5 alternative motions- og sportstilbud

Leder du efter sjove og anderledes motionstilbud? Så se med her, Børn i byen har nemlig samlet en række alternative sportsgrene, der med garanti kan få pulsen op og smilet frem hos ungerne.

15. december 2022
Af Caroline Gruth Hemmingsen

1. Parkour

Lad junior prøve kræfter med den fysiske og seje disciplin parkour. I har sikkert set masser af parkour-videoer på internettet med folk, der bevæger sig rundt i urbane miljøer. Parkour består af styrke-, bevægelses- og motionstræning, hvor man kan forbedre kondition og styrke ved at bruge byens rum og muligheder. Parkour er en livsstil, som handler om sammenhold, udfordringer og søgen efter at flytte grænser. Man kan bl.a. træne parkour hos Game Streetmekka på Enghavevej, og på Ressourcecenter Ydre Nørrebro.

2. Cheerleading

Selvom de fine dragter og farvestrålende pomponer måske mest tiltrækker pigerne, er cheerleading en sport for både drenge og piger. På holdene træner børnene typisk serier bestående af stunt, kast, pyramider, cheerråb, spring og danseelementer. Dermed trænes kondition såvel som styrke, smidighed, udholdenhed og kontrol. Der findes cheerleadingklubber i både Charlottenlund, Brønshøj, Søborg og Herlev, hvor børnene de fleste steder kan starte fra 3-4 års alderen. Tjek klubberne ud her.

3. Akrobatik + yoga = Akroyoga

Akroyoga er en blanding af yoga og akrobatik, der kombinerer det bedste fra begge verdener: akrobatikkens udfordringer og samarbejde med yogaens nærvær. Akroyoga er en dynamisk træning, der på legende vis giver både børn og voksne styrke og smidighed! Tjek børnogbalance.dk, der tilbyder både workshops og events med familie-akroyoga. 

4. Cricket

Den engelske sport cricket indeholder mange kvaliteter, der gør den til en fremragende børnesport. Dette gælder både rent fysisk og motorisk, ligesom sporten udvikler børnenes værdier og sociale egenskaber. Disciplin, respekt for andre og god opførsel er afgørende, men kombineres med at have det forrygende sjovt! Der findes en del cricket-klubber i Storkøbenhavn, tjek dem ud her. Børnene skal typisk være 8-9 år for at starte på et hold, men enkelte steder kan man starte i 6-7 års alderen.

5. Klatring og Boulders

Klatring er en sport for hele familien, hvor man kombinerer det fysiske med noget mentalt og strategisk. Man kan for eksempel klatre hos Blocs & Walls på Refshaleøen, der tilbyder klatring for alle, både øvede, ikke øvede, børn og voksne. Har man højdeskræk kan man prøve kræfter med den rene klatringsform, Boulders, der hverken gør brug af seler eller reb, da man klatrer vandret og ikke lodret. I kan også prøve Boulders hos Copenhagen Boulders i Sydhavnen. Hvis I derimod er til udendørs klatring og højder, kan I tage en familietur til GoMonkey Klatrepark.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben