Se med her, og bliv guidet til de bedste juleaktiviteter, der holder åbent under nedlukningen, samt en masse hygge, I kan lave derhjemme. 

JULE-SJOV

❤️ Jul i ZOO
Hvor: ZOO / Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hvornår: 28. november - 3. januar
I skæret af de funklende julelys kan I skøjte jorden rundt på Verdenspladsen - forbi de australske pungdyr, de sydamerikanske pingviner, de californske søløver og den kinesiske panda. Og så er boderne i haven selvfølgelig fyldt op med varm kakao, glögg, æbleskiver, vafler og brændte mandler. 

LÆS OGSÅ: Her kan I se julelys i København og omegn

❤️ LUMIERER lysfestival
Hvor: Ringsted Lystanlæg / Tværallé 5, 4100 Ringsted
Hvornår: 20. november - 23. december kl. 16-22
LUMIERER Enchanted Winter Forest inviterer til en storslået lysfestival i Ringsted, hvor I kan opleve magiske julelys i alle afskygninger helt frem til lille juleaften. Der er skruet helt op for hygge og julestemning, når der tændes tusindvis af lys i mørket. 

LÆS OGSÅ: LUMIERER: Årets smukkeste familieoplevelse

KREATIV JUL DERHJEMME

Julen er den oplagte anledning til at gå all in i kreaværkstedet. Det er koldt udenfor, så det er hyggeligt at sysle med diverse inde i varmen, og så skal juletiden jo gøres ekstra fin med hjemmelavet julepynt!

❤️ Julepynt med Panduro
Det er nemt for ungerne at lave julepynt på egen hånd med ting fra Panduros store julesortiment - vi har prøvet kræfter med to børnevenlige samlesæt og den helt store julekasse, der slipper fantasien løs. 

❤️ Kunstigt peberkagehus
Vil I gerne dekorere et fint peberkagehus, der kan pynte derhjemme op til jul, men orker I ikke at skulle bage efter præcise mål og alt det andet bøvl, det indebærer? Vi guider til et kunstigt ét af slagsen, der er lavet af det pureste pap, så selv de mindste kan være med. 

❤️ Hjemmelavede julegaver
Lad børnene forme figurer i ler med familiekassen fra Slow Studio, male på keramik fra Creative Space, finde på skøre idéer med Kreakassen eller noget helt fjerde, som kan glæde bedsteforældre, onkler og tanter under juletræet. Du kan også selv kaste dig ud i et strikkeprojekt til de små - måske fra Kit Couture!

❤️ Jul i køkkenet
I kan også være kreative i køkkenet, og lave jeres egne julekager. Prøv for eksempel de sjove julesmåkager, som I kan pynte i alverdens farvede glasur, eller de helt klassiske og lækre vaniljekranse, der smager så skønt af jul. 

JUL I HJEMMEBIOGRAFEN

❤️ Julefilm
Kom i julestemning med familien i hjemmebiografen! Pop popcorn, hent dyner og puder ind i sofaen, og fyr op for Netflix! Vi har fundet 5 magiske julefilm (fra 7 år), som I kan se sammen - de kan alle ses med dansk tale. 

❤️ Julekalendere
Ventetiden til juleaften kan ind i mellem virke lang - måske særligt i år. Heldigvis kan vi gøre nedtællingen både sjovere og mere spændende med masser af juleeventyr i de årlige tv-julekalendere. Vi har samlet et overblik over årets julekalendere 2020 for børn og barnlige sjæle.

HILS PÅ JULEMANDEN

Der er flere muligheder for at hilse på julemanden i år, selvom det selvølgelig ikke bliver med kram og lange samtaler på skødet af den langskæggede nissefar. Men et vink på afstand kan sikkert også gøre lykken for en masse små julenisser!

❤️ Mød julemanden i Lyngby Storcenter
❤️ Mød julemanden i FRB.C Shopping
❤️ Mød julemanden til Jul på Bakken
❤️ Mød julemanden til Jul i ZOO

 

BONUS-TIP TIL JULEGAVEINDKØB

Vidste du, at du kan få et gavekort på 200 kr. til FRB.C Shopping kvit og frit i velkomstgave, når du melder dig ind i Børn i byen Klubben? Bliv medlem her.

 

 

 

Er I til mere alternative juleoplevelser med skøre, skæve og hyggelige aktiviteter, der ikke alle har noget med jul at gøre, så hop en tur forbi vores alternative juleguide 2020, og bliv inspireret til en masse at lave op til jul!

 

 

Fotos: 1) Zoologisk Have 2) Stephanie Mielnicki 3-4) Adobe Stock