5 friluftsbade, der hitter

Der findes ikke noget bedre end en dukkert, når varmen trykker, og solens stråler bager. Så hop i vandet med ungerne, vi har nemlig samlet nogle af de bedste og mest børnevenlige friluftsbade i København og omegn.

13. december 2022
Af Sabrina Melina Andersen
Foto: Friluftsbadet Badesøen

1. Friluftsbadet Badesøen: Et vandparadis for børn

Friluftsbadet Badesøen i Albertslund byder med sine 5.000 kvadratmeter på mange timers sjov for hele familien. Her kan ungerne boltre sig i det karakteristiske runde bassin, hvor vanddybden i området for de helt små varierer fra 25- 80 centimeter. De lidt større svømmere kan glæde sig til både vipper og vandrutchebaner i den dybere ende. Badesøen byder også på vand- og luftmassagebænke, sauna og et separat soppebassin. På de grønne arealer rundt om Badesøen er der trampoliner, svævebane, hoppepude, sandkasser, klatrestativ, minigolf og en økologisk café – et sandt paradis!

Hvor? Skallerne 14, 2620 Albertslund

Foto: Vestbadet, AOK.dk

2. Vestbadet: Det historiske friluftsbad

For næsten 60 år siden blev Vestbadet i Brøndby indviet og var dengang også et af Danmarks første friluftsbade. Det historiske friluftsbad byder på et 25 meter langt bassin med udspringsvipper for de modige, mens de små kan prøve kræfter med rutchebanen i børnebassinet, hvor vandybden måler 60-90 centimeter. Når det bliver tid til en pause fra vandet, kan ungerne slå sig løs på trafiklegepladsen med både børnecykler og mooncars eller hoppe en tur i sandkassen og bygge sandslotte.

Hvor? Nykær 26, 2605 Brøndby

Foto: Bavnehøj Friluftsbad 

3. Bavnehøj Friluftsbad: Storbyens lille åndehul

Midt i byen mellem Vesterbro og Kgs. Enghave ligger Bavnehøj Friluftsbad, hvor man med fordel kan tage ungerne med. Friluftsbadet rummer et bassin med svømmebaner og et bassin, som med boblebad og massagestråler, byder på både leg og afslapning for alle aldre. Bemærk, at der i øjeblikket er særlige restriktioner på badeanlægget, som betyder, at man maksimalt må opholde sig i vandet en time, ligesom det heller ikke vil være muligt at benytte græsplænen eller solterrassen. Trods restriktionerne er Bavnehøj dog stadig et besøg værd, hvis ikke I ønsker at begive jer for langt ud af byen.

Hvor? Enghavevej 90, 2450 København SV

Foto: Furesøbad, fotoagent.dk

4. Furesøbad: Naturskønt friluftsbad

Med udkig til sejlbåde i den nordvestlige del af Furesøen, som også er Danmarks dybeste sø, er Furesøbad i Værløse et oplagt valg, hvis I skal en tur i vandet. Her kan modige vandhunde hoppe i vandet fra badebroen eller gå på eventyr under vandoverfladen med snorkeldykning, mens de små kan hygge sig i soppebassinet. Furesøbad byder også på en kunstigt anlagt strand, og trænger I til en pause fra både sand og vand, kan I nyde de grønne græsarealer eller skov- og naturområderne i nærheden. På udvalgte dage opstilles der grillpladser, som frit kan benyttes, og ellers er der rig mulighed for at købe forfriskninger i Furesøbadets kiosk.

Hvor? Frederiksborgvej 101, 3500 Værløse

Foto: Bellahøj Friluftsbad

5. Bellahøj Friluftsbad: En moderne oase

Som en del af Bellahøj Svømmestadion, der også rummer en svømmehal og idrætshaller, er friluftsbadet et moderne og sikkert valg uanset vejret. Med to store bassiner som måler 70 og 90 centimer i dybden, samt soppebassin, er der rig mulighed for, at både de små og mindre rutinerede svømmere kan lege med. Til de mere garvede og frygtløse svømmere, som gerne vil have et sus i maven, venter der et bassin med vipper på en og tre meter, et udspringstårn på op til 10 meter og en 50 meter lang vandrutchebane. Trænger man til et velfortjent hvil efter svømmeturen, så kan man slå sig ned på de omkringliggende grønne solarealer, hvor I også finder en legeplads.

Hvor? Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben