Ta' på familieudflugt til Odense. Her venter nemlig masser af fede oplevelser for både store og små. Tager I toget fra København, kan det gøres på under 1,5 time. Vi guider jer til de bedste børnevenlige spots i H.C. Andersens fødeby lige her!

Den Fynske LandsbyDen Fynske Landsby

Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Ta' hele familien med på en rejse tilbage til 1800-tallet! På frilandsmuseet, Den Fynske Landsby, inviteres I nemlig indenfor i en fynsk landsby fra H.C. Andersens tid. Museet består af en række gårde og huse, der alle har stået i landsbyer rundt omkring på Fyn og øerne. Her kan I opleve de karakteristiske bindingsværksbygninger med blomstrende haver, gadekær og bygade, samt masser af søde bondegårdsdyr. Året rundt er der forskellige aktiviteter og arrangementer i landsbyen. 

Børnekulturhuset Fyrtøjet

Adresse: Møntergården, Møntestræde 1, 5000 Odense C

Til maj kan I opleve udstillingen om H.C. Andersen-eventyret Elverhøj i smukke rammer på Møntergården. Eventyret handler om højen, hvor Elverkongen og hans familie holder til. Inde i Elverhøj kan børnene finde scenografiske rum til teaterleg, udklædning, fortælling og fordybelse. På den måde får de lov at træde indenfor i de underjordiskes hemmelige verden og opleve, hvordan vores nutidskultur har rødder i fortiden. BEMÆRK: PT. LUKKET. ÅBNER IGEN 23. MAJ 2018

H.C. Andersens Museum
H.C. Andersen Museum

Adresse: Claus Bergs Gade 11, 5000 Odense C

Besøg den helt nye udstilling ”Poesi, papir og saks – af den eventyrligste slags" på H.C. Andersen Museum. Her blandes beskrivelsen af digterens liv med farverige og eventyrlige elementer. I kan møde papirklip i overstørrelse, elementer fra eventyrene "Klods-Hans", "Sommerfuglen" og "Den flyvende Kuffert", biografiske billedtableauer - samt et udvalg af de originale og ikoniske genstande, som f.eks. H.C. Andersens høje hat, skrivebord, rejseudstyr, billedbøger og meget mere.

Psst: Køber i en 5 i 1-billet kan I besøge hele fem eventyrlige attraktioner i Odense på bare én billet. Oplev H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Hus (Fødehjem), H.C. Andersens Barndomshjem, Børnekulturhuset Fyrtøjet  og Møntergården.

Odense Zoo ZooOdense Zoo

Adresse: Søndre Blvd. 306, 5000 Odense C

Ta' ungerne med i Odense Zoo! Her kan de mindste ikke kun se alverdens vilde dyr, men også hygge sig på legepladser, klatre, klappe geder og strigle ponyer. I kan også tage ZOOtoget rundt i haven eller besøge Sminketeatret, og få sej ansigtsmaling. Det er desuden muligt at leje både trækvogne og klapvogne, hvis benene blir trætte, og hvis I har spædbørn med, at der ammestol i puslerummet ved skildpaddehuset og på det bagerste dametoilet ved indgangen. Puslepladser findes i alle toiletområder rundt i haven.

Stige Ø

Adresse: Østre Kanalvej 23, 5000 Odense C

Stige Ø er et rekreativt område, som er indrettet på en tidligere losseplads mellem Odense Kanal og Odense Fjord. Det tidligere affaldsdepot er nu renset op, og omdannet til et skønt natur og aktivitetsområde med bl.a. mountainbike bane, legeplads og masser af fede faciliteter for dem, der har lyst til at overnatte i det fri. Der er både shelters til overnatning, bålpladser, grillhytte og toiletter. Det er desuden også muligt at sejle i kano eller kajak.

Mun
Munke Mose

Adresse: Munke Mose, 5000 Odense C

Munke Mose eller "Mosen" er en park, som ligger i forlængelse af gågaden Vestergade. Parken er 85.000 m2 stor, og byder på masser af græsarealer, boldbaner, fede legepladser, træningsanlæg samt træer, søer og øer. Parken er det perfekte sted for børnefamilier at boltre sig - f.eks. kan I leje robåde og vandcykler ved åen, kigge på skulpturer i parken, spille streetfodbold, køre på skate-rampen eller besøge legepladsen med overdimensionerede naturelementer som fugle, sommerfugle og åkandeblade. Børnene vil elske det!

Café Biografen 


Adresse: Amfipladsen 13, 5000 Odense C

Café Biografen er også kendt som Odenses hyggeligste biograf, og ligger midt i byen lige ved siden af Brandts Klædefabrik. Cafeen er lys og har en stemningsfuld atmosfære, og serverer både lette og store retter, samt snacks og lidt til den søde tand. Hver torsdag er der Babybio, hvor der vises gode film specielt for de nye babyers forældre. Alle er naturligvis velkomne - dog med forståelse for mulig uro under forestillingen. Pris 60 kr. incl. eller excl. baby.

Brandts passage
Brandts

Adresse: Brandts Torv 1, 5000 Odense C

Besøg Brandts - Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Hvert år kan I opleve mere end 10 udstillinger, og fra den 23. marts kan I opleve Hergé - en udstilling om Tintins "far". Udstillingen består af originale tegninger, skitser, filmklip, modeller mm. Så hvis junior er vild med Tintin, er det bare om at komme afsted. I ferierne er der desuden ofte aktiviteter for børn, hvor de kan besøge værkstedet og være kreative.

Kulturmaskinen

Adresse: Farvergården 7, 5000 Odense C

Lige ved siden af Café Biografen og Brandts Klædefabrik finder I også Kulturmaskinen, som er byens kulturelle legeplads. Kulturmaskinen rummer både café og bibliotek, hvor alle er velkomne. Derudover finder I Mediegrafisk Værksted, Lerværkstedet, Smykkeværkstedet og Tekstilværkstedet, som også er til fri afbenyttelse for byens borgere. Hver tirsdag kl. 9.30-11 er der desuden Babybrunch i cafeen. Her serveres lækker brunch buffet til 65 kr. i gode rammer for både store og små. Der er puslebord på toiletterne, plads til barnevognen ude og inde, og mulighed for opsyn.

Her præsenterer vi mere end ti udstillinger om året af ny og klassisk kunst side om side med nutidens populære billeder.
Danmarks første museum for kunst og visuel ku

Danmarks JernebanemuseumDanmarks Jernbanemuseum

Adresse: Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C

Store lokomotiver fascinerer de fleste børn - og på Danmarks Jernbanemuseum midt i Odense, må ungerne både røre, lege og gå på opdagelse i de mange lokomotiver og vogne. I kan bl.a. besøge museets Børnebanegården - en banegård i børnestørrelse, og udendørs finder I et stort lære- og legeområde. Museet har også fået et helt nyt minitogsanlæg, som er iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Hver dag kører desuden det populære minitog. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Børn under 5 år har GRATIS entré.

Nørregårds Teater

Adresse: Filosofgangen 19, 5000 Odense C

Nørregaards Teater er et lille, fint storbyteater i Odense. Teatret producerer og præsenterer forestillinger for børn og unge i alle aldre - primært egne forestillinger, men prioriterer indimellem også gæstespil fra andre teatre. Forestillinger spænder fra klassisk teater til mere abstrakt og visuelt teater med f.eks. marionetdukker eller menneskestore hånddukker. Tjek kommende forestillinger HER.

RiceRICETERIA

Adresse: Mageløs 1, Odense

RICETERIA er en del af RICE-familien, og er en kombineret café og RICE-butik i Odense gågade. Her bydes velkommen til et univers af masser af farver, hygge og skøn mad lavet med kærlighed. I cafeen serveres alt fra sprøde salater, sandwiches og supper til kaffe, smækre kager og hjemmebagte boller. I butikken er der ofte aktiviteter - her kan I dekorere en kop, lave jeres egen kageopsats eller komme til inspirerende salonaftener med populære oplægsholdere. RICETERIA arrangerer også Funky Fit Mamas.
I kan selvfølgelig også shoppe funky og farverige RICE-produkter - skøn og holdbar melamin i alle regnbuens farver, håndlavede raffiakurve til børnenes legetøj og masser af skæve og praktiske accesories, der tilføjer en lille farveklat til din hverdag.

Fotos:
1. Odense Bys Museer / Lone Eg Nissen
2. H.C. Andersens Museum / VisitOdense
3. Odense Zoo / Ard Jongsma
4. Munke Mose / VisitOdense

5. Brandts Passage / Visit Odense
6. Danmarks Jernbanemuseum
5. RICETERIA

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.