Har ungerne brug for et lille pusterum til at fordybe sig for en stund? Prøv en af disse apps, som giver leg, sjov, ro og hygge. 

DE KREA

Hama

Lad ungerne fifle med perleplader på ferien – bare på skærmen. Her kan I lave fine mønstre i tre forskellige temaer – helt selv stryge perlepladen og beundre værket. En app, der bliver hevet frem igen og igen, når det kribler i fingrene. 

Download: Apple/Android 

Alder: Fra 4 år 

Gigi

Gigi er en rigtig sød og hjælpsom giraf, men kan til tider være lidt forvirret. Hun elsker at lege med sine venner på savannen, men hun har svært ved at tælle og kunne godt bruge din hjælp til at blive bedre. Gigi er ret sjov, og hun elsker at klæde sig ud. Når du hjælper Gigi, får du lov at vælge en sej beklædningsgenstand, hun kan få på. 

Download: Lige her

Puppet Pals 

Lav jeres eget dukketeater i Puppet Pals  – børnene kan selv indtale replikker og bestemme handling, vælge baggrund, musik, køretøjer og dukker. Spillet er simpelt at forstå og virkelig sjovt. Alle aldre kan være med her – de helt små vil grine over de film som bliver lavet, og de lidt større børn kan selv lave små teaterstykker til hinanden

Download: Apple.

Alder: Fra 3 år 

Garageband

Er der rytmer i dine børn – så stik dem Garage Band. Her kan de mixe et hav af musikinstrumenter og lækre beats og kreere deres helt egen sang. En app, de kan hive frem igen og igen – husk høretelefoner! 

Download: Apple

Alder: Fra 6 år

Stop Motion Studio

Lad ungerne lave deres helt egen stopmotion film – et projekt de kan bruge dage på. Kom i gang med at få små stillbilleder af f.eks. Legomænd eller modellervoks-figurer til at blive til en vaskeægte film og lad børnene præsentere deres Hollywood-film med stolthed.

Download: Apple/Android

Alder: Fra 6 år

Pettsons Inventions 

Er ungerne vilde med Peddersen og Findus – vil Pettsons Inventions her hitte. Sammen med Peddersen og Findus skal ungerne forsøge at bygge de fineste opfindelser i et roligt og charmerende univers. Der findes flere forskellige udgaver på engelsk og svensk – men ungerne kan sagtens være med 

Download: Apple og Google Play.

Bille & Trille

Bille & Trille er lavet til de 3-7 årige og har udgangspunkt i børnenes eget liv i børnehaven. Appen er fyldt med med spil og lege, og sværhedsgraden indstilles automatisk efter barnets niveau. Spillet er på dansk med stemmer af blandt andre Puk Scharbau og Timm Vladimir, og der er mange søde sange sunget af Aud Wilken.

Download: Apple / Google Play

LÆS OGSÅ: DE 5 HEMMELIGE LEGEPLADSER

DE ROLIGE

Afstressende Malebog 

Lad børnene komme ned i tempo med at farvelægge smukke billeder på appen Lake Coloring Books– det virker afstressende at sidde i sin egen lille boble farvelægge. Her er mange muligheder for at vælge farver, penseltyper, motiver og meget mere. Appen koster et månedenligt beløb, men kan prøves gratis i en uge.

Alder: Fra 4 år

Download: Apple

Yoga breaks – ro i klassen 

Denne app er egentlig lavet til skolelærere, som kan bruge yoga til at få ro i klasen, men den kan fint bruges derhjemme også. Her får I 16 yogaøvelser, som I kan tage med ud i naturen eller lave på stuegulvet. Børnene bliver udførligt guidet gennem øvelserne, som varer mellem 2-5 minutter og opnår ro, nærvær og kropsforståelse.

Download: Apple

Alder: Fra 4 år

Små puzzles

Lad børnene forsøge at tænke logisk med små puzzles  - prøv Can You Escape, hvor du ved at tænke dig godt om, skal se, om du kan bryde ud af et værelse ved at løse forskellige gåder og hovedbrud. Et andet simpelt, men vanedannede spil er Unblock me, hvor små kasser flyttes rundt for at få en bestemt kasse ud.

Download Can You Escape: Apple  Fra 4 år 

Download Unblock Me: Google Play , Apple Fra 4 år

Lydbøger

Lad børnene høre deres yndlingshistorie – som lydbog. Prøv f.eks. klassikere fra Astrid Lindgren, hør historierne om Alfons Åberg, Villads fra Valby, Bamse eller måske Kimp Fupz Aakessons geniale historier. Her er også voksenbøger og fortællinger til tweens og teenagere. Prøv at sætte lydbog på, når ungerne sidder i karbadet, I bilen på vej på ferie, når ungerne tegner eller som en hyggelig fortælling til morgenmaden. 

Tip! Prøv også Radionauterne – en podcast for nysgerrige børn, hvor I får svar på alt fra, hvordan dinosaurer opstod til hvorfor mad smager af noget. Perfekt til bilturen.

Alder: Fra 3 år

Download: Storytel Apple/Google Play, Fairytell Android/Apple, Mofibo Apple/ Android

Psst! Du får 3 måneders gratis periode hos Fairytell med Børn i byen Klubben

DEM, I KAN BRUGE SAMMEN

Foldman

Er I vilde med at lave foldemand derhjemme, tegnelegen hvor man folder papir og skiftes til at tegne på det, uden den andre kan se, så er denne app sagen. I kan vælge at tegne ud fra en skabelon eller at tegne frit. Helt perfekt for to spillere og virkelig hyggeligt.

(fra 4 år)

Download: Apple/  Google Play

Ta’ på skattejagt 

Smut på skattejagt i den by, I er i – prøv Geocathing, hvor I ved hjælp af små ledetråde bliver guidet hen mod virkelige skatte, som andre skattejægere har lagt til jer. Eller kig på skattejagte her, hvor det er muligt at designe jeres egne skattejagte eller prøve andres. 

Download:  Geocatching -  Apple / Google Play

Alder: Fra 4 år. 

Brætspil 

Der findes et hav af brætspil som apps – hvad med et slag ludo, Hvem er Hvem, backgammon eller mastermind i ventetiden i lufthavnen eller et spil yatzy efter aftensmaden? Søg på jeres yndlingsbrætspil i appstore og klik timevis af familiehygge ned på jeres telefon. 

HYGGELIGE SPIL

Chomp

I appen Chomp er ungerne hovedpersonen. Ved hjælp af kameraet bliver barnets ansigt overført til appens sjove illustrationer. De dukker op i bogen og bevæger sig og ser fjollede ud og giver masser af grineflip for alle aldre. Her er 52 illstrationer at lege med - superskæg at være to om. 

Download: Apple

Fra 3 år 

Lego 

Lego er garant for mange sjove apps for ungerne i det kendte Lego-univers – for de helt små er Duplo-spillene et hit, hvor I kan køre i tog, være i cirkus, ha’ jeres egen isbod og meget mere. For de større børn er Lego City, Lego Ninjago, Lego Super Heroes, Lego Nexus eller Lego Friends Heartlake City med garanti et hit til alle aldre. Søg på Lego i appstore og find jeres favorit.

Fra 3 år. 

Toca Boca

Toca Boca står bag et væld af børneapps - her kan ugerne lege frisører, gå i skole eller pleje syge kæledyr – prøv f.eks. Toca Kitchen, hvor ungerne vælger et monster, de skal give mad. Børnene og også de voksne kan fnise, når monsteret nægter at spise broccoli, men godt vil have bøf - og så kan man vælge at stege, koge eller give de forskellige madvarer en tur i mikroovnen eller blenderen. Det er sjovt, simpelt og fængende. 

Download Apple

Alder: Fra 2 år 

Alfons Åberg

Alfons Åberg har fået hele to apps, der begge rammer det kendte magiske univers. I Hokus Pokus Algons Åberg bygger Alfons en træhytte. Spillet går nu med jagten på brædder, vi kommer både hjem til Alfons – ind på hans værelse, laver mad med hans far, leger med veninden Mille og meget, meget mere. I Dyt Dyt Alfons Åberg er Alfons kommet ud at køre - han samler materialer og bygger alt fra eventyrlige helikpotere til fantasifulde biler sammen med Mille, Viktor og far.

Download Dyt Dyt: Alfons Åberg Apple  - Hokus Pokus Alfons Åberg: Apple 

Alder: Fra 4 år

Sago Mini 

Skal de helt små hygge sig med en app, så er Sago Minis intutitive, simple, trygge univers et godt bud, der står bag en bunke fantasifulde spil. Prøv f.eks. Sago Mini Play, hvor ungerne kan flyve rundt i et charmerende børnevenligt univers, Sago Mini Toolbox, hvor ungerne kan reparere og lege håndværkere eller Sago Mini Superhelt, hvor børnene med kappe og gåpåmod møder verden.

Download: Apple / Google Play

Fra 2 år 

Wonder Woolies Play World

Her kan ungerne udforske vernden og sætte deres eget præg på den. De kan designe og bygge genstande, se små animerede historier, plante og høste grøntsager i haven, skabe nuttede kæledyr og meget mere. Appen har fokus på børns frie leg, og er et magisk univers at gå på opdagelse i. 

Fra 3 år

Download: Apple / Google Play

Fuzzy House

Appen her er et sjovt, interaktivt dukkehus med plads til fri leg. Her bor de strikkede Fuzzyer, som både kan spille guitar, hoppe i sengen og meget mere. De bor i en hyggeligt hus bygget i en papkasse. Et skægt spil, som stimulerer børnenes kreativitet. 

Fra 3 år

Download: Apple / Google Play