Græskarsyltetøj

Halloween står for døren, og det er blevet tid til at udhule græskar med ungerne! Vi giver jer her en guide til, hvordan I kan bruge kødet til at lave jeres eget græskarsyltetøj.

Foto: Unsplash
15. december 2022

Foruden de flotte lygtemænd kan græskarret også udnyttes til lækker, hjemmelavet græskarsyltetøj. Det er super nemt at lave, og en aktivitet som børnene sagtens kan være med til.

Det skal du bruge

  • 1 kg græskarkød
  • 3 dl vand
  • 1 kg sukker
  • 1 citron
  • Ingefær

Sådan gør du

Start med at skrælle græskarret, skær det herefter i stykker, for til sidst at rive det groft. Kom de revne græskarstykker i en gryde sammen med vand, og lad det simre under låg i 10 minutter. Tilsæt sukker, saften fra en citron (eventuelt også lidt revet citronskal) samt friskrevet ingefær. Lad blandingen koge i yderligere 3 minutter. Gør et par glas klar ved at skylle dem i kogende vand og atamon. Skum blandingen af, og hæld den på glas. Luk glassene, mens blandingen stadig er varm. Opbevares herefter køligt.

Man kan evt. også udskifte halvdelen af græskarret med små stykker æble, det giver en lækker smag.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben