5 udstillinger i børnehøjde i Aarhus

Mange museer byder på sjov og læring for både børn og voksne. Vi guider her til 5 særlige udstillinger, der kan opleves af hele familien.

Foto: Naturhistorisk Museum
22. december 2022
Af Christina Smedegaard Jensen

99 arter

På Naturhistorisk Museum finder I udstillingen 99 arter, der er en del af projektet "99 arter at se før du bliver voksen". Udstillingen er legende og levende, og spreder sig gennem museets andre udstillinger med interaktive elementer og imponerende kryb. Læs mere her.

Hvor? Naturhistorisk Museum

Foto: Moesgaard Museum

Evolutionstrappen

På evolutionstrappen kan I opleve udviklingen af vores forfædre. Fra aber og frem til de mennesker vi er i dag. I kan lære om, hvordan og hvorfor vi har udviklet os, og hvordan livskårene tidligere har været. Udstillingen består af 7 livagtige rekonstruktioner, som er baseret på knogle- og skeletfund af nogle af tidens tidligste mennesker. Læs mere her.

Hvor? Moesgaard Museum

Foto: Julie Hedelund 

Pompeji

I udstillingen "Aarhus Fortæller", kan I lære alt om Aarhus fra vikingetiden og frem til nu. Udstillingen er placeret under jorden og giver en eventyrlig oplevelse af værket, der udformes gennem historiske miljøer, filmiske effekter, spil og aktiviteter, hvor hele familien kan være med. Læs mere her.

Hvor? Moesgaard Museum

Foto: Vikingemuseet 

Vikingernes Aros

I en kælder under Store Torv, finder I det lille ’on-site’ Vikingemuseum. I kan finde en masse historiske artefakter, der er 1000 år gamle, og som er forståelige for både børn og voksne. Samtidig kan I lære om vikingetidens voldsomme historie, der ligeledes er interessant på tværs af aldre. Udstillingen er baseret på udgravninger fra og omkring Aarhus, og formidler hvordan Aarhus agerede som handelsby tilbage på Harald Blåtands tid omkring år 980. Læs mere her.

Hvor? Vikingemuseet

Foto: KØN

Pigernes og drengenes historier

"Pigernes og drengenes historier" er en vidunderlig udstilling, der lærer børn om den historiske udvikling inden for børns opvækst. Der er fokus på forskelle mellem drenge og piger, på den sociale status’ indflydelse og hvordan barndom, skolegang og leg har udviklet sig frem til i dag. Udstillingen giver et lærerigt overblik og formidles på et passende niveau til selv de yngre børn. Læs mere her.

Hvor? KØN

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben