Ud af byen: 5 børneoplevelser i Køge

Prøv noget andet i weekenden - ta' ud af byen! Hop på S-toget og giv ungerne en sjov dag i Køge, der lokker med mysteriejagt, nye legepladser og saftige diner-burgere

29. november 2022
Af Rikke Reffelt
Køge Museum. Foto: Køge Museum

Lækre legepladser

Lad ungerne lege løs på nye og sjove legepladser - Køge har en håndfuld gode af slagsen!

Køge Museums legeplads

På Køge museum er der plads til at udforske og lege for børn i de historiske udstillinger. Deres fine legeplads er gratis at lege på og er et besøg værd i sig selv - her kan ungerne lege, at de selv var ombord på linjeskibet Dannebroge i det øjeblik, hvor det sprang i luften.

Hvor? Nørregade 4, 4600 Køge

Legepladsen ved havnen

Smut mod "Tidsrummet" ved Sønder havn i Køge - her er der gode rammer for fri leg for ungerne. Slå jer løs på den maritime legeplads, der rummer en "dråbeskov" af orange jordbærbøjer, farverige sidderumsmøbler og meget mere.

Hvor? Søndre Molevej 3, 4600 Køge

Lovparkens legeplads

I Køges hyggelige Lovparken finder i en lækker, forholdsvis ny legeplads for de allermindste, her er blødt underlag, rutsjebaner, tumleunivers, gynger og plads til masser af leg, imens forældrene tager et velfortjent hvil i det grønne.

Hvor? Sygehusvej, 4600 Køge

Kjøge Mini-By: En tur i miniatureland

Se Køge i miniatureudgave i Kjøge Mini-By. Det er skægt for ungerne at spadsere rundt som kæmper i en "dukkeby" af Køge, som den så ud omkring 1865. Mange af Mini-Byens huse kan stadig ses og genkendes, hvis I går en tur i Køge by.

Hvor? Strandvejen 101, 4600 Køge

Køge Svømmeland. Foto: Køge Svømmeland

Køge Svømmeland: Timevis af leg

Er det sommer, så byder kysten langs Køge Bugt på fine sandstrande, som er lavvandede og meget børnevenlige - og ellers er Køge Svømmeland bestemt et besøg værd! Her kan I glæde jer til babybassin, 10 meter-vippe, klatrevæg og vandrutschebane.

Hvor? Køge Svømmeland - Ølbycenter 104, 4600 Køge

Riddlehunt: Mysteriejagt

Ta' på eventyrlig byvandring eller museumsbesøg i Køge - pakket ind i gåder, mysterier og spændende opgaver, som skal løses sammen i Riddlehunts escaperooms. Perfekt til børnefamilier med børn ned til 5 år. Her kan I vælge "Ragnarock" eller "Spymaster".

Hvor? Astersvej 23 D, 4600 Køge

Stacy's Diner. Foto: Caroline Hemmingsen

Stacy's Diner: Retro-burgere

Det er en stor oplevelse for ungerne at spotte Stacy's Diner, fronten på restauranten er nemlig en stor gul amerikansk skolebus. Glæd jer til at sætte jer til rette på den gennemførte diner, hvor I kan mætte maverne med milkshakes, burgere og fritter i bedste retro-stil.

Hvor? Bådehavnen 1, 4600 Køge

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben