De 5 børnevenlige i Roskilde

Hop på et tog fra Københavns Hovedbanegård og tag en tur til Danmarks gamle hovedstad, Roskilde, med børnene - det tager under 25 minutter! I Roskilde venter masser af oplevelser for både store og små. Vi guider jer.

Foto: Credit: MVRDV Ossip van Duivenbode
10. februar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Ragnarock

I Musicon finder I også Danmarks museum for pop, rock og ungdomskultur, nemlig RAGNAROCK. Her kan hele familien blivere klogere på ungdomskulturens udvikling gennem rockens og poppens lyd, billeder og symboler. Museet byder ligeledes på mange spændende arrangementer og aktiviteter for børn.

Foto: Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Vikingeskibsmuseet

På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I opleve fem originale vikingeskibe, følge arbejdet på bådeværftet og gå på opdagelse i den store samling af rekonstruerede vikingeskibe og nordiske både i Museumshavnen. Børnene kan også klæde sig ud og lege vikinger samt prøve at skrive med runer. Melder sulten sig, kan I spise Ny Nordisk vikingemad i Café Knarr, eller nyde medbragt mad udendørs ved bordene på Museumsøen eller på plænen omkring museet. 

Foto: Rabalder Parken af Kim Wendt 

Musicon

Er I i Roskilde med børn, bør I lægge vejen forbi Musicon, som er Roskildes nye kreative bydel. Her kan I f.eks. gratis besøge Musicons kæmpe aktivitetspark, Rabalder Parken, som har både skatefaciliteter, gynger, hængekøjer, trampoliner mm. I kan også slå et smut forbi Klatreskoven, hvor I kan prøve sjove forhindringer spændt ud mellem træerne. Bemærk at man skal booke tid til Klatreskoven på forhånd.

Foto: Algade 31 

Det kreative hus på Algade

På Algade i Roskilde åbnede sidste år et spritnyt kreativt hus for børn mellem 0-13 år. Her skabes kunst, kultur og kreativitet til, med og af børn! De fleste workshops er gratis, og der er både drop-in aktiviteter og workshops, hvor man skal tilmelde sig. Fra maj måned af, vil de forskellige workshops være bygget op om et tema, som skifter i løbet af året.

Foto: Roskilde Domkirke fra Jumpstory.dk

Roskilde Domkirke

Når man er i Roskilde, skal man selvfølgelig besøge Roskilde Domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Kirken er et af Danmarks vigtigste monumenter på grund af dets særlige arkitektur, og så ligger masser af konger og dronninger begravet her. Ta' ungerne i hånden og gå på opdagelse blandt kongelige gravmonumenter, udsmykkede kapeller og kalkmalerier - det er en smuk og storslået oplevelse for både børn og voksne.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben