Legepladser i Randers

Tusindvis af børnefamilier lægger hvert år vejen forbi Randers for at besøge regnskoven - men det er faktisk ikke det eneste Randers har at byde på. Vi har samlet en oversigt over legepladser for både store og små til dig lige her.

Foto: Park & Landskab ApS
10. november 2022
Af Julie Hedelund

Øster Bjerregravs Aktivitetspark

Små otte kilometer uden for Randers finder I byens største legeplads, Øster Bjerregrav Aktivitetspark. Her er garanti for mange timers leg, uanset om jeres børn bedst kan lide at kravle, rutsje, gynge eller hoppe. I midten af det åbne græsareal er placeret et stort sandområde, der både fungerer som en kæmpemæssig sandkasse for de mindste og sikkert underlag for de større. I pladsens legetårn kan børn og barnlige sjæle prøve kræfter med klatring, armgang og hele tre forskellige rutsjebaner. Rundt om sandområdet finder I desuden en tarzanbane og en nedsænket trampolin, hvor det sidste krudt kan blive brændt af, hvis der er mere tilbage - husk madpakker.

Hvor? Blishønevej 33, 8920 Randers

Foto: Dinny Eriksen 

Legepladsen i Doktorparken

Uanset om I bor i nærheden af Randers eller ej, kan I med fordel slå et smut forbi den grønne oase Doktorparken, der huser en af byens mest inspirerende legepladser. Her er rig mulighed for at få vind i håret, hvad end det er fra gyngerne eller rutsjebanen. Derudover er der placeret store træstammer og æg rundt langs pladsen, hvor I sammen kan teste balancen eller lege en omgang jorden er giftig. Skal der lidt ro over feltet inden turen går hjemad kan I med fordel slutte af med et besøg ved parkens voliere eller sø, der begge byder på masser af fugleliv.

Hvor? Parkboulevarden, 8920 Randers

Foto: Park & Landskab ApS 

Legepladsen på Slotspladsen

Hvad end I er på byvandring eller isjagt i Randers, kan I med god samvittighed lade børnene slå sig løs på legepladsen ved Slotspladsen, mens I slår jer ned til et hvil eller kaffe på en af pladsens tilhørende bænke. Legepladsen har en overskuelig størrelse, der er inddelt i forskellige områder, som indbyder til varierede former for leg og aktivitet for både store og små. Her er alt fra rutsjebaner, balancebane, karruseller og klatrevægge - alt sammen udformet med inspiration fra tandhjulet, der er en del af historiefortællingen om Randers by.

Hvor? Slotspladsen 1, 8900 Randers

Foto: Randers Cityforening 

Legepladsen i Altananlægget

Lad børnene boltre sig på det store græsareal blandt majestætiske store træer eller snup en gyngetur sammen med dem på legepladsen midt i anlægget. Skal det være højere eller vildere kan I konkurrere om hvem der først bestiger klatrepyramiden og når helt op til anlæggets trækroner. Når den lille sult melder sig kan I nyde jeres medbragte madpakker ved anlæggets overdækkede område, hvor der er borde og bænke til fri afbenyttelse.

Hvor? Vester Altanvej 22, 8900 Randers

Foto: Park & Landskab ApS

Naturlegepladsen Romalt

Små seks kilometer fra Randers centrum finder I naturlegepladsen Romalt, der er placeret i rolige omgivelser med træer, buske og masser af grønne arealer. Legepladsen består af to sandområder, hvor både de yngste og ældste i familieflokken kan være med. Uanset om I kaster jer over pladsens svævebane, legetårn, gynger eller forhindringsbane er der garanti for mange timers leg og motorisk læring her. Det grønne areal omkring legepladsen er desuden oplagt til en omgang boldspil eller fangeleg og når maverne begynder at rumle kan I tage jer en velfortjent pause ved en af pladsens borde og bænke.

Hvor? Fridasminde 6B, 8960 Randers

Foto: Park & Landskab ApS

Tronholmparken

Pak et par gode sko og en madpakke, og slip børnene fri i Tronholmparken i udkanten af Randers centrum. Her finder I alt fra parkourbaner for begyndere og øvede til kæmpe sten og vindmøllevinger der må bestiges til en decideret legeplads med vippe og legeredskaber tiltænkt de mindre børn. OBS: Idrætsfaciliterne i anlægget er sikkerhedsgodkendt, men kræver at man er fyldt otte år.

Hvor? Tronholmen 1, 8960 Randers

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben