Her finder I 10 særlige labyrinter i Danmark

Lad ungerne prøve en tur i landets sjove og særlige labyrinter - vi guider jer afsted.

Foto: Labyrinthia
25. juni 2023
Af Rikke Reffelt

Tag på jagt efter landets labyrinter og se, om I kan finde igennem dem uden at fare vild! 

Sjælland

Foto: Gilleleje Labyrint

Gilleleje Labyrint

Giv ungerne en sjov oplevelse - besøg den helt nye Gilleleje Labyrinten, som er en kæmpe quizlabyrint, hvor I kan quizze jer vej gennem labyrintens grønne stier af pil, løvtræer, buske, blomster og grantræer. Med sine over 5 hektarer og 7 kilometer stisystem er Gilleje Labyrinten et stort område, der svarer til 10 fodboldbaner.

Hvor? Almevej 120, 3250 Gilleleje

Tuborglabyrinten på Frederiksberg

Besøg den store bøgelabyrint på Pile Allé på Frederiksberg. Den er bygget op af ikke færre end 7000 bøgebuske og hele 800 meter grussti, så det er en god idé at sætte lidt tid af til at nå græsplænen i midten. Den er i øvrigt formet som etiketten på en Tuborg, og det er da også Tuborgfonden, der har doneret den fine labyrint.

Hvor? Pile Allé på Frederiksberg

Foto: Kalvehave labyrint

Kalvehave Labyrintpark

Kender I Kalvehave Labyrintpark? Her er der udendørs og underholdende aktiviteter for hele familien. I kan prøve kræfter med én af parkens mange vilde labyrinter (hele 7 stykker), hvor I måske farer vild og skal løse forskellige opgaver. Det er også muligt at udfordre hinanden i mange forskellige spil med kæmpestore brikker. Spis jeres medbragte madkurv i den hyggelige have og lad ungerne løbe frit - nyd en dag ud af byen.

Hvor? Hovvejen 12, 4771 Kalvehave

Foto: Caroline Hemmingsen / Spejllabyrinten på Ordrupgaard

Spejllabyrinten

I Ordrupgaards smukke kunstpark finder I Jeppe Heins spejllabyrint, som ungerne kan suse rundt indeni. Her kan de se sig selv på helt nye måder, imens lyset spiller i de smukke spejle. Resten af parken er bestemt også et besøg værd med en bunke smukke værker, som ungerne kan udforske. Slut af på Ordrupgaard, som lokker med fine udstillinger.

Hvor? Ordrupgaard

Naturlegepladsen på Vestamager

Styr mod Amager Fælled, hvor naturlegepladsen Himmelhøj  venter på jer. Her kan I lege på en  kæmpestor ark på 50 meter, som I kan gå på opdagelse i. Legepladsen rummer derudover også labyrinter, teaterscener, bålplads og overdækkede legesteder. På Himmelhøj kan børnene løbe frit og forældrene sænke skuldrene.

Hvor? Naturlegeplads Himmelhøj, 2300 Tårnby

Fyn og øerne

Foto: Egeskov Slot

Labyrinten på Egeskov Slot

Tag turen til Egeskov Slot, som lokker med et væld af legeoplevelser for hele familien. Her kan I også hjælpes ad med at finde igennem slottets store labyrint, som er designet af Piet Hein. Det tager i gennemsnit 15 minutter at finde ind til centrum, og det siges at børnene typisk er hurtigere end de voksne til at løse labyrintens gåde - se, om I kan klare labyrinten. 

Hvor? Egeskov Slot, Egeskov Gade 22, 5772 Kværndrup

Labyrint Lolland-Falster

Tag familien med på en skøn naturoplevelse blandt de store nordmannsgraner hos Labyrint Lolland-Falster. Her er der plads til at gå på opdagelse, lege i det fri - og at finde vejen hjem til sidst. Har I mod på at sætte jeres paratviden på prøve, kan I forsøge at finde vej gennem stisystemet, ruterne er cirka 1 km, så alle kan være med. Undervejs på jeres tur vil I støde på sjove aktiviteter, trækunst og hyggekroge med borde og bænke. 

Hvor? Niels Clausens Vej 2b, 4891 Toreby

Naturlegepladsen Troldeland

Besøg Naturlegepladsen Troldeland der ligger skønt i Svanninge Bakker - her er masser af legemuligheder for børnene. Ved siden af Troldeland ligger Alfeland, hvor I finder en hyggelig labyrint for de mindste, hvor I kan lege fangeleg. Her er også gynger, legehus og balancestammer, og stedet er mere overskueligt.

Hvor? Rallebæksgyden, 5600 Faaborg

Jylland

Foto: Labyrinthia

Labyrinthia

Tag mod Labyrinthia - en anderledes og sjov temapark med hele 9 forskellige udendørs labyrinter. Her kan I udfordre hele familien i Europas største 3D-Labyrint eller opleve labyrinter, der har været kendt og brugt siden oldtiden. I bliver måske en lille smule våde i vandlabyrinten, imens I nyder synet og duften af de hundredvis af smukke roser på jeres vej ind mod midten. I kan også træne lidt med jeres hund i hundelabyrinten.

Hvor? Gl. Ryvej 2, Rodelund, 8653 Them

Rømø Labyrintpark 

Tag en dag til Rømø Labyrintpark, som venter med flere sjove labyrinter, hvor I kan dyste om, hvem der kommer først ud af dem. Glæd jer til en familiepark med mere end 25 udfordrende aktiviteter, som I kan hygge jer med og nyde jeres medbragte mad. Så slip legen fri på smukke Rømø.

Hvor? Rømø Lege- og Labyrintpark, Engvej 5A, 6792 Rømø

Samsø Labyrint

Find vej eller far vildt i labyrinten på Samsø, som de fortæller er verdens største. Labyrinten blev anlagt i 2000 og dækker et areal på 6 ha. Labyrinten besøges af over 25.000 gæster om året, og hvis turen går til Samsø, så er det et must at besøge den vilde labyrint. Her kan I tage familien med og nyde en dag i det fri, mellem snørklede stier og træer til alle sider. 

Hvor? Issehoved 1, 8305 Samsø

Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben