Årets børneteater

Her kan du stemme på de 5 nominerede i kategorien "Årets børneteater" til Børn i byen Prisen 2023.

26. oktober 2023
Af Stephanie Mielnicki

Årets børneteater er et teater, der primært producerer og opsætter forestillinger rettet mod børn og familier, men som ikke går på kompromis med scenekunstens kvalitet.

Afstemningen er slut. Vinderen afsløres den 5. november på Arbejdermuseet og her på bornibyen.dk umiddelbart efter.

Foto: Eventyrteatret

Eventyrteatret

Siden 1991 har Eventyrteatret eksisteret som et sted for børn og unge med et særligt talent for sang, dans og skuespil, hvor de kan udvikle sig i trygge og professionelle rammer. Hvert år valfarter ca. 35.000 børn og voksne til Glassalen i Tivoli for at opleve Eventyrteatrets to årlige eventyrmusicals fyldt med fantastiske kostumer og ørehængende sange. Eventyrteatrets musicals er forrygende underholdning for hele familien, der både giver stof til eftertanke og et smil på læben.

Foto: Anemonen

Anemonen

Anemonen er et levende scenekunsthus for børn og deres voksne i hjertet af København. Vi ligger vægt på at præsentere det velkendte, men i særdeleshed også den nyskabende scenekunst i trygge rammer. Anemonen er et teater hvor børn og familier på tværs af generationer og kulturer mødes i scenekunstoplevelsen som både tilskuere og medskabere.

Foto: Det Lille Teater

Det Lille Teater

Det Lille Teater er børnenes teater. Her præsenteres forestillinger for børn i aldersgruppen 2-10 år og deres voksne. Teatret målretter alle forestillinger meget specifikt til de bestemte aldersgrupper, og forsøger altid at møde børnene lige der, hvor de er i deres forståelse af verden.

Foto: Riddersalen

Riddersalen

Riddersalen er et Lille Storbyteater i hjertet af Frederiksberg. Helt siden huset for første gang slog dørene op i 1914, er store og små teatergængere blevet fortryllet af teatrets humoristiske, farverige og nærværende univers. Riddersalen bestræber sig på at skabe nytænkende og mindeværdigt børneteater mens de samtidigt favner sine historiske rødder i revygenren og dukketeater. Udover teatrets egne produktioner lægger Riddersalen scene til gæstespil fra ind- og udlandet som kan opleves i den historiske foyer og teatersal - som er en oplevelse i sig selv.

Foto: Bellevue Teatret

Bellevue Teatret

Smukt beliggende imellem Dyrehaven og Bellevue Strand ved Øresund finder I Bellevue Teatret, der er tegnet af Arne Jacobsen for mere end 80 år siden. Teatret i den ikoniske bygning opsætter både koncerter, ballet og teaterforestillinger, og flere af dem er målrettet børnefamilier, f.eks. teaterforestillingerne Folk og Røvere i Kardemomme og Jungledyret Hugo.

Stem på de nominerede i de øvrige kategorier

Ud over "Årets børneteater" kan du stemme på de nominerede indenfor følgende kategorier:

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben