Ta' på familieudflugt til Odense. Her venter nemlig masser af fede oplevelser for både store og små. Tager I toget fra København, kan det gøres på under 1,5 time. Vi guider jer til de bedste børnevenlige spots i H.C. Andersens fødeby lige her!

Den Fynske LandsbyDen Fynske Landsby

Adresse: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

Ta' hele familien med på en rejse tilbage til 1800-tallet! På frilandsmuseet, Den Fynske Landsby, inviteres I nemlig indenfor i en fynsk landsby fra H.C. Andersens tid. Museet består af en række gårde og huse, der alle har stået i landsbyer rundt omkring på Fyn og øerne. Her kan I opleve de karakteristiske bindingsværksbygninger med blomstrende haver, gadekær og bygade, samt masser af søde bondegårdsdyr. Der er løbende forskellige aktiviteter og arrangementer i landsbyen. 
BEMÆRK: PT. LUKKET. ÅBNER IGEN 1. APRIL 2020.

Odins Odense

Adresse: Store Klaus 40, 5270 Odense N

Er I vilde med at rejse tilbage i tiden, kan I også besøge Odins Odense, som tager jer helt tilbage til dengang, hvor jernalderen blev afløst af vikingetiden. I kan gå på opdagelse i den levende landsby i naturskønne omgivelser, som rummer aktiviteter fra ca. 500 år før til ca. 1100 år efter Kristus. Der er både en smedje, udhuse og et offersted, en sø, et shelter og græsarealer med får, samt mange flere spændende ting fra de meget gamle dage.

Histotoriet - Børnenes Museum

Adresse: Møntergården, Møntestræde 1, 5000 Odense C

Find ud af, hvordan livet var før i tiden, ved at lege med de gamle museumsting, der gemmer på mange finurlige fortællinger. Udstillingen breder sig over forskellige rum med hvert sit tema, som bliver undersøgt fra forskellige vinkler gennem små lege og opgaver, mens Historikeren, Arkæologen og Konservatoren kommer med sjove facts om de mange ting. Der er desuden en museumsorm, der udfører sine egne eksperimenter rundt omkring på museet. 

Børnekulturhuset Fyrtøjet

Adresse: Møntergården, Møntestræde 1, 5000 Odense C

Oplev udstillingen om H.C. Andersen-eventyret Elverhøj i smukke rammer på Møntergården. Eventyret handler om højen, hvor Elverkongen og hans familie holder til. Inde i Elverhøj kan børnene finde scenografiske rum til teaterleg, udklædning, fortælling og fordybelse. På den måde får de lov at træde indenfor i de underjordiskes hemmelige verden og opleve, hvordan vores nutidskultur har rødder i fortiden.

H.C. Andersens Museum
H.C. Andersen Museum

Adresse: Claus Bergs Gade 11, 5000 Odense C

Besøg den helt nye udstilling ”Poesi, papir og saks – af den eventyrligste slags" på H.C. Andersen Museum. Her blandes beskrivelsen af digterens liv med farverige og eventyrlige elementer. I kan møde papirklip i overstørrelse, elementer fra eventyrene "Klods-Hans", "Sommerfuglen" og "Den flyvende Kuffert", biografiske billedtableauer - samt et udvalg af de originale og ikoniske genstande, som f.eks. H.C. Andersens høje hat, skrivebord, rejseudstyr, billedbøger og meget mere.

Tip! Køber i en dagsbillet kan I besøge hele fem eventyrlige attraktioner i H.C. Andersens Odense på bare én billet. Oplev H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem, Børnekulturhuset Fyrtøjet  og Møntergården.

Barselshus Odense

Er du på barsel i Odense, og savner du et sted, hvor du kan opleve et fællesskab med babyvenlige aktiviteter, så vil Barselshus Odense helt sikkert være noget for dig. De to mødre, som har fået idéen til huset, har nemlig den ene mission - at gøre din barsel bedre! Projektet er ikke helt på plads endnu, så indtil videre er der ikke noget fysisk sted at tage hen. Men stay tuned, for de to piger arbejder hårdt på sagen, og du kan følge med i eventyret på både Facebook og Instagram, hvor de deler ud af alt fra lokalejagt til spændende møder og meget mere.

Odense Zoo ZooOdense Zoo

Adresse: Søndre Blvd. 306, 5000 Odense C

Ta' ungerne med i Odense Zoo! Her kan de mindste ikke kun se alverdens vilde dyr, men også hygge sig på legepladser, klatre, klappe geder og strigle ponyer. I kan også tage ZOOtoget rundt i haven eller besøge Sminketeatret, og få sej ansigtsmaling. Det er desuden muligt at leje både trækvogne og klapvogne, hvis benene blir trætte, og hvis I har spædbørn med, at der ammestol i puslerummet ved skildpaddehuset og på det bagerste dametoilet ved indgangen. Puslepladser findes i alle toiletområder rundt i haven.

Stige Ø

Adresse: Østre Kanalvej 23, 5000 Odense C

Stige Ø er et rekreativt område, som er indrettet på en tidligere losseplads mellem Odense Kanal og Odense Fjord. Det tidligere affaldsdepot er nu renset op, og omdannet til et skønt natur og aktivitetsområde med bl.a. mountainbike bane, legeplads og masser af fede faciliteter for dem, der har lyst til at overnatte i det fri. Der er både shelters til overnatning, bålpladser, grillhytte og toiletter. Det er desuden også muligt at sejle i kano eller kajak.

Mun
Munke Mose

Adresse: Munke Mose, 5000 Odense C

Munke Mose eller "Mosen" er en park, som ligger i forlængelse af gågaden Vestergade. Parken er 85.000 m2 stor, og byder på masser af græsarealer, boldbaner, fede legepladser, træningsanlæg samt træer, søer og øer. Parken er det perfekte sted for børnefamilier at boltre sig - for eksempel kan I leje robåde og vandcykler ved åen, kigge på skulpturer i parken, spille streetfodbold, køre på skate-rampen eller besøge legepladsen med overdimensionerede naturelementer som fugle, sommerfugle og åkandeblade. Børnene vil elske det!

Café Biografen

Adresse: Amfipladsen 13, 5000 Odense C

Café Biografen er også kendt som Odenses hyggeligste biograf, og ligger midt i byen lige ved siden af Brandts Klædefabrik. Caféen er lys og har en stemningsfuld atmosfære, og serverer både lette og store retter, samt snacks og lidt til den søde tand. Hver torsdag er der Babybio, hvor der vises gode film specielt for de nye babyers forældre. Alle er naturligvis velkomne - dog med forståelse for mulig uro under forestillingen. Pris 65 kr. både med og uden baby.

Brandts passage
Brandts

Adresse: Brandts Torv 1, 5000 Odense C

Besøg Brandts - Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Hvert år kan I opleve mere end 10 udstillinger - kig for eksempel forbi årets sanseundstilling af billedkunstner Arne Møller, der kører frem til den 30. august 2020. Her kan I gå på opdagelse i den ganske særlige by, som er beboet af sære folk, I kan besøge i de kringlede gader samt i byens helt egen park, Limbo. I ferierne er der desuden ofte aktiviteter for børn, hvor de kan besøge værkstedet og være kreative.

Kulturmaskinen

Adresse: Farvergården 7, 5000 Odense C

Lige ved siden af Café Biografen og Brandts Klædefabrik finder I også Kulturmaskinen, som er byens kulturelle legeplads. Kulturmaskinen afholder forskellige børnearrangementer og rummer to kreative værksteder, Lerværkstedet og Tekstilværkstedet, som også er til fri afbenyttelse for byens borgere. Der er puslebord på toiletterne, plads til barnevognen ude og inde, og mulighed for opsyn.

Her præsenterer vi mere end ti udstillinger om året af ny og klassisk kunst side om side med nutidens populære billeder.
Danmarks første museum for kunst og visuel ku

Danmarks JernebanemuseumDanmarks Jernbanemuseum

Adresse: Dannebrogsgade 24, 5000 Odense C

Store lokomotiver fascinerer de fleste børn - og på Danmarks Jernbanemuseum midt i Odense, må ungerne både røre, lege og gå på opdagelse i de mange lokomotiver og vogne. I kan bl.a. besøge museets Børnebanegården - en banegård i børnestørrelse, og udendørs finder I et stort lære- og legeområde. Museet har også fået et minitogsanlæg, som er iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Hver dag kører desuden det populære minitog. Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Børn på op til 17 år har GRATIS entré.

Nørregårds Teater

Adresse: Filosofgangen 19, 5000 Odense C

Nørregaards Teater er et lille, fint storbyteater i Odense. Teatret producerer og præsenterer forestillinger for børn og unge i alle aldre - primært egne forestillinger, men prioriterer indimellem også gæstespil fra andre teatre. Forestillinger spænder fra klassisk teater til mere abstrakt og visuelt teater med f.eks. marionetdukker eller menneskestore hånddukker. Tjek kommende forestillinger HER.

RiceRICETERIA

Adresse: Mageløs 1, Odense

RICETERIA er en del af RICE-familien, og er en kombineret café og RICE-butik i Odense gågade. Her bydes velkommen til et univers af masser af farver, hygge og skøn mad lavet med kærlighed. I cafeen serveres alt fra sprøde salater, sandwiches og supper til kaffe, smækre kager og hjemmebagte boller. I butikken er der ofte aktiviteter - her kan I dekorere en kop, lave jeres egen kageopsats eller komme til inspirerende salonaftener med populære oplægsholdere. I kan selvfølgelig også shoppe funky og farverige RICE-produkter - skøn og holdbar melamin i alle regnbuens farver, håndlavede raffiakurve til børnenes legetøj og masser af skæve og praktiske accesories, der tilføjer en lille farveklat til din hverdag.

Tidens Samling

Adresse: Farvergården 7, 5000 Odense C

Tidens Samling er et museum, der huser ganske almindelige hverdagsting fra de danske hjem gennem det 20. århundrede. Besøg blandt andet museets 9 tidstypiske stuer, der hver repræsenterer et årti fra 1900-1990. Når I er færdige med at sidde i møblerne, kigge i skufferne og bladre i bøgerne, kan I også kigge forbi udklædningen, hvor både børn og voksne kan klæde sig ud i originalt tøj fra de forskellige perioder. 

Fotos: 1) Odense Bys Museer, Lone Eg Nissen 2) Histotoriet - Børnenes Museum, VisitOdense 3) H.C. Andersens Museum, VisitOdense 4) Odense Zoo, Ard Jongsma 5) Munke Mose, VisitOdense 6) Brandts Passage, Visit Odense 7) Danmarks Jernbanemuseum 8) RICETERIA

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.