Slut med sut: Her kan I aflevere den mindstes kæreste eje

Det er ikke hvem som helst, der skal overtage dit barns allerkæreste eje, når han eller hun er færdig med sutten, og dit barn vil elske at være med til at beslutte, hvem der nu skal have de elskede sutter.

Foto: Stephanie Mielnicki
12. december 2022
Af Line Sølvhøj Johansson

Her er nogle bud på, hvor I kan aflevere sutter i København.

Foto: Romeika Cortez

Et minde på broen

Idéen med at hænge en lås på en bro og kaste nøglen i vandet har længe været brugt blandt kærestepar, men nu er forældre og børn også begyndt at hænge sutter på broer. Især Bryggebroen bærer efterhånden på en del sutter, der emmer af historik og småbørns kærlighed.

Foto: Romeika Cortez

Suttetræer

Rundt omkring i byen står farverige suttetræer og stråler af både kærlighed og historie, og mange børn elsker tanken om at hænge deres sutter på træet, så de kan være sammen med andre sutter. Du finder blandt andet suttetræer i Frederiksberg Have, Østre Anlæg, Fælledparken, bondegårdslegepladsen i Remiseparken og på Dyvekes Allé på Amager, men hold øjnene åbne i dit nærområde, for indimellem dukker nye suttetræer op.

Foto: Stephanie Mielnicki

Tandlægen

Når dit barn begynder at besøge tandlægen, bliver der for alvor sat fokus på barnets tænder. Måske er det her, dit barn vil vise sig som en stor pige eller dreng, og aflevere sine sutter, så tandlægen kan se, hvor dygtig han eller hun er.

Foto: Romeika Cortez

Den lokale legetøjsbutik

I en del lokale legetøjsbutikker kan dit barn få lov at betale med sine sutter. Forhør dig i de legetøjsbutikker, du har omkring dig. Selvfølgelig inden du fortæller dit barn om muligheden.

Foto: Romeika Cortez

Julemanden

Måske er der en ekstra gave fra julemanden, hvis barnet sender sine aflagte sutter mod Grønland? Mange børn elsker tanken om, at det er julemanden, der nu skal passe godt på deres elskede sutter.

Bonustip!

Foto: Lee Ann Hollesen

I Sommerland Sjælland kan I prøve den sjove forlystelse 'Basutka', hvor det gælder om at skyde sutter mod en målskive.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben