Gastein i Østrig er fuld af sommerlige familieoplevelser

Er I en familie med fart over feltet, der holder af at være aktive sammen på jeres sommerferie? I det skønne Gastein i Østrig finder I et hav af familievenlige vandreruter, actionoplevelser og kvalitetstid i de smukkeste omgivelser.

Foto: Zirbenweg Blick vom Graukogel Familie (c) SalzburgerLand Tourismus, Cebulec
15. november 2022
Af Stephanie Mielnicki

Annonce i samarbejde med Gasteinertal Tourismus

Gasteiner Bergbahnen AG. Foto: Marktl Photography

Stubnerkogel - eventyrlige klippevandringer og fantastisk udsigt

Stubnerkogel i Bad Gastein er ikke kun et populært mål for skiløbere og snowboardere om vinteren, men også for vandrere om sommeren. Udkigsbjerget har en 140 meter lang hængebro, hvorfra der er en enestående udsigt. Hængebroen er en særlig attraktion for de eventyrlystne uden for meget højdeskræk. Når I har krydset den, kan I gå en smuk tur ned langs Stubnerkogel-kammen. Lige overfor ligger udsigtsplatformen 'Glocknerblick'. Et andet nyt udsigtspunkt med udsigt mod nord over Bad Hofgastein og den såkaldte 'Talblick'. Der er også en usædvanlig vandretur på klippestien, som fører jer gennem stejle, klippefyldte klippeområder til endnu et udsigtsplateau. Børnene kan slå sig løs i Fun Center, der ligger i bjergstationsbygningen ved Stubnerkogel-kabelbanen.

Familie Wandern. Foto: austria.info

Schlossalm - en imponerende vandreverden med klatring og slackline

På Schlossalm i Bad Hofgastein er der en række smukke vandrestier rundt om Schlossalmsee med mystiske klippevæsener og klatring i forskellige sværhedsgrader. På toppen af bjerget er der seks forskellige vandrestier med start og mål ved bjergstationen. Undervejs opdager I måske en række skjulte silhuetter i klippen - de såkaldte dyriske klippevæsener, som for eksempel en ørn eller en vædder. Klatreentusiaster kan vælge mellem seks ruter med alle sværhedsgrader. Før I begiver jer ud på klatreturen, kan I teste jeres færdigheder på et kursus i fodsikkerhed og forskellige sikkerhedsprocedurer. I en højde af 2.050 meter er der desuden et stort børneområde og en slacklinepark. Et klatretårn, en karrusel og en guerilla-rutsjebane er blot nogle af de mange oplevelser for ungerne. I kan samle energi med lidt afslapning på Schlossalms panoramaplatform med en fantastisk udsigt over de højeste tinder i Gastein-dalen.

Foto: Zirbenweg Blick vom Graukogel Familie © SalzburgerLand Tourismus, Cebulec 

Graukogel - nyd magien af fyrretræer med alle sanser

Graukogel i 2.492 meters højde over havets overflade er især værdsat for sin unikke bestand af schweiziske fyrretræer. På Zirbenweg - en tur med start og mål ved bjergstationen Graukogelban - kan I lære de forskellige facetter af den schweiziske fyrreskov at kende. Tag eventuelt på den guidede udgave af turen, der finder sted en gang om ugen. I kan også nyde det idylliske landskab på Graukogel med en fantastisk udsigt over Gastein-bjergene. En seng og en gynge af fyrretræ inviterer jer til at tage en pause. Og hvis I er sultne, er det oplagt at gøre holdt ved Graukogelhütte!

Jause. Foto: austria.info 

Fulseck - familiebjerg, skovlegeplads og en oase af fred i 2.033 meters højde

Fulseck er det ideelle udgangspunkt for skønne bjergvandringer. Uanset om det er til fods eller med bjergbanen, er der i 2.033 meters højde adskillige vandreruter at udforske. Rundt om bjergsøen Spiegelsee fører barfodsstien små og store naturelskere til nye stier. Dette særlige spor er med sine mange lag af overflader beroligende for jeres fødder. Bagefter inviterer de mange hvileoaser langs søen til at gøre ophold. For modige vandrere er et spring i det klare vand i Spiegelsee lige sagen. Familiebjerget Fulseck byder også på mange eventyr for børn - prøv kræfter med klatring, spring og gravning på skovlegepladsen, eller tag familien med på krystaljagt. Der er også forskellige temastier, som lærer børnene om eksempelvis svampe.

Österreich Werbung. Foto: Harald Eisenberger

Vandfaldssti i Bad Gastein - se søde egern helt tæt på!

Midt i Bad Gastein, som er en by gennemsyret af historie, finder I et tordnende vandfald, varme termiske kilder og kejserlig Belle Époque-stil på de flotte bygninger. Sammen med Kaiser Wilhelm Promenade kan disse unikke udflugtsmål vandres langs vandfaldsstien gennem Bad Gastein. Tip til familier: På Kaiser Wilhelm Promenade kan I se egern helt tæt på.

Gasteinertal Tourismus GmbH. Foto: Marktl Photography 

Temastier - vandreruter for hele familien i Dorfgastein

I Dorfgastein venter der uforglemmelige eventyr for børn og deres voksne på de tre temastier. På en legende måde lærer I alt om Gastain-dalens uberørte natur og fascinerende historie og vandrer til den ene eller den anden alpehytte for at få en styrkende pause. Alle familievandrestierne er lette ture, som i gennemsnit tager halvanden time.

KTVB Bad Gastein. Foto: Marktl Photography 

Højsletten Sportgastein - alpine enge, vandfald og bjergtoppe

Den brede højslette Sportgastein er en del af den historiske by Bad Gastein og en af byerne i den 1.856 kvadratkilometer store nationalpark Hohe Tauern. Gasteinertal-dalens dalhoved er indlejret i mægtige 3.000 meter høje bjergtoppe og frodige alpine enge, omgivet af helbredende termiske kilder og imponerende vandfald. Højslettens udstrækning er helt enestående både om sommeren og om vinteren. Der er masser af plads til at løbe rundt, når der skal brændes krudt af, og til at slå sig ned til et længere hvil.

Flying Waters Zipline, Bad Gastein. Foto: Max Steinbauer Photography

Flying Waters - svæv højt over Bad Gastein

Med Flying Waters er du fri som en fugl og kan udforske Bad Gastein fra luften. I svæver komfortabelt siddende i en zip-line over de imponerende Belle Époque-bygninger og det fantastiske vandfald i alpe-metropolen. Og hvis I er heldige, kan I måske endda mærke et par forfriskende vanddråber på jeres hud. Denne actionfyldte oplevelse kan kombineres særligt godt med en kort vandretur langs vandfaldsstien i Bad Gastein.

Alpentherme. Foto: austria.info

Alpentherme - snup en dukkert efter jeres mange vandreture

Alpentherme i Bad Gastein er en perfekt destination for store og små vandrotter. Ud over Black Hole Rafting Slide, Speed Slide, Lazy River Flow Channel og Multimedia Adventure Dome er der også et småbørns-paradis med en babypool. Tag eventuelt en familietur på speedrutsjebanen inden I hopper i bølgen blå - det er med tidsmåling, og er en virkelig sjov oplevelse for store og små!

Foto: Goldwaschen © Gasteinertal Tourismus 

Guldvaskning - find skinnende guld med historiske vingesus

Lad sandet sive fra det ene hjørne af gryden til det andet, hvirvl det frem og tilbage, kig endnu en gang grundigt efter. Og så - med lidt held kan du se noget blinke frem mellem sandkornene. Tauern guld! Guldminedrift har en lang tradition i Gastein-dalen, der går helt tilbage til det 14. århundrede. Det menes dog, at de første guldforekomster i Hohe Tauern blev opdaget for omkring 2.000 år siden. Desuden var Tauern-guldet ansvarligt for blandt andet Salzburgs fyrstelige ærkebiskoppers rigdom. Selvom guldminedriften i Gastein ophørte i sidste århundrede, kan I stadig opleve skattejagten under jeres ferie. Ikke mindre end tre steder i Gastein kan I gå i de gamle guldgraveres fodspor og prøve lykken. En uforglemmelig oplevelse, ikke kun for børn!

  • Guldvaskning i Angertal
  • Guldsøgning i Böckstein
  • Guldvaskning på Waldgasthof i Angertal
Kinder Reiten. Foto: Claudia Ziegler

Ridning - her kan de små få en oplevelse på hesteryg

På to ridebaner i Gastein-dalen kan børn opfylde deres drømme om at ride på familiens sommerferie. Langsomt bliver de små introduceret til hestene, og det bliver forklaret, hvordan I håndterer dem. Efter en grundig pleje og petting, får børnene så lov at stige op. Først bliver de guidet rundt, og senere bliver de undervist i at ride selv.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben