Klassisk citronmåne

Her får du en lækker opskrift på den klassiske citronmåne! Denne kage er elsket af både store og små - og så er den nem at lave!

Foto: Alberte Cornelius
19. december 2022
Af Alberte Cornelius

Det skal du bruge

  • 130 g smør
  • 130 g mel 
  • 300 g rørsukker 
  • 3 æg 
  • Kornene fra en vaniljestang 
  • Skallen fra 2 citroner 
  • Lidt smør eller bagepapir til formen
  • 150 g flormelis
  • Lidt vand
  • Saften fra ½ citron
  • Eventuelt lidt revet citronskal til toppen
Foto: Alberte Cornelius

Sådan gør du

Start med at tænde din ovn på 150 grader. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det med en smule rørsukker. Riv skallen af de to citroner, gem evt. en smule til pyntning af kagen. Rør sukker, smør, citronskal og vaniljesukker sammen. Hvis smøret er lidt for koldt, kan du med fordel varme det lidt i en gryde. Tilsæt de 3 æg og mel, og rør dejen godt sammen. Vi beklædte formen (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir, for at få et rustikt udtryk, men man kan sagtens smøre den med smør, så man får en mere ensartet kage. Bag kagen i en time.

Lad kagen køle helt af. Bland flormelis med vand og citronsaft, smag den til, alt efter hvor surt eller sødt man kan lide det. Hvis formen er beklædt med bagepapir, kan man tage kagen ud af formen, så glasuren kan løbe ned af siderne. Ellers så bare lad være i formen. Når glasuren er størknet, kan du drysse lidt citronskal ud over kagen.

Således er der lavet en lækker klassisk citronmåne, som både børn og voksne vil elske!

Foto: Alberte Cornelius
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben