fryse på overkroppen, samtidig med at man slipper for at tage blusen af eller hive den op, når man skal amme om natten.

hårelastik fra picohårelastik fra pico
Hårelastikker

Hårvask og frisering er en by i Rusland, når man har en nyfødt baby - og derfor ender håret som oftest i en knold, når man går derhjemme på barsel. Derudover har små babyfingre det med at rive i langt hår, og så er det også bare irriterende og i vejen, når man skal amme. Med andre ord: skaf masser af gode hårelastikker! Jeg selv er glad for Picos hårelastikker i stof.

brystplastre fra multi-mamBrystplastre fra Multi-Mam

De her bedøvende brystplastre fra Multi-Mam får min største anbefaling! De gjorde ihvertfald en kæmpe forskel for mig, da jeg havde begyndende sår på mit ene bryst og sad med tårerne trillende ned af kinderne af smerte, når jeg skulle amme min datter. Set i bakspejlet ville jeg ønske, at jeg havde haft dem liggende, da problemet opstod. Plastrene kan købes på flere online apoteker, google "Multi-Mam kompresser".

Tip! Medlemmer af Børn i byen Klubben får 20% hos ApoMini

vandflaske med vandGenanvendelige vandflasker

Hvis din partner vil slippe for at høre dig skrige "VAAAAND!”, hver gang baby får fat om brystet, så anskaf et par genanvendelige vandflasker. Så har du væske lige ved hånden, når du skal amme - uanset hvor du er. Ens mund bliver jo forvandlet til Saharas ørken!

Tip! Tjek udvalget af drikkedunke hos Helsebarn.dk - medlemmer af Børn i byen Klubben får 10% hos Helsebarn.dk

natlampeNatlampe med fjernbetjening

En natlampe med fjernbetjening lyder måske lidt overdrevet, men det var seriøst dejligt i den første tid efter fødslen. Min normale natlampes lys var simpelthen for skarpt og tæt på sengen, så vi anskaffede hurtigt en lampe med blødt lys og tilhørende fjernbetjening, som kunne stå et par meter fra sengen. På den måde slap jeg for at skulle op af sengen om natten for at tænde lys, når jeg skulle amme. Tjek f.eks. Lumipets, som kan købes hos Jollyroom.dk.

Ikea væghængt natbordVæghængt sengebord

Da vi først fik installeret vores datters bedsidecrib på min side af sengen, var der pludselig ikke plads til et sengebord. Derfor måtte vi hurtigt fikse en hjemmelavet løsning med en tupperware-dåse og et par strips, så jeg havde plads til mobil, fjernbetjening, brystplastre, hårelastikker, vandflaske og andre nødvendigheder. Med andre ord: tænk over opbevaring, hvis I har en bedsidecrip, så du ikke skal op af sengen om natten. IKEA har f.eks. dette smarte væghængte bord.

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af Sofie Bøcher Lindquist (@hello_sofie)

Vådservietter

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg kun brugte genanvendelige klude, men sorry: engangsvådservietter er SÅ rare at have ved hånden, når man har en baby. Til bleskift, gylp i sofaen, beskidte fingre, grød på gulvet - you name it - spørg bare @hello_sofie ;-)

           stofbleer
Stofbleer

Stofbleer er uundværlige, især i den første tid, hvor mælk og gylp står ud til alle sider. Jeg havde købt ti styks på forhånd, men indså hurtigt, at det var alt for lidt! Anskaf gerne 20-30 styks, så I ikke skal vaske hele tiden. Kig forbi din lokale genbrugsbutik, eller køb dem fra ny. Naturebaby.dk har et stort udvalg.

Tip! Børn i byen klubmedlemmer får 10% hos Naturebaby.dk

CamCam babynestBabynest

En babynest er virkelig fed at have det første halve års tid (indtil baby begynder at møve rundt). Vi brugte den som seng, og vores datter sov i den overalt: i kravlegården, i sofaen, i vores egen seng - ja sågar på to stole, da vi var i sommerhus i 14 dage sidste år. Modellen fra CamCam kan købes lige her.

Tjek også EMMIBABYs udvalg lige her eller det store udvalg hos Sovedyret.dk lige her.

Tip! Børn i byen medlemmer får 15% hos EMMIBABY og 15% hos Sovedyret.dk

baby i barnevogn om efteråret pude fra konges sløjd
Barnevogn - men måske endnu vigtigere: barnevognspude!

Faktisk har jeg ikke brugt min barnevogn super meget, fordi min datter ikke rigtig har gidet at ligge og sove i den. Først efter hun er blevet større, og kan sidde op med støtte fra en barnevognspude er den blevet et hit. Så kan hun nemlig se ud og følge med. Jeg bruger puden hver gang vi skal ud og trille, og bruger den også som indsats i vores højstol, virkelig smart! Konges Sløjd og CamCam laver nogle super fine nogle, tjek f.eks. udvalget hos Naturebaby.

Tip! Børn i byen klubmedlemmer får 10% hos Naturebaby.dk

                 bæresele fra konges sløjd

Vikle/bæresele

Hvis man som jeg, har et barn, der ikke gider ligge i barnevogn, er en vikle eller bæresele virkelig guld værd - både til lure, men også hvis man vil have hænderne fri engang imellem. I starten brugte jeg strækvikle, og senere hen gik jeg over til en bæresele, som jeg købte billigt i Mødrehjælpen. Tjek din lokale Mødrehjælpen, eller gå f.eks. på opdagelse i Naturebabys udvalg.

Tip:
Børn i byen klubmedlemmer får10% hos Naturebaby.dk

              autostol
Autostol

Har man bil, er en autostol selvsagt en nødvendighed - ellers kommer man ingen vegne. Vi købte vores autostol brugt og sparede en del penge, da det er en af de dyrere poster. Tjek f.eks. DBA.dk eller din lokale Mødrehjælpen. Ønsker I at købe en autostol fra ny, har kæder såsom Babysam et stort udvalg.

           babyalarm
Babyalarm

Selvom min datter meget sjældent sover lure i sin barnevogn, har en babyalarm været en nødvendighed, da vi bor i et stort toetagers hus. Vi købte en simpel model fra Philips brugt, som har fungeret fint til vores behov - men tjek markedet, der findes nemlig et hav forskellige slags, med forskellige funktioner.

pusletaske fra camcam
Pusletaske

En pusletaske til alle babys sager er rar at have, uanset om man skal på en lille trilletur eller længere dagstur med sit barn. Når man bliver forælder, går det virkelig op for én, hvor mange ting man skal slæbe rundt på med en baby: ekstra skiftetøj, bleer, vådservietter, stofbleer, skifteunderlag, sut osv. Derfor er det fedt at have en taske kun til det. Tjek f.eks. udvalget af pusletasker hos Sovedyret.dk.

Tip! Børn i byen klubmedlemmer får 15% hos Sovedyret.dk

LÆS OGSÅ: Guide: Vælg den rigtige pusletaske

Få svar på dine spørgsmål

Hvornår skal man købe babyudstyr?
Det er helt op til dig selv, hvornår du vil gå i gang med at købe ting til din baby. Det kan dog være en idé at sprede indkøbene lidt, så du ikke skal betale for det hele på samme tid. Mange begynder at købe ind, når de er halvvejs i graviditeten og kender kønnet på baby.

Hvad koster babyudstyr?
Det er meget forskelligt, hvad det koster at få en baby. Der er selvfølgelig en del at spare, hvis du køber brugt, på tilbud eller arver udstyr fra familie og venner. Men regn med at bruge mellem 15.000-30.000 på udstyr til den første tid. 

 

Fotos: 1) Produktfoto fra Purløg & Persille 2) Caroline Hemmingsen 3) Produktfoto fra Pico.dk 4) Caroline Hemmingsen 5) Pexels 6) Produktfoto fra Jollyroom.dk 7) Produktfoto fra IKEA.dk 8) @hello_sofie 9) Produktfoto fra Naturebaby.dk 10-11) Caroline Hemmingsen 12) Produktfoto fra Naturebaby.dk 13-14) Produktfoto fra Babysam.dk 15) Caroline Hemmingsen