Drømmer I om at smutte på campingtur med ungerne, men er budgettet småt eller er campingpladserne fuldt bookede? Der findes over 200 naturskønne spots i Danmark, hvor I kan slå teltet op helt gratis - vi guider jer afsted lige her!

Pak teltet, ungerne og lommelygten og smut afsted mod en af Danmarks skove, hvor der er "fri teltning". Her kan I helt frit slå jer ned og nyde naturen, nærværet med hinanden og at komme helt ned i gear, imens bålet bliver tændt, skumfiduserne fundet frem og soveposerne rullet ud. En minderig tur helt tæt på naturen, som ungerne vil huske som noget helt særligt. 

Her kan I campere: Over 200 spots

Naturstyrelsens side kan I finde et kort over de mange hundrede spots i  de danske skove, hvor der er fri teltning. Klik bare ind på sitet og vælg menupunktet “overnatning” og dernæst “sov under stjernerne”. 

Så er det bare at vælge, om I skal overnatte tæt på vandet eller helt inde i skoven - der er skønne pletter i hele landet og også pladser med shelter, hvis I ikke vil slæbe rundt på et telt. Alle de naturrige spots har det til fælles, at det er helt gratis at overnatte der. 

Det skal I huske, når I slår telt op i det fri:

Teltning må kun ske på de træbevoksede områder i de udvalgte skove.

Det er kun tilladt at overnatte én nat samme sted.

Man må højst slå to telte op samme sted og teltene må maks. være tre-personers telte

Det er kun tilladt at anvende åben ild på de dertil indrettede bålpladser.

Efter endt brug skal man rydde op efter sig og tage sit affald med.

Tjek alle regler lige her.

God campingtur! 

Læs også ... 

Bo midt i den skønne natur - tæt på sjove forlystelser

De 5 over bål

10 Familivenlige glampingoplevelser i Danmark

Fotos: Adobe Stock og Niclas Jessen, SydskystDanmark, Pexels og Sonnerup Gods/GOglamping.dk