Naturama: Et must see, når I er i Svendborg

På formidlings- og videnscenteret Naturama kan familien komme helt tæt på dyrene. Gå på opdagelse i seje udstillinger og legeområder, og deltag i sjove events og workshops.

Foto: Marie Beenfeldt
22. februar 2023
Af Marie Beenfeldt Nielsen

Naturama i Svendborg er et fantastisk sted for børn at udforske og lære om naturen. Børnene kan opleve en række interaktive udstillinger og aktiviteter, der giver især de lidt større børn en spændende og lærerig oplevelse. 

Foto: Naturama

En af de mest populære udstillinger er husets permanente samling af dyr, der på tre niveauer (vand, land og luft) tager børnene med på en tur gennem forskellige økosystemer og viser dem, hvordan dyr og planter er tilpasset deres miljø. Her kan børnene opleve både dyreskeletter og udstoppede dyr samt planter i forskellige størrelser og farver helt tæt på.

Der er flere forskellige udstillinger, som løbende udskiftes, og så er der rig mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter og workshops, hvor børnene får et lærerigt indblik i naturens verden. I ferier kan man f.eks. opleve dissektioner af forskellige dyr! Derudover har Naturama også sin egen lille samling af levende dyr, hvor man blandt andet kan opleve fugleedderkopper, slanger og vandrende pinde. 

Foto: Marie Beenfeldt

Trænger børnene til at blive underholdt med lidt leg, er der masser af legeområder, både inde og ude. Heriblandt kan tegneværkstedet, udklædningsområdet og PlusPlus byggepladsen nævnes som nogle af Naturamas sjove underholdningsstationer.

Foto: Naturama

Når det bliver tid til frokost, kan I enten vælge at spise medbragte madpakker eller købe lidt lækkert i den børnevenlige café Foderbrættet.  Og så er der selvfølgelig også en butik med dyretema, hvis børnene ikke kan gå hjem uden en isbjørnebamse. 

Samlet set er Naturama en spændende destination for børn i skolealderen, der elsker naturen og ønsker at lære mere om den. De spændende udstillinger og aktiviteter vil uden tvivl være noget, som børnene vil huske i lang tid.

Om Naturama
  • Adresse? Dronningemaen 30, 5700 Svendborg
  • Pris? Voksne 175 kr. / Børn under 18 år er gratis
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben