Er det fars tur til at være på barsel? Stik ham guiden her - vi hjælper baby og far rundt i byen!

Far og baby
Fars Legestue

Fars Legestue holder til i flere bydele i København og byder på indendørs legeplads for fædre og deres poder. Her kan far møde andre fædre på barsel, tumle med junior, og børnene kan lege med hinanden. Tjek f.eks. Fars Legestue på Frederiksberg / Fars Legestue på Nørrebro / Fars Legestue Islands Brygge / Fars legestue Vanløse.

Fædreklub

Hos aftenskolen Apa kan du tage til fædreklub og snakke med andre fædre og en familieterapeut om det at blive far. Apa udbyder også babyrytmik for far og barn og en bunke andre barselsaktiviteter. Tjek også Fars Klub i Osramhuset på Nørrebro for fædre, som mødes og deler både glæder og sorger, eller bare kommer og i legestuen i uformelle rammer. 

Tip! Tjek farforlivet.dk for endnu flere aktiviteter med baby!

Tumle-tid

Tit leger far lidt ”vildere” lege med baby end mor gør, hvilket styrker rytmikken – derfor er det oplagt at starte på et rytmik-hold med den lille guldklump. Tjek: De 5 rytmikhold i Kbh.


Læsestof

Mens baby sover, kan far passende tjekke et par farblogs. Klik f.eks. forbi Thomas Skovs blog thomasskov.dk, hvor han på humoristisk vis blogger om livet som far. Besøg også bloggen Farfirepiger.dk, hvor Allan, der har fire døtre, deler sine oplevelser og tanker.

Podcast

Har du lyst til at høre andre fædre dele deres tanker om det at være far? Så skal du have fat i podcasten The FAR Side. Her taler de to aarhusianske førstegangsfædre, Christoffer Ward og Jesper Breining, åbent om deres bekymringer og glæder ved farrollen eller lyt til podcasten Farmænd, hvor Jasper Ritz og David Mandel hver uge giver et indblik i det at være far på godt og ondt. Matthias Hundebølls podcast Fårking Far er også et lyt værd, ligesom Bubbers podcast Gammelfar!

Babybio

Smut i bio med din baby. Prøv fx babybio i Empire , her er lyden i salen dæmpet en smule og der er skruet lidt op for lyset så baby kan komme med ind i salen. Hvis dit barn sover i barnevognen, kan personalet give besked, hvis baby vågner.  Der er pusleborde på toiletterne, og mikroovn til opvarmning af eventuelle flasker. Valby Kino afholder også babybio. 
Medlemmer af Børn i byen får både rabat på baby i Valby Kino, Empire & Nordisk Film Biografer Field’s.


Udnyt trilleturen

Brug trilleturene med barnevognen som en mulighed for at hænge ud med dine venner, der måske også er på barsel  -  sammen kan I vade derudaf med poderne og snakke om alt andet end ammeindlæg og modermælkserstatning. Tag evt. Daddyo.dk's tips fra Fars overlevelsesguide til barnevognsturen med jer - her er masse af nyttige tricks, I helt sikkert ikke kan leve uden!

En dukkert med baby

Baby elsker at tumle i vand, og far og baby kan få en helt særlig tid ved at tage en tur i svømmehallen eller gå til babysvømning sammen. Her plasker forældre og babyer rundt i det lune, lave bassin. Som en ekstra bonus er den lille tit dejlig træt efter en omgang babysvømning. Tjek: De 5 varmtvandsbassiner.

Far og barn-træning

Træn med din baby til far og barn-træning i det fri. Træningen foregår i Frederiksberg Have med egen kropsvægt, mens baby er i barnevognen eller i nærheden. Se mere og hvor og hvornår lige her.


Ud og oplev

Selv om du er på barsel, kan du sagtens komme ud og opleve byen. Pak junior i barnevognen og besøg f.eks. et af Københavns mange lækre madmarkeder, tjek: Guide: Københavnske madmarkeder Du kan også gå en lang tur i en af Københavns skønne parker eller tage en tur i Zoo. At se elefanter og giraffer fra barnevognen kan vække stor begejstring! Medlemmer af Børn i byen får 20% rabat i udvalgte perioder Zoo

Biblioteker og kulturhuse

Selvom baby måske endnu ikke er den store læsehest, så er biblioteket tit et hit hos de små. I børneafdelingen er der ofte sat godt legetøj frem, bløde madrasser og hyggelig stemning - her dukker tit småbørn op, som den lille kan pludre med. Derudover er der jo mulighed for at låne babys første billedbøger med hjem. I kan også slå et smut forbi et af byens mange kulturhuse, hvor der ofte er arrangementer for småbørnsfamilier. Hold f.eks. øje med Islands Brygge KulturhusAbsalon og Børnekulturhus Ama'r.


Ta' på cafe med baby

Snup din guldklump med på café og nyd en god kop kaffe og et lille hvil imens baby forhåbentligt sover en lille lur i barnevognen. Rul fx forbi: De 5 baggårdsoaser , De 5 cafeer med udsyn til barnevognen eller De 3 børnevenlige cafeer

Billeder: 1. Anders Hviid 2. Thomas Skov 3. Daddyo.dk 4. Anders Hviid 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.