Barsel på Nørrebro

Bor du med din lille baby på Nørrebro, så kig med her for de bedste tips og tricks til, hvordan jeres barsel sammen bliver så hyggelig som overhovedet muligt.

Foto: Stephanie Lau
2. november 2022
Af Stephanie Mielnicki

Café-hygge

Morgenmad på Friheden, Foto: Stephanie Mielnicki

Friheden

Ved første øjekast ligner Friheden måske mest en gammel skurvogn, men den nye café på Ydre Nørrebro er et populært sted for barslende forældre med sovende guldklumper i barnevognen. Der er rig mulighed for at have vognen stående med godt udsyn inde fra caféen, eller for at sidde ude, når vejret tillader det. Og når baby vågner, er der masser af skatere at beundre på ramperne, der omringer caféen. Der serveres primært morgenmad og frokost på Friheden.

Hvor? Ved cykelstien mellem Hillerødgade og Den Røde Plads

Arrebo

Byens bedste café 2018 er en lille perle ved Den Sorte Plads på Ydre Nørrebro. Når den manglende nattesøvn rammer i løbet af dagen, kan I svinge forbi til en god kop kaffe, mens junior sover i barnevognen. Ligesom på Friheden er der god mulighed for enten at holde øje med vognen inde fra varmen eller at sidde udenfor sammen med det sovende vidunder. 

Hvor? Midgårdsgade 1

Stefanos MAD & KAFFE

Hos Stefanos er maden god, kaffen varm og stemningen uformel. Når man er på barsel, er man som regel tidligt oppe, så det perfekte formiddags-hang-out er et must, mens den lille får sovet ud oven på nattens strabadser. Du kan med fordel kigge forbi Stefanos' morgenmadsbiks, der ligger lige ved siden af deres populære pizzeria. 

Hvor? Husumgade 50

GRØD

Det lyder måske som endnu et morgenmadstip, men det behøver det ikke at være. Der er også en masse grød, der egner sig til en velsmagende frokost eller aftensmad. Der er desuden en afslappet stemning, der egner sig perfekt til vågne babyer, som tilmed kan smage med på mange af lækkerierne, når de er begyndt på skemad - smart!

Hvor? Jægersborggade 50

Leg med baby

Foto: Louise Jensen, Anna Kirke

De lokale kirker

Det vrimler med kirker på Nørrebro, og der er mindst lige så mange tilbud til små børn, som der er kirker. Tag for eksempel til babysalmesang i Anna Kirke, Hellig Kors Kirke, Brorsons Kirke, Kingos Kirke, Simeons Kirke eller Stefanskirken. Mange af stederne er der også babyrytmik og legestue. Så orienter dig om tilbuddene i jeres lokale kirke - også i forhold til, om der kræves tilmelding, og om det er gratis at deltage. Det svinger nemlig lidt fra sted til sted.

Osramhuset

Nørrebros kulturhus bugner af tilbud til både børn og forældre. Mød andre babyer og barslende forældre i Babusjkas Legestue & Barselscafé, der ligger fast hver mandag, onsdag og torsdag eller deltag i de mange danse-, musik- og rytmikhold for alle aldre. Der er også mulighed for at blive klogere på alt fra lokalmiljøet til planter i Osramhuset, samt mange andre gratis børnekulturtilbud. 

Hvor? Valhalsgade 4

Fars Legestue

Tag til legestue for fædre og børn i alderen 0-5 år. Det forgår i gymnastiksalen, hvor der er god mulighed for at boltre sig og lege med de andre. Om eftermiddagen kommer sundhedsplejersken på besøg, så der er mulighed for at stille spørgsmål, få målt og vejet børnene og ellers bare hygge derudaf i godt selskab. 

Hvor? Kapelvej 47

Nørrebro Bibliotek

Nørrebro Bibliotek er i sommeren 2019 flyttet ind i Nørrebrohallen, hvor der også er blevet indrettet et børnebibliotek, som er det perfekte hang-out sted for babyer og børn i alle aldre. Når I bliver sultne under besøget er det nemt at bestille lidt forfriskninger i caféen "Send flere krydderier", som flyder sammen med biblioteket, og har sit eget børnehjørne, samt bøger og aviser til de voksne.

Hvor? Nørrebrogade 208

Snacks to-go

Foto: Banh Mi

Banh Mi

Er baby faldet i søvn, når frokostsulten melder sig, kan det være problematisk at skulle parkere vognen og tage på cafébesøg, hvis du for eksempel er kommet afsted uden babyalarmer eller har en baby, der vågner, hvis vognen pludseligt ikke er i bevægelse. Men så er det heldigt, at du kan kigge forbi Banh Mi og snuppe en af deres traditionelle vietnamesiske sandwiches i lækre franske baguettes med på farten. 

Hvor? Elmegade 20

Meyers Bageri

Når I alligevel skal på shopping i Jægersborggade eller på gåtur på Assistens Kirkegården, kan I lige så godt starte turen i Meyers Bageri, så der er kanelsnurrer og friske croissanter til både store og små sultne maver. Kommer I midt i morgentravlheden, kan der godt være kø langt ned af fortovet, men vi vil vove at påstå, at det lækre bagværk er ventetiden værd.

Hvor? Jægersborggade 9

Shopping

Foto: Stephanie Mielnicki

Bærebarn

Det kan være svært ikke at gå shop-amok, når man går rundt i byen hver dag med baby. Så det er heldigt, at der næsten altid er nogle praktiske babykøb, der skal ordnes. Det kunne for eksempel være en vikle eller bæresele, der gør hverdagen med den lille ny nemmere. Baby har det godt og trygt, mens mor kan bruge armene til at bære indkøbsnet eller tage opvasken - what's not to like? 

Hvor? Jægersborggade 4

OBS: Butikken holder midlertidigt lukket

Mødrehjælpen

Jægersborggade er stedet at befinde sig, når der er dømt barsel på Nørrebro. I Børnestafetten, som er bydelens egen Mødrehjælpen-afdeling, kan du gå amok i børnetøj og legetøj uden at få dårlig samvittighed på penge- eller miljø-kontoen. Alt i butikken er nemlig både billigt og preloved, og overskuddet støtter gravide og børnefamilier i pressede situationer. Optur!

Hvor? Jægersborggade 5-7

Gåture

Foto: Stephanie Mielnicki

Nørrebroparken og Superkilen

Nørrebroparken og Superkilen ligger i forlængelse af hinanden, og går I fra den ene ende til den anden, er der en god tur på et par kilometer, hvor I får set lidt af hvert. Ruten vil nemlig tage jer gennem både Frederiksberg og det mangfoldige Nørrebro, der strækker sig helt fra de mange restauranter i Rantzausgade til et hav af legepladser på den røde, sorte og grønne plads ved Mjølnerparken.

Assistens Kirkegård

Det er nok de færreste Nørrebro'ere, der ikke allerede hænger ud på kirkegården fra tid til anden. Men det er altså også en god destination, når barnevognen skal luftes. Bare husk at vise hensyn til, hvor det er tilladt at slå sig ned. For selvom de fleste gravsteder på kirkegården er ældgamle, bliver der stadig begravet folk derovre, som de efterladte selvfølgelig skal have lov at mindes i fred og ro. 

Søerne

Den helt klassiske - søerne i København! Der er en grund til, at de ikoniske søer er byens måske mest populære spot at gå en tur med en god kop kaffe i hånden. Der er nemlig så smukt med både vand, træer, fugle og forskellige mennesker, man møder på sin vej. Og så er det jo helt op til en selv, om man er i humør til en enkelt sø eller om man snupper alle tre.

Legepladser

Legepladsen i Odinsgade, Foto: Stephanie Mielnicki

Legepladsen i Odinsgade

Ligesom alle de andre Københavnske bydele, er der mange legepladser på Nørrebro. Men når du er på barsel handler det om at spotte de legepladser, hvor der er aktiviteter, som egner sig til de allermindste legepladsgæster. I Odinsgade er der både redegynge, vippedyr og trampoliner, som de små kan hygge sig med.

Hvor? Langs Odinsgade mellem Jagtvej og Thorsgade

Legepladsen i Nørrebroparken

Nørrebroparken har bydelens måske mest populære babygynger. Der er to styks, og der er næsten altid kø ved dem. Heldigvis er der også store sandkasser med spande, skovle og legehus, som de mindste kan lege i, mens vennerne får gynget færdigt. 

Hvor? Stefansgade 28-30

ByOasen

I den hemmelige bondegårdsoase på Indre Nørrebro, kan I klappe både geder, kaniner og høns, tumle på de store grønne arealer og spise madpakke på de mange bænke. Det er desuden også et fint sted at trille en lille tur med barnevognen, når den lille skal sove. Der er nemlig fred og ro på stierne rundt i De Gamles By. 

Hvor? Møllegade 25C

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben