Det er så dejligt at se flere fædre på barsel i byen - derfor har vi lavet en guide, hvor du som far kan finde fælleskaber, legestuer og andre sjove ting at lave med din baby. 

Far for livet 

Far for livet er et koncept for fædre på barsel, der har som formål at skabe stærke relationer mellem far og barn. De holder til i flere bydele i København og byder på alt fra indendørs legestuer, foredrag, træning til pizzabagning. Her kan du møde andre fædre på barsel samtidig med, at den mindste har en fest.

Hvor: Frederiksberg, Nørrebro, Islands Brygge og Vanløse. 

Far på barsel-hold

Apa København tilbyder to Far på barsel-hold, det ene for babyer fra 6-10 måneder og det andet for babyer fra 9-12 måneder. Her kan du gå på et hold, hvor der er mulighed for at skabe stærke relationer, både for børn og fædre. På holdet støtter du og stimulerer du dit barns motoriske og sociale færdigheder med musik, sang og bevægelse. 

Hvor: Borgervænget, Østerbro

Fars Klub

Fars Klub faciliterer en legestue den første og sidste lørdag i måneden. Her kommer fædre med deres børn fra 9 måneder til 6 år. Her møder du en uformel stemning, hvor der altid er kaffe på kanden og frugt til de små. Der er en masse legesager og mulighed for at pusle og give mad. Fars Klub har fokus på, at det ikke kun skal være sjovt for de små, men også fædre imellem. 

Hvor: Osramhuset på Nørrebro, sidste lørdag i måneden kl. 9-13

Østerbrohuset på Østerbro, første lørdag i måneden kl. 9-13

Børn i byen Klubben 

Som medlem af Børn i byen Klubben, får du rabat på en masse oplevelser og kan komme gratis til babyevents i Børn i byen Huset på Vesterbrogade 69A. Klubben er for forældre til børn i alderen 0-12 år. Du kan læse mere her.

Zoologisk Have med rabat

En formiddag i Zoologisk Have er hyggelig for både store og små. Her kan de store lege rundt, mens du har madboder og kaffe lige ved hånden. De mindste kan se elefanter, giraffer eller isbjørne fra barnevognen, som kan vække stor begejstring!

Medlemmer af Børn i byen får 20% rabat i udvalgte perioder Zoo

Babybio med rabat

Smut i bio med din baby. Prøv fx babybio i Empire , her er lyden i salen dæmpet en smule og der er skruet lidt op for lyset så baby kan komme med ind i salen. Hvis dit barn sover i barnevognen, kan personalet give besked, hvis baby vågner.  Der er pusleborde på toiletterne, og mikroovn til opvarmning af eventuelle flasker. Valby Kino og Nordisk film Biografer Field's afholder også babybio. 

Medlemmer af Børn i byen får både rabat på baby i Valby KinoEmpire & Nordisk Film Biografer Field’s.

Udnyt trilleturen

Brug trilleturene med barnevognen som en mulighed for at hænge ud med dine venner, der måske også er på barsel  -  sammen kan I vade derudaf med poderne og snakke om alt andet end ammeindlæg og modermælkserstatning. Tag evt. Daddyo.dk's tips fra Fars overlevelsesguide til barnevognsturen med jer - her er masse af nyttige tricks, I helt sikkert ikke kan leve uden! 

Babysvømning

Baby elsker at tumle i vand, og far og baby kan få en helt særlig tid ved at tage en tur i svømmehallen eller gå til babysvømning sammen. Her plasker forældre og babyer rundt i det lune, lave bassin. Som en ekstra bonus er den lille tit dejlig træt efter en omgang babysvømning.

Tjek: De 5 varmtvandsbassiner.

Far og barn-træning

Træn med din baby til far og barn-træning i det fri. Træningen foregår i Frederiksberg Have med egen kropsvægt, mens baby er i barnevognen eller i nærheden.

Se mere og hvor og hvornår lige her.

Biblioteker og kulturhuse

Selvom baby måske endnu ikke er den store læsehest, så er biblioteket tit et hit hos de små. I børneafdelingen er der ofte sat godt legetøj frem, bløde madrasser og hyggelig stemning - her dukker tit småbørn op, som den lille kan pludre med. Derudover er der jo mulighed for at låne babys første billedbøger med hjem. I kan også slå et smut forbi et af byens mange kulturhuse, hvor der ofte er arrangementer for småbørnsfamilier.

Hold f.eks. øje med Islands Brygge KulturhusAbsalon og Børnekulturhus Ama'r.

 

Billeder:

Redaktionens egne og Daddyo.dk