Solskin er lig med is - vi har samlet 7 gode steder, hvor hele familien kan finde kølende forfriskninger, der får mundvandet til at løbe.

Café Harepus

Adresse: Studsgade 7C, st. tv, 8000 Aarhus
Besøg den lille veganske café i Studsgade, når issulten melder sig. Kvaliteten er helt i top, men der er ikke gået på kompromis med farver og pynt. Når I alligevel kigger forbi caféen, kan I også snuppe et lækkert friskbagt brød med hjem, eller måske en god kop kaffe til de voksne? Det hele er selvfølgelig vegansk. 

Popsicle & Juice

Adresse: Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus
"Popsicle & Juice" i Aarhus Street Food serverer foruden milkshakes, smoothies og juices også hjemmelavede flødeis på pind. Alt bliver lavet efter egne opskrifter på den lille is-fabrik bag butikken. Lad ungerne kigge ind ad ruden og se dem blive tryllet frem! Sortimentet varierer alt efter is-magerens humør, så kig forbi og lad jer overraske. 

Dolce Vita

Adresse: Har flere adresser
Dolce Vita er en kending for mange aarhusianere, og er til at finde hele fire steder rundt i byen, både i Risskov, nordbyen, centrum og Højbjerg. Isen er lavet efter italienske opskrifter og ingredienserne er rørt op i hånden. Foruden de mange isvarianter, kan forældrene nyde butikkens hjemmeristede kaffe, hvis popularitet også er kendt i Aarhus’ gader.

Mammis Gelato

Adresse: Rosensgade 34, 8000 Aarhus C
Mammis Gelato blev i 2017 kåret til byens bedste issted af smagaarhus.dk’s mange læsere. Placeret midt i Latinerkvarteret i de hyggeligste rammer, kan I nyde ægte frisklavet italiensk gelato-is, der lige er det mere cremet, end vi normalt kender det. Den familieejede butik er ikke særlig gammel, men er allerede populær blandt Aarhus’ beboere – og med god grund!

Suppestegogis

Adresse: Åboulevarden 82, 8000 Aarhus C
Midt på Åboulevarden lige ved Magasin finder i den hyggelige café, Suppestegogis. Med masser af plads og stole og borde helt ud til vandet, er det et perfekt sted at nyde en kold is i sommervarmen. Udover den gode smag, kan caféen også prale med, at isen er lavet af 90-100% økologiske råvarer. Et sikkert hit hos børnene er ofte også caféens hjemmelavede milkshakes, som laves på to valgfrie kugler is.

Social Foodies

Adresse: M.P. Bruuns Gade 60, 8000 Aarhus C
Hos Social Foodies laver de lækker hjemmelavet chokolade og is hver dag! Tag forbi og se hvordan de laver flødeboller med de lækre råvarer. Kvaliteten er helt i top, og man kan købe deres produkter med god samvittighed da alt chokolade kommer fra deres egen fabrik i Sydfafrika, og de støtter socialt udsatte i både Danske og afrikanske projekter. Medlemmer af Børn i byen klubben får 15% rabat på Social Foodies produkter.

YOGO

Adresse: Guldsmedegade 19, 8000 Aarhus C
Er du til frozen yoghurt med toppings en masse, bør du stille din issult hos YOGO i Guldsmedegade. Udvalget af smage spænder bredt, og der er selvfølgelig altid frisk frugt og slik i lange baner til pynt og ekstra smag. Så lad jer ikke holde tilbage af den tilsyneladende lille isbiks - udvalget fejler nemlig ikke noget!

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: 1) Café Harepus 2) Popsicle and juices / Aarhus Street Food 3) Dolce Vita 4) Mammis Gelato 5) Suppestegogis 6) Social Foodies 7) YOGO