5 særlige aktiviteter til dig, der er på barsel

Prop din barsel med inspirerende oplevelser. Her får du 5 særlige idéer, som med garanti vil gøre din barsel til den allerbedste.

Foto: Foto: Nikolai Linares
28. oktober 2022
Af Rikke Reffelt

Se på kunst med din baby

Tag baby med på kunstmuseum - her er der tit plads til, at du kan trille med vognen inde på museet eller have baby i en bæresele, så I sammen kan nyde udstillingen. Glæd dig til at blive inspireret og få en lille pause fra rytmik og babymos. Mange museer har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter. Prøv for eksempel SMKArken eller Lousiana.

Foto: Alberte Cornelius

Få vitaminer til barselshjernen

Prop barselshjernen med foredrag om andet end baby. Prøv f.eks. Barselsakademiet, der er støttet af Dansk Magisterforening, som er en foredragsklub for forældre på barsel. Her kan du tage baby med til gratis, faglige foredrag - se aktuelle oplæg her. Tjek også Business & Barsel - et netværk for selvstændige og nysgerrige forældre på barsel, der savner faglighed og udvikling i babyboblen. 

Foto: Natten - Zangenberg Teater

Babys første teatertur

Giv dit barn en stor oplevelse og tag baby med i teatret. Flere børneteatre spiller med jævne mellemrum teater for de allermindste. Her er der fokus på lyd, lys og stimulering af de smås sanser. Hold øje med teatre som: Zangeberg TeaterDet Lille Teater (Spiller også gratis marionetteater i Kongens Have om sommeren) eller Zebu.

Foto: Alberte Cornelius

Prøv byens barselshuse

Besøg byens barselshuse og kulturhuse med særlige tilbud til byens babyer. Her kan I i babyvenlige, lækre omgivelser tilmelde jer alt fra babymassage til førstehjælp, møde andre forældre og tit er der også cafemuligheder og perfekte legefaciliteter til baby. Tjek for eksempel BørneboblenLittleHouse og Absalon.

Foto: Hege Lindeberg

Hold barsel på biblioteket

Måske kobler du ikke biblioteket sammen med din lille ny, men bibliotekerne egner sig eminent til at hænge ud med din baby. Her er ro og og fine legeområder til de helt små. Så prøv dit lokale bibliotek, læs en pegebog, mød en baby fra lokalområdet og nyd roen. Bibliotekerne afholder tit legestuer, har en blød sofa, hvis det er ammetid og pusleplads på toiletterne. Find et bibliotek nær dig her.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben