Horsens er måske bedst kendt for sit museumsfængsel - men vidste du at de faktisk også har en masse fængslende legepladser med aktiviteter for både familiens yngste og ældste? Uanset om du er bosiddende i Horsens eller ej, så læs med her, når vi guider jer til de bedste legepladser i Horsens.

6 sjove legepladser

Legepladsen ved Bygholm Park
Legepladsen i Caroline Amalie Lund
Vestergades legeplads
Legepladsen ved Fængslet
Marinaens legeplads
Hattings legeplads

legeplads horsensLegepladsen ved Bygholm Park

Hvor: Schüttesvej 1, 8700 Horsens

I Bygholm Park, ikke langt fra Horsens centrum, ligger en af byens foretrukne udflugtsmål for børnefamilier, og det er ikke uden grund: Legepladsen består af et stort sandområde med masser af aktivitetsmuligheder for både store og små. Mærk vinden i håret og suset i maven med en tur på svævebanen, udfordre motorikken på det spændende klatrestativ eller snup en rutsje- eller gyngetur efter behov - mulighederne er mange! Smør gerne en madpakke hjemmefra og find et spot i parken, hvor I sammen kan nyde udsigten til Bygholm Sø og dens mange ænder i sommerhalvåret. 

legeplads horsensLegepladsen i Caroline Amalie Lund

Hvor: Carolinelundsvej 1, 8700 Horsens

I begyndelsen af Lunden ligger en hyggelig, indhegnet legeplads, som også flittigt besøges af familier med børn i alle alderstrin. Læg jer til rette på sansegyngen, få godt med fart på, på rutsjebanen eller giv jer i kast med det røde klatrestativ i sandet. Når energien er brugt op kan I nyde de medbragte madpakker under pladsens overdækkede bord- og bænkesæt, eller finde jer en bænk blandt de smukke bøgetræer rundt i lunden, der også indbyder til masser af gemmeleg og boldspil.

Vestergades legeplads

Hvor: Vestergade 92, 8700 Horsens

Også i Vestergade er der placeret en skøn lille legeplads, hvor I kan hygge jer sammen blandt de store træer, buske og den populære bøgelabyrint. I kan f.eks. Kreere stakkevis af sandkager eller skulpturer, som I kan tage med til en omgang købmandsleg i legehuset ved siden af. Skal der lidt mere fart over feltet, kan I konkurrere om hvem der kan gynge højest eller sende krudtuglerne godt afsted med en tur på svævebanen. Når den lille sult melder sig, kan I nyde en bid mad på pladsens overdækkede terrasse, hvor der også er toilet, der er åbent i dagtimerne i sommerhalvåret.

Legepladsen ved Fængslet

Hvor: Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Hvis I ikke allerede har været forbi, så gør jer selv og jeres børn den tjeneste at besøge temalegepladsen foran Fængslet. Legepladsen hedder Den Store Flugt og her kan krudtugler og udbryderkonger boltre sig i timevis på alt fra klatrevægge til vippebræt, skjulte flugtveje, tunnelrutsjebane og selvfølgelig gynger. Alt sammen udformet som en miniatureudgave af fængselsmuseet, der sikrer en både sjov og lærerig oplevelse for hele familien.

legeplads horsens
Marinaens legeplads

Hvor: Jens Hjernøes Vej 29, 8700 Horsens

På lystbådehavnen i Horsens finder I også en fin lille "maritim" legeplads i naturskønne omgivelser. Her kan I sammen med børnene sejle mod de syv verdenshave i sandkassen, sende matroserne op i klatrestativet eller lade de små mærke jorden gynge under sig efter en tur rundt på pladsens karrusel. I kan selvfølgelig også tage jer en gyngetur og nyde den betagende udsigt over havnen. I sommerhalvåret er der desuden vandpontoner og kabelfærger ved havnekajen for små og store landkrabber.

legeplads horsens
Hattings legeplads

Hvor: Kirkevænget 35, 8700 Horsens

På legepladsen ved Hatting finder I alt, hvad et legebarn begærer: svævebane, klatrestativ, multibane, forskellige gynger, vippe og rutsjebane - samtlige legeredskaber er lavet i naturmaterialer og placeret i skønne, grønne omgivelser, hvor en time nemt bliver til to. På pladsen er der desuden opstillet borde og bænke til fri afbenyttelse, og hvis poderne stadig ikke er klar til at tage hjem, når klokken nærmer sig aftensmad, kan I evt. varme brød og pølser på pladsens bålsted - så er der ingen undskyldning :-) 

LÆS OGSÅ: Hvad skal I lave i Horsens

 

Fotos: Destination Kystlandet