12 insidertips til Aarhus med børn

Gå i de lokales fodspor, så du og dine børn ikke går glip af de mange skønne perler og oplevelser, som Aarhus gemmer på. Læs med her, når vi guider jer til 12 af de aarhusianske børnefamiliers favoritsteder.

Foto: Julie Hedelund
21. november 2022
Af Julie Hedelund

Dino-fodspor: En overset turistattraktion

Godt kamufleret i den stenmur, der omslutter Bispetorv i midtbyen, finder I en seværdighed, som jeres børn med garanti vil elske at blive slæbt med hen til: Nemlig et 120 millioner år gammelt dinosaur fodspor! Det er de færreste der ved, at aftrykket eksisterer, fordi det er så godt gemt. Så hold godt øje og se, om det kan lykkes jer at finde det. 

Hvor? Bispetorv, 8000 Aarhus C

Endless Connection: Vanvittig morsom aktivitet

Et stenkast fra Dokk1, på Havnepladsen lige før Navitas, finder I det vanvittige morsomme springvand Endless Connection, hvor både store og små kan boltre sig og hoppe ind og ud af de to meter høje vandmure. Hvem bliver mon mindst våd? Springvandet på Havnepladsen er en oplagt aktivitet, hvis I befinder jer i Aarhus på en lun dag!

Foto: Dokk1

Dokk1: Et sandt børnemekka

Som børnefamilie i Aarhus er der stor sandsynlighed for, at Dokk1 bliver jeres nye favoritsted - for stedet er og bliver et mekka for forældre med børn i alle aldre! Her finder I forskellige legerum, interaktive medier, spil, udklædning, inden- og udendørs legepladser og meget, meget mere! Med sit areal på 28.000 m2 er der god plads og mulighed for at hygge sig, og her kan man nemt få en hel dag til at gå.

Hvor? Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C

Hvor? Havnepladsen, 8000 Aarhus C

Børnenes Jord: En oase i midtbyen

I kvarteret ø-gaderne finder I en sand oase og legeperle, nemlig Børnenes Jord. Legepladsen er som et fristed midt i byen, og her er masser af plads, planter, legeredskaber, ro og liv på én og samme tid. Udover de mange faciliteter for børn har legepladsen også mange forskellige dyr, som bl.a. kaniner, geder og fugle. Pladsen er bemandet af lokale frivillige i kvarteret, og i åbningstiden er det både muligt at se, nusse og fodre dyrene. Husk også en madpakke til jer selv, for man får hurtigt brugt en halv dag på Jorden!

Hvor? Thunøgade 2, 8000 Aarhus C

Bibliotekerne: Leg, læs og hyg

Hvis I er på udkig efter aktiviteter, som ikke må koste noget, så kan I med fordel lægge vejen forbi et af kommunebibliotekerne i Aarhus. Flere af disse har nemlig masser af aktiviteter for børn hver uge, både i hverdagen og i weekenden, som eksempelvis teater, højtlæsning eller kreative workshops, hvor hele familien kan være med.

Hvor? Risskov, Åbyhøj og Hasle

Foto: Science Museerne

Botanisk Have: Aarhus' smukkeste have

Slå et smut forbi Aarhus' smukke Botaniske Have, hvor roen sænker sig og planterne spirer. I Væksthusene kan I gå på opdagelse i de fire forskellige klimazoner med smukke blomster og imponerende planter. Spire Ib giver de mindste børn ledetråde, så planterne kan opleves i børnehøjde. Brug øjnene og find spor efter en elefant og bjergged eller lugt med næsen og find krydderurterne.

Hvor? Møllevejen 10A, 8000 Aarhus C

Ny legeplads: Aarhus' superlegeplads

Lige ved siden af Væksthusene finder I Aarhus' nye superlegeplads, hvor det både er muligt for krudtugler at boltre sig, samtidig med at man som forældre kan have et overblik over dem. Her er både rutsje- og svævebane, trampoliner, vipper og en karrusel. Og så er der god mulighed for afslapning og hygge for hele familien og endda gode parkeringsforhold på pladsen ved Væksthusene.

Hvor? Vestervang 6, 8000 Aarhus C

Foto: Visit Aarhus

Mindeparken: Albuerum og picnic-favorit

Lidt udenfor midtbyen finder I den skønne Mindepark. Omkranset af skov, udsigt ud over Aarhus Bugten og med Marselisborg Slot som nabo - det er et sandt paradis for hele familien. En gangbro snor sig gennem legepladsen, der har klatre- og gyngestativer, rutchebaner og legetårne. Belægningen omkring legetårnene og rutchebanerne er desuden lavet af blødt gummi. Ved siden af legepladsen er der et stort udendørs fitnessområde, og det store grønne område er oplagt til boldspil. Der er toiletter i parken samt en kiosk, der bl.a. sælger is og kaffe.

Hvor? Kongevejen 100, 8000 Aarhus C

Domkirken: Se Aarhus fra oven

Se Aarhus oppefra! I ved sikkert allerede, at I kan opleve en panoramaudsigt over Aarhus fra både regnbuen på ARoS og fra Salling Rooftop - men vidste I, at der også er en tredje mindre kendt mulighed? I kan nemlig også opleve Aarhus oppefra Danmarks højeste tårn på hele 96 meter. Der er selvfølgelig tale om Aarhus Domkirke. For at få gang til tårnet og den betagende udsigt, skal I henvende jer til kirketjeneren i Domkirken i kirkens åbningstid.

Hvor? Store Torv, 8000 Aarhus C

Natureventyr: På skattejagt i hele byen

Hent den gratis app Natureventyr og lad jagten begynde. Natureventyr guider jer gennem forskellige eventyr, der er tilpasset det sted, I vælger. Målgruppen er primært de 3-9 årige, og i Aarhus er der blandt andet skattejagter i Marselisborg Dyrehave, Vennelystparken og Universitetsparken, Mindeparken, Riis skov, Moesgaard og Botanisk have.

Hvor? Forskellige lokationer - se Natureventyr

Foto: Trine Niebuhr, Vildmedfoto

Dyrehaven: Se, klap og fodr dådyr og hjorte

Dyrehaven er åben året rundt fra solopgang til solnedgang og ligger i Thorsskoven, der er en del af Marselisborg Skovene. Her er der masser af plads til leg og udfoldelse og så kan I både se, klappe og fodre havens dådyr og hjorte. Dyrene kan ikke tåle brød og pasta, men husk at tage æbler eller gulerødder med, for det elsker de nemlig! Bliver I selv sultne er der også masser af borde og bænke rundt omkring i haven, hvor I kan nyde en medbragt madpakke eller snack.

Hvor? Ørneredevej 6, 8270 Højbjerg

Ole Rømer: Naturvidenskablig indsprøjtning

Aarhus har en bred skare af spændende og børnevenlige museer, men i den sydlige del af Aarhus, tæt på Marselisborg Slot, finder I et helt særligt af slagsen; nemlig det gamle fredede Ole Rømer Observatorium. Her kan I få en introduktion til astronomien og observatoriets historie. I klart vejr er der mulighed for at tage et kig på aftenhimlen gennem observatoriets teleskop.

Hvor? Observatorievejen 1, 8000 Aarhus
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben