Weekend-tip! Smuk, farverig lysudstilling nordpå, som børnene vil elske

På Louisana kan I opleve den permanente udstilling Gleaming Lights of the Souls, som vil begejstre hele familien.

Foto: NAN GOLDIN OG HIGHLIGHTS FRA SAMLINGEN / Yayoi Kusama Gleaming Lights of the Souls, 2008 InstallationsfotoLouisiana Museum of Modern Art.
24. september 2023
Af Rikke Reffelt

Det er altid en god ide med en tur på Louisiana, der udover deres aktuelle store udstillinger, også har permanente installationer, som er et besøg værd. Yayoi Kusamas udstilling Gleaming Lights of the Souls har fået en permanent plads på museet, og er en kæmpe oplevelse for børnene og deres voksne.

Foto: Yayoi Kusama, Gleaming Lights of the Souls, Louisiana. Foto: Elise Hoang

Spejle og hundredvis af lys

Installationen af Yayoi Kusamas er tilbage fra år 2008, men er stadig meget populær blandt museumsgæster i alle aldre. Installationen udgøres af et rum, hvor vægge og lofter er beklædt med spejle, gulvet er et vandspejl, og man står midt i vandet på en platform. Ned fra loftet hænger hundrede lamper og et relæ får lyset til at skifte farve i rolige overgange – så vi som beskuere selv bliver en del af installationens rumlige dybde, puls og univers.  Husk også at besøge Børnehuset på Lousiana, hvor ungerne kan være kreative i værkstedet og gå en tur i de smukke naturomgivelser ved Louisiana.

Foto: NAN GOLDIN OG HIGHLIGHTS FRA SAMLINGENBeskrivelse: Yayoi KusamaGleaming Lights of the Souls, 2008Installationsfoto Louisiana Museum of Modern Art.
Gleaming Lights og Souls
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben