Vilde vinterudflugter i naturskønne områder

Ta' en tur ud i den friske luft! Vi giver jer her 5 oplevelser, der er lidt vildere end den traditionelle gåtur rundt om Søerne. Turene kræver adgang til en bil, men til gengæld er naturen så meget vildere. Og ungerne vil elske det.

Foto: Unsplash
24. januar 2023
Af Caroline Gruth Hemmingsen

Ta' familien med på en vinterudflugt, der har lidt mere at byde på, end den obligatoriske tur rundt om Søerne. De naturskønne områder er lidt tidskrævende at nå med offentlig transport, så det er en klar fordel med en bil. Hvis ikke I selv har bil, kan den lejes billigt hos fx GoMore. Turforslagene er rangordnet efter sværhedsgrad, så der både er noget for dem, der vil have fladt terræn og dem, som gerne vil krydre gåturen med lidt trapper og bakker.

Legende børn i sne ved Herlufsholm. Foto: Steen Knarberg

Herlufsholm Skoven

Hvor? Start turen ved Rådmandshaven, 4700 Næstved
Sværhedsgrad: Nem

Tag en gåtur rundt i skovene omkring Herlufsholm og se nærmere på den berømte kostskole. Skolen blev stiftet i 1565, men skolens ældste bygninger er klosterbygningen, hvis fundament stammer tilbage fra 1100-tallet.

Foto: Oringepynten, sydkystdanmark.dk

Oringepynten - Sindsygehospitalet

Hvor? Start turen ved p-pladsen ved Digevej, 4760 Vordingborg
Sværhedsgrad: Nem

Tæt på Gåsetårnet og Borgcenteret i Vordingborg finder I vandreruten Trellemark-Oringepynten, der byder på 5 kilometer vandretur i naturskønne omgivelser og en fantastisk udsigt. Undervejs kommer I forbi Sindssygehospitalet på halvøen Oringe, der blev bygget i 1857 med plads til 120 helbredelige patienter.

Foto: Faxe Kalkbrud, sydkystdanmark.dk

Faxe Kalkbrud

Hvor? Start turen ved Geomuseum Faxe, Østervej 2, 4640 Faxe
Sværhedsgrad: Medium

Hvad med en tur i Danmarks største menneskeskabte hul i jorden? De lidt stejle stier sørger for, at I får pulsen lidt op. Få det store overblik over kalkbruddet ved udkigspunktet Prismet.

Foto: Stevns Fyr. Foto: Steen Knarberg

Stevns Klint – UNESCO Verdensarv

Hvor? Begynd eller slut for eksempel turen ved Stevns Fyr
Sværhedsgrad: Medium - svær

Er der dinosaur-glade børn og unge i familien? En kort køretur fra København finder I en attraktion, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Mellem de metertykke lag af kridt og kalk gemmer sig et dramatisk kapitel af Jordens historie. Et ganske tyndt lag Fiskeler fortæller historien om, hvordan dinosaurerne og halvdelen af alle dyrearter uddøde for 68 millioner år siden, da en asteroide ramte Jorden.

Møns Klint. Foto: Emilie Ristevski, Copenhagen Media Center

Møns Klint – Danmarks længste trappe

Hvor? Start turen ved Geocenter Møns Klint, Stengårdsvej 8, 4791 Borre
Sværhedsgrad? Medium (hård, hvis I tager trappen)

Møns Klint er ubestridt en af Danmarks største naturseværdigheder. Et 6 kilometer langt kridtbjerg langs Møns Østkyst. De knejsende hvide kridtskrænter falder dramatisk mod det turkisgrønne hav. I får helt sikkert brændt nogle flæskestegs-kalorier af, hvis I tager de 496 trin fra klintens top til stranden… og ja, I skal også op igen. Hvis det skal være knap så fysisk krævende, så kan I tage den 267 meter lange træbelagte sti til udsigtspunktet Freuchens Pynt.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med sydkystdanmark.dk

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben