Gør jeres nytårsaften ekstra festlig og bag jeres egen flotte kransekage. Det er faktisk meget nemmere end man lige skulle tro!

kransekageDet skal I bruge (Ca. 10 personer):

750 g. marcipan
200 g. flormelis
1 æggehvide (pasteuriseret)
Mørk chokolade, evt. choklade knapper
Et målebånd

Sådan gør I:

Ælt marcipan, sukker og æggehvide grundigt sammen med hænderne. Husk at drysse bordet godt med flormelis, da den klistrede dej let hænger i. Begynd nu at trille pølser ud af dejen. Start med en pølse på 8 cm. For hver pølse der trilles, øges længden med 4 cm, så I har pølser på hhv. 8, 12, 16, 20 cm…indtil dejen slipper op. Form hver pølse til en ring og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk at trykke en kugle flad – den ska bruges til toppen.
Bag i ovnen 8-10 min. på 230 grader. Ringene skal være gyldenbrune, når de tages ud af ovnen.

Sådan samles kransekagen:

Når kransekagen er helt kold, smeltes chokoladen, og ringene dyppes heri. Lad chokoladen tørre, og lav herefter en glasur af flormelis og vand eller pasteuriseret æggehvide. Kom glasuren i en frysepose, hvor der klippes et lille hul i hjørnet. Sprøjt glasuren på den største ring i et blødt zigzag-mønster og sæt den næststørste oven på inden glasuren stivner, så den fungerer som lim. Fortsæt sådan til du når til toppen. Og voilá – snart har du det fineste kransekagetårn, der nu blot skal pyntes med flag og sjove figurer.

Tip: Kransekageringene kan bages i god tid i forvejen og opbevares i fryseren. Ringene skal dog først pyntes og samles, når ringene er tøet op.

kransekage nytårFotos: Anna-Sophie Gruth Hemmingsen

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.