Årets børnekulturpersonlighed

Her kan du stemme på de 5 nominerede i kategorien "Årets børnekulturpersonlighed" til Børn i byen Prisen 2023.

26. oktober 2023
Af Stephanie Mielnicki

Årets børnekulturpersonlighed er et kendt og elsket ansigt blandt de danske børn, der underholder og/eller gør noget ekstra særligt for børnekulturen.

Afstemningen er slut. Vinderen afsløres den 5. november på Arbejdermuseet og her på bornibyen.dk umiddelbart efter.

Foto: Lille Bille

Karl Bille (Lille Bille)

Hvis du har været barn i 90’erne og 00’erne kender du helt sikkert Karl Bille fra film og serier som ”Kærlighed ved første hik”, ”Brdr. Mortensens jul” mm. Nu er det de mindste børn, som lyser op når de ser Karls ansigt på Ipad’en eller TV’et. Det seneste år har Karl nemlig fokuseret på YouTubekanalen Lille Bille, som allerede har taget Danmark med storm. Her spiller han hovedrollen der leger, danser og synger med hans bedste ven Strømpe (spillet af Jeppe Thybo). Udover at være selveste Bille er Karl involveret i sangskrivning, indspilning og komposition, hvor han fortolker klassikere og skriver originale sange i en bred vifte af genrer.

Foto: Popsi og Krelle

Popsi og Krelle

Popsi og Krelle er Danmarks børnemusik-darlings kendt fra YouTube. Popsi er et syngende krammedyr og Guitar-Krelle er Popsi's guitarspillende bedste ven. Sammen har de både en streamingkanal og app, hvor de synger børnesange og laver fagter, særligt til de mindste børn i alderen 0-5 år.

Foto: Sebastian Klein af Ludvig Gustav

Sebastian Klein

Sebastian Klein har i mere end 20 år lavet børneprogrammer til DR, og er forfatter til en lang række bøger om dyr og natur til børn i alle aldre. I kender sikkert Sebastians populære serie om "De 100" bl.a. farligste, klammeste og mest gådefulde dyr - det er nemlig blevet moderne klassikere på børneværelset. Foruden tv og bøger, laver Sebastian også liveshows rundt omkring i landet.

Foto: Motor Mille, Showbizz Danmark

Mille Gori (Motor Mille)

Motor Mille, der er kendt fra Ramasjang, har benzin i blodet og motorolie i håret. Med Mille er der altid fart over feltet, sjov og ballade. Rollen som Motor Mille spilles af Mille Gori, der er en dansk entertainer, som også medvirker i det populære Cirkus Summarum, hvor hun brillerer med sang og vild luftakrobatik.

Foto: Onkel Reje, DR

Mads Geertsen (Onkel Reje)

Onkel Reje har været en fast del af Ramasjang-kanalen i mere 10 år, og har underholdt de danske børn med alt fra heavy metal og pruttesange til sørøvershow! Onkel Rejes skæve personlighed, sjove påfund og farverige påklædning kan også opleves i det årlige Cirkus Summarum, og det nye show Onkel Rejes skideskøre gameshow. 

Stem på de nominerede i de øvrige kategorier

Ud over "Årets børnekulturpersonlighed" kan du stemme på de nominerede indenfor følgende kategorier:

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben