Udendørs kunst i børnehøjde

Der er rig mulighed for at give børnene en kunstnerisk oplevelse under åben himmel. Tag ud af byen, og få frisk luft i kinderne, mens I kigger på kunst i smukke naturomgivelser - eller gå på opdagelse i jeres eget hood.

1. februar 2023
Af Stephanie Mielnicki
Fotos: Husgavle i Nordvest, skabt på initiativ af Jens-Peter Brask 

Husgavle-jagt i Nordvest

I behøver slet ikke at forlade byen for at se på kunst! Gadebilledet er fyldt med det, hvis bare I ser jer lidt omkring. Er I til farverige værker i stor skala, kan I med fordel tage en tur til Nordvest, hvor Jens-Peter Brask har prydet hele 16 husgavle med iøjefaldende kunstværker.

Hvor? Rentemestervej og Møntemestervej, 2400 København NV

Foto: Rasmus Cornelius

Besøg den nye spejlpavillon på Kgs. Nytorv

I januar åbnede en ny kalejdoskopisk spejlpavillon foran Det Kongelige Teater på Kgs. Nytorv. Her kan I, helt gratis, træde ind i et uendelighedslandskab og opleve de historiske bygninger spejle sig. En sjov oplevelse for både store og små, som kan opleves frem til oktober 2023.

Hvor? Kongens Nytorv, 1050 København K

Foto: Henrik Sylvest 

Storslået kunst og natur i Statueparken

Statueparken er en smuk oplevelse for hele familien. Der er brede vidder med natur, så langt øjet rækker og rundt omkring i det grønne landskab, tårner de overdådigt store skulpturer op. Den fredede hede er dækket af lyng og enebær, og fremstår helt lilla, når lyngen blomstrer i sensommeren.

Hvor? Rudolph Tegners Museum / Museumsvej 19, 3120 Dronningmølle

Foto: Torben Eik Jacobsen 

På tur i solsystemet på Planetstien

Et stenkast fra byen ligger Kystagerparken i Hvidovre, der har sin helt egen planetsti, hvor I kan gå eller cykle en tur i solsystemet - hele vejen fra Solen til Pluto. Turen er cirka 6 kilometer lang, og fører jer selvfølgelig forbi både Jorden, Mars, Venus og de andre planeter i vores solsystem.

Hvor? Kystagerparken / Sdr. Kystagervej 4, 2650 Hvidovre

Foto: Gl. Holtegaard 

Frisk luft og friske farver i Barokhaven

Tag et smut mod nord, og lad ungerne boltre sig i barokhaven ved Gl. Holtegaard. Gården, der er udstillingssted for kunst i forskellige afskygninger, er i sig selv et besøg værd, men haven rundt om vil I heller ikke gå glip af. Få pulsen op på pavillonens røde trappe, men husk også at nyde udsigten over haven deroppefra.

Hvor? Gl. Holtegaard / Attemosevej 170, 2840 Holte

Foto: Thomas Dambo 

Spot de camouflerede fuglehuse i Ishøj

En tur til Ishøj forbindes for de fleste med et smut forbi ARKEN. Men turen til Ishøj er også en oplagt idé, når I bare trænger til lidt luft. ARKEN har i samarbejde med kunstneren Thomas Dambo lavet et udendørs værk, der breder sig over hele byen. Nemlig hele 52 fuglehuse, der camouflerer sig overalt i bybilledet. God jagt!

Hvor? Spredt over hele Ishøj

Foto: Morten Stein 

Gå på opdagelse rundt om ARKEN

Når I alligevel er i nærheden af ARKEN, kan I også gå en tur rundt om museet. Der er nemlig en masse kunst at opleve i området udenfor. Både statuer, vægmalerier, skulpturer, dejlig natur og spændende arkitektur.

Hvor? Skovvej 100, 2635 Ishøj

Foto: Søs Uldall-Ekman 

Tag på skattejagt og find De glemte kæmper

Thomas Dambo har også sørget for anden kunstnerisk underholdning under åben himmel på Vestegnen. De glemte kæmper holder nemlig til rundt omkring i naturskønne omgivelser. Se, om I kan finde Teddy Venlig, Oscar Under Broen, Sovende Louis, Lille Tilde, Thomas på Bjerget og Bakke Top Trine, der alle er lavet af lokale genbrugsmaterialer og med hjælp fra frivillige.

Hvor? Spredt over Københavns Vestegn

Foto: Charlotte Dyhr 

Spejllabyrint og kunstlegeplads på Ordrupgaard

Gå en tur i det grønne med familien, og nyd de fine kunstværker, der dukker op. Særligt Jeppe Heins Semi Circular Mirror Labyrinth fra 2013 er populær hos børn og voksne i alle aldre. På billedet ses et andet hit - nemlig Olafur Eliassons Vær i vejret fra 2016.

Hvor? Ordrupgaard / Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund

Foto: Stephanie Mielnicki

Gå på opdagelse i byen

Når I går en tur i jeres lokalområde, handler det bare om at holde øjnene åbne! Mange steder er der placeret flotte og farverige skulpturer, statuer og alverdens kunstværker, som er nemme at overse i det daglige.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben