På byens naturlegepladser er alt lavet af naturmaterialer, og der er masser af plads at boltre sig på. De ligger ofte i forbindelse med anden natur, så man kan kombinere en legetur med en picnic eller gåtur. Børn i byen har samlet fem af de fedeste naturlegepladser.

Naturlegepladser

Naturlegepladsen Himmelhøj på Kalvebod Fælled

Hvor: Granatvej 13, i arealet mellem Granatvej og Kalvebod Sti, 2770 Kastrup

Himmelhøj er en naturlegeplads på et stort, grønt område på Kalvebod Fælled, som ligger ved siden af Naturcenter Amager. På naturlegepladsen er der fire legeområder med forskellige legemuligheder. For eksempel kan man i det store skib "Amager-arken" spille skuespil, og i "Insektskoven" kan man lege gemmeleg og tag-fat. Der er flere bålpladser og et shelter, som man frit kan bruge.

Naturlegepladsen i Valbyparken

Hvor: Hammelstrupvej 41, 2450 København SV

Byens største naturlegeplads finder man i Valbyparken. Den er 25.000 kvadratmeter stor, og der er derfor god plads til at løbe rundt i det bakkede landskab, hvor en gangbro forbinder legepladsens tårne, og der nede på jorden blandt andet er petanquebaner og bålpladser. Legepladsen er bemandet i dagtimerne, og der afholdes forskellige arrangementer. Hvis man vil benytte en bålplads derude, skal man ringe og få tilladelse.

LÆS OGSÅ: De 5 kunstlegepladser

Naturlegepladsen på Damhusengen

Hvor: For enden af Vanløse Byvej, i udkanten af Damhusengen, 2720 Vanløse

Ved den grønne cykelrute, der løber langs Vestvolden, finder man en stor naturlegeplads. Der er mange forskellige redskaber, der udfordrer børnene på forskellige måder. For eksempel er der et stort klatreterræn med balancebom, armgangsbom, kolbøttestang, broer og gynge. Ved siden af legepladsen er der boldbaner til de børn, der er mere til en fodboldkamp, og der er borde og bænke til de voksne. Er det ikke nok, kan man fortsætte turen til den anden naturlegeplads i på Damhusengen.

Naturlegepladsen i Rødkildeparken

Hvor: Mellem Bellahøjvej, Hvidkildevej og Rødkildevej, 2700 Brønshøj

I Brønshøjs Rødkildeparken ligger der en populær naturlegeplads. Den er formet som et bakket landskab, hvor alt er lavet i naturmaterialer, og børnene kan lege vildt på rutsjebaner, balancebomme, gynger og legeskib eller tage en tur på svævebanen. Den ligger op ad et lille skovområde, hvor man kan lege gemmeleg, tag-fat og labyrintleg.

Naturlegepladsen i Utterslev Mose

Hvor: Pilesvinget 5, 2700 Brønshøj

På denne naturlegeplads, som ligger lige ved cykelstien i mosen, er der både underholdning til børn og voksne. Børnenes legeplads er tænkt som scenen fra en sørøverfilm med et piratskib med styrmandsrat,  bomme og stubbe, som bringer dig helskindet over det farefulde vand, og grønne øer med udkigsposter i træ. For de voksne er der opstillet fitness-pavilloner, hvor man kan styrketræne på forskellige maskiner. Hvis man ikke er kørt træt efter en tur her, kan man cykle op i den anden ande af Utterslev Mose, hvor der ligger endnu en naturlegeplads.

Få et overblik over alle byens legepladser med Børn i byens interaktive kort her.

Foto: Naturstyrelsen, "Amager-arken" på Himmelhøj

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.