Unikt panoramaview! Ny, gratis udsigtsplatform åbnet

Prøv byens bedste udsigt, når Amagerværket inviterer jer op i 45 meters højde til et fænomenalt panoramaview, gratis!

Foto: HOFOR
19. juni 2023
Af Rikke Reffelt

Snup de 294 trin, som fører op til udsigtsplatformen på toppen af Amagerværket, hvor I kan glæder jer til en vild udsigt over byen i 45 meters højde.

Unik udsigt og særlig trappe omkranset af træstammer

Den 7. juni åbnede HOFOR en unik udsigtsplatform på toppen af Amagerværket, hvor en trappe omkranset af træstammer fører op til udsigtsplatformen, hvor I kan nyde panoramaview ud over hele Storkøbenhavn og Øresund. Turen op til udsigtsplatformen er en oplevelse i sig selv. Her bevæger I jer op gennem en skov af svævende træstammer, der omkranser værket såvel som trappen. På vejen op kan gæsterne gennem store vinduer kigge ind i værket og på tæt hold blive lidt klogere på, hvordan man producerer fjernvarme.

Åben hele sommeren

"Det er både med stor glæde og stolthed, at vi åbner udsigtsplatformen for københavnerne og andre besøgende. Vi ser frem til, at offentligheden nu kan komme lidt tættere på værket og samtidig opleve den imponerende trappe og formidable udsigt fra Amagerværket. Vi håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi hen over sommeren, inden værket fra 1. september igen skal producere varme til københavnerne," siger Jens Stein, chef på Amagerværket.

Foto: HOFOR
Udsigtsplatformen på Amagerværket
  • Hvor? Vindmøllevej 48, 2300 København S
  • Hvornår? Åbent alle dage fra kl. 12.00 - 18.00 frem til 30. august
  • Pris? Gratis

OBS Til børnefamilierne skal man være opmærksomme på, at det er en del trappetrin – 294 trin – hvor der fx ikke kan tages barnevogn med. Der er også elevator derude, men den er primært forbeholdt gangbesværede og trappen er også en del af hele oplevelsen. 

Udsigtsplatformen er placeret på Amagerværkets Blok 4. Det er her, HOFOR producerer fjernvarme baseret på bæredygtig biomasse til 625.000 københavnere og 40.000 erhvervskunder. Facaden består af små 8000 certificeret bæredygtige træstammer. På den måde synliggør værket HOFORs og Københavns Kommunes vision om en grønnere energiforsyning gennem en både kraftfuld og sanselig arkitektur, der fortæller historien om skiftet fra fossilt kul til bæredygtig biomasse.

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben