De 5 børnevenlige i Sorø

Hop på toget og sæt kurs mod Sorø, der lokker med natur, ro og en stund væk fra byens hurtige puls. Vi guider til byen i børnehøjde lige her.

Foto: Parnas
24. marts 2023
Af Rikke Reffelt
Foto: Caroline Hemmingsen

Leg i hulebyen

Besøg Parnas - et stort naturområde, der rummer en naturlegeplads med adskillige "huler" til børnene med rutsjebaner, gynger og meget mere. Nyd den lille strand ud til søen, hvor der også er bænke, borde og en cafe. Husk at sige hej til stedets to kælegrise og klap gederne, der også holder til på det smukke område.

Foto: Sorø Akademi

Afslapning i Akademihaven

Midt i byen ligger den imponerende akademihave op til en stor, smuk sø. Her finder I også akademiet, der fungerer som gymnasium omkranset af en historisk og smuk park, hvor I kan lege og nyde naturen. Midt i parken ligger en fin, lille , der lange lækkerier over disken, som I kan nyde med udsigt over parken og søen.

Foto: Sorø kunstmuseum 

Se på kunst

Smut forbi Sorø Kunstmuseum, der ligger i en flot arkitektonisk bygning midt i byen. Her finder I skiftende, inspirerende kunstudstillinger og et kreativt værksted til børnene med lækre materialer, hvor ungerne kan udfolde og fordybe sig. Husk at nyde cafeens fine gårdhave og tank op med lidt snacks fra museets cafe. Lige overfor kunstmuseet ligger byens bibliotek, som har en hyggelig børneafdeling med legetøj, børnebøger og plads til de små.

Foto: Bådfart - @Sandiestormsam 

Snup en tur på søen

Se byen fra søsiden - hop ombord på "Lille Claus" - en båd, der sejler på Sorø Sø. I kan stå af på mange skønne spots eller bare nyde udsigten og mærke roen, der spreder sig. Bådene sejler fra maj til september - book billetter.

Foto: Børn i byen

Badetur og skovtur

Sorø bugner af skønne naturoplevelser, og der støder flere skove op til byen, som er et perfekt afbræk for ungerne at løbe amok i. Prøv f.eks. Sønderskov, som ligger lige ved siden af byen. Er det sommer, så kan I bade ved den idylliske badesø "Skjolden" - her er indrettet et særligt lavt bassin til ungerne. I skovene er der god mulighed for at køre mountainbike, hvis familien er til en cykeltur.


Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben