Barsel på Østerbro

Som nybagt familie i børnefamiliernes højborg, Østerbro, kan det være svært at navigere i de mange tilbud, der findes til mor, far og baby. Se med her, når du skal finde på noget at lave på din Østerbro-barsel.

Foto: Stephanie Lau
2. november 2022
Af Stephanie Mielnicki

Café-hygge

Foto: Designcaféen

Designcaféen

Der er barselscafé med kaffe og design i børnevenlige omgivelser på Østerbros helt egen designcafé. Med et besøg på caféen kan du altså både få slukket tørsten, stillet sulten, hygge med din baby, kigge på spændende design og købe noget til dig selv, eller en gave til én, du kender - smart!

Hvor? Haraldsgade 101

The Laundromat Café

The Laundromat Café er din børnevenlige, lokale café med både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. Udover at have børneudgaver af flere af menukortets retter til de større børn, byder de også amning velkommen med åbne arme. Hold øje med din sovende baby gennem vinduerne, tag plads udenfor eller tag din lille bebs med indenfor.

Hvor? Århusgade 38

Pixie

På Bopa Plads ligger Café Pixie, som er et populært sted for børnefamilier at hænge ud. Der er god plads til udeservering i godt vejr eller barnevognsparkering, når det er koldt og vådt. Om I sidder på pladsen, i gårdhaven eller indenfor, kan du nyde lækkerier både morgen, middag og aften, som tilmed er 60% økologiske.

Hvor? Løgstørgade 2

Lidkøb

Tag din baby - og måske hele mødregruppen - med til barselsbrunch hos Lidkøb, hvor du får morgenbrød, frugt, müsli og kaffe eller the til bare 75 kr. den 1. og 3. tirsdag i hver måned. Vil du være sikker på, at der er plads, kan du kigge forbi og reservere plads på forhånd. 

Hvor? Strynøgade 7

Leg med baby

Little House, Foto: Alberte Cornelius

Little house

Østerbro byder på mange forskellige steder, hvor du kan lege med din baby sammen med andre. Så skift stuegulvet ud med en tur i et af bydelens barselshuse. For eksempel Little House, som er et fint indrettet hus i Viborggade, hvor du og baby kan give den gas i de finurlige lokaler med både gynger og safaritema.

Hvor? Viborggade 70B

Remisen

Remisen er en klassiker, når det kommer til indendørs leg for børn i alle aldre. Og din baby er ingen undtagelse - der er nemlig legestue for de 0-3-årige hver tirsdag og torsdag fra kl. 9-12.30. Tag forbi med junior og hils på andre søde rollinger og deres forældre.

Hvor? Blegdamsvej 123

Family Zoo

I Classensgade ligger endnu et barselshus med plads til hele familien. De smukt indrettede lokaler i lyse nuancer byder på en bred vifte af holdundervisning, rådgivning og behandlinger inden for alt, der har med fertilitet, graviditet og efterfødsel at gøre.

Hvor? Classensgade 11E

Rytmikhuset

Allerede fra dit barn er 3 måneder gammelt, kan I gå til rytmik sammen. Det er sjovt for jer begge og motorisk styrkende for den lille krop med de mange nye bevægelser og sanseindtryk. Holdene er inddelt efter alder, og man tilmelder sig 8 uger ad gangen.

Hvor? Nordre Frihavnsgade 17B

De lokale kirker

Tag din baby med til babysalmesang, hvor I kan synge og lave fagter sammen med en masse andre søde bebser og deres forældre. Tjek tilbuddene i Luther Kirken, Sions Kirke, Frihavnskirken og Hans Egedes Kirke, eller forhør dig i din lokale kirke. Mange steder tilbyder salmesang, men det er forskelligt, om der kræves tilmelding og betaling.

Snacks to-go

Foto: Stephanie Mielnicki

Juno the bakery

Som barslende har du formentligt god tid til at stå i kø for dit morgenbrød, og det er jo heldigt, eftersom dit lokale bageri er et meget populært ét af slagsen. Men der er også en grund til, at køen er lang hos Juno. Deres kardemommesnurrer er for eksempel ret så vanedannende.

Hvor? Århusgade 48

Joe & the Juice

Har du brug for et afbræk fra søde sager og bagværk, kan du tanke op på Joe & the Juice, hvor de serverer friskpressede juicer, lækre sandwiches og milkshakes med alverdens friske frugter. Du kan enten tage godterne med dig eller slå dig ned i de uformelle rammer, hvor din baby også er velkommen.

Hvor? Østerbrogade 48

Shopping

Foto: Petit Monde

Petit Monde

I den fine butik kan du være sikker på at finde fine gaver til alle børnene i dit liv, eller måske skal din baby forkæles med lidt nyt legetøj? Der forhandles populære legetøjsmærker som Moulin Roty, Vilac, Le Toy Van, Goodnight Light og mange flere.

Hvor? Nordre Frihavnsgade 23

✔︎  Med Børn i byen får du 10% i Petit Monde  

Søstjernen

Mangler du nyt tøj eller måske de første par sko til din baby, er Søstjernen en oplagt butik at besøge. Den populære, lokale butik har alt, hvad dit lille menneske har brug for - og lidt til. Alt sammen nøje udvalgt, i høj kvalitet og virkelig fint. 

Hvor? Østerbrogade 50

enula9

Er du lige gået på barsel, og er det umuligt at mase din flotte, runde mave ned i det meste af din garderobe, kan du kigge forbi enula9, der har et stort udvalg af ventetøj i alle afskygninger. Der er også babyting og accessories på hylderne, så er du ikke gravid, er butikken også et besøg værd.

Hvor? Rosenvængets Allé 6

Anton Elsker Sko

Som den største kliché nogensinde, flyver tiden på barsel af sted! Og før du ved af det, er din lille baby begyndt at gå, og skal have sine første sko. Dem kan du finde hos Anton Elsker Sko, som er en hyggelig skobutik, hvor du kan blive vejledt i forhold til ergonomi, materialer og kvalitet med udgangspunkt i barnets hverdag og aktiviteter.

Hvor? Nordre Frihavnsgade 62

Gåture

Fælledparken, Foto: Stephanie Mielnicki

Fælledparken

Østerbros grønne samlingssted for folk i alle aldre - og i særdeleshed småbørnsfamilier! Det bugner med legepladser, søer, ænder og svaner, samt store, åbne områder, hvor I kan boltre jer eller nyde den medbragte madpakke.

Langelinie

Hvis du kan lide at gå tur ved vandet, men ikke lige har et sommerhus ved stranden, så kan du pakke barnevognen og gå en tur langs kajen på Langelinie. Det summer altid lidt af turister, der skal fotografere Den Lille Havfrue, men kommer du en hverdag om formiddagen, er der dejlig fred og ro, mens baby sover.

Kastellet

I forlængelse af Langelinie finder du Kastellet, der med sine høje giver en endnu bedre udsigt over vandet og de historiske bygninger og monumenter i området. Gå en tur langs stien, mens baby blunder. Husk en kop kaffe til turen, hvis det skal være ultimativt hyggeligt. 

Classens Have

I den lille, skjulte have, der gemmer sig midt i den smukke boligblok og bag den fine gitterport fra Classensgade, finder du både grønne oaser og en fin legeplads til de mindste. Stedet ånder fred og idyl, og fremstår som en romantisk, lille eventyrhave midt i byen. 

Legepladser

Sansehaven i Fælledparken, Foto: Stephanie Mielnicki

Sansehaven i Fælledparken

På Fælledparkens sanselegeplads er der forskellige områder, som favner kroppens mange sanser. Der er metalophæng, der klirrer i vinden, stolper til balancetræning, bede med velduftende krydderurter og meget andet. Der er desuden flere store områder med sand, som er et sikkert hit hos de mindste!

Hvor? I Fælledparken ved Trianglen

Legepladsen på Bopa Plads

På Bopa Plads finder du frugtlegepladsen, som har frugter skåret ud af træ - både en bananklase, æbler, pærer, en appelsin og en jordbærhøj. Her kan de små kravle rundt og kigge på de fine figurer, eventuelt mens mor eller far får en kop kaffe på en af pladsens caféer. 

Hvor? Viborggade/Randersgade/Løgstørgade

Legepladsen i Fredens Park

En favorit hos de mindste legepladsgæster er babygyngen! Og netop sådan en finder du i Fredens Park, sammen med blandt andet et kravlelegehus, balancebomme, en rutsjebane og en karrusel.

Hvor? I Fredens Park ved hjørnet af Søpassagen og Ryesgade

Legepladsen i Livjægergade

Et lille klatretårn, en babygynge, en fugleredegynge, sandkasser og legehuse gør legepladsen i Livjægergade til en god destination for din næste legepladstur med junior. Har du også større børn, er der også mange aktiviteter for dem på legepladsen - smart!

Hvor? Hjørnet af Livjægergade/Næstvedgade/Rosenvængets Allé

Konditaget Lüders

I Nordhavns Århusgadekvarter ligger Konditaget Lüders på toppen af et højt P-hus. Det ikoniske bløde, røde undelag er perfekt til de træningsinteresserede, men også til små babyer, der ikke skal slå sig alt for meget, når de vælter rundt. Konditaget er indrettet med både træningsudstyr og legepladsaktiviteter til de små. Så du kan også selv hoppe i løbeskoene, hvis du vil forbrænde lidt kalorier, mens den lille gynger eller hopper på trampolin. 

Hvor? Helsinkigade 28

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben