Her er vinderne af Børn i byen Prisen 2020

Hele 42.476 stemmer er talt op, og vinderne i årets 16 kategorier er blevet afsløret og fejret i Tivolis Axelborg med masser af glade børn og voksne på tilskuerrækkerne søndag den 25. oktober.

Foto: Heine Pedersen
1. januar 2023
Af Stephanie Mielnicki

Trods afstand, mundbind og sprit i lange baner, havde vi en fest til det store 10-års-jubilæumsshow!

Foto: Danske Hospitalsklovne

Årets ildsjæl: Danske Hospitalsklovne

Danske Hospitalsklovne besøger flere gange om ugen indlagte børn på landets børneafdelinger. De gør det lettere for indlagte og kronisk syge børn at skulle opholde sig i længere tid på hospitalet, hvor de på trods af sygdom, skaber et rum med smil og latter. 

Årets ildsjæl brænder for en hjertesag, som berører både børn og deres familier. Titlen som ildsjæl, kan kun opnås, hvis arbejdet er frivilligt og/eller velgørende.

Foto: Jess Lycoops

Årets influencer: Hello Sofie

Under navnet "Hello Sofie" deler Sofie Bøcher Lindquist ærlige skriblerier og snapshots fra sit liv som mor til Gustav og Louie. Bloggen med samme navn blev født i forlængelse af Sofies første barsel, da hun havde så meget på hjerte, at hun ikke kunne komme af med det hele på Instagram.

Årets influencer formidler ikke kun passioneret og personligt om livet med børn på sociale medier – som en ægte influencer formår han/hun også at fange og fastholde børnefamiliernes opmærksomhed.

Foto: Djurs Sommerland

Årets forlystelsespark: Djurs Sommerland

Djurs Sommerland har nogle af de største rutsjebaner i Danmark, et kæmpe vandland og masser af forlystelser for hele familien. Det er et slaraffenland for børnefamilier, der godt kan lide fart og sjov.

Årets forlystelsespark giver hele familien smil på læben, adrenalinsus og kriller i maven – uanset om det er i vilde rutsjebaner eller hyggelige karusseller.

Foto: Popsi og Krelle

Årets børnekulturpersonlighed: Popsi og Krelle

Popsi og Krelle er Danmarks børnemusik-darlings kendt fra YouTube. Popsi er et syngende krammedyr og Guitar-Krelle er Popsi's guitarspillende bedste ven. Sammen har de både en streamingkanal og app, hvor de synger børnesange og laver fagter, særligt til de mindste børn i alderen 0-5 år.

Årets børnekulturpersonlighed er et kendt og højtelsket ansigt blandt de danske børn, enten fordi personen er formidabel underholdning eller gør noget særligt for børnekulturen.

Foto: Tjugga

Årets familieapp: Tjugga

Find ro og kom ned i gear - enten ved sengetid eller når der er brug for en rolig stund i løbet af dagen. Tjuggas nye app består af en række lydfiler og videoklip, som kan benyttes af hele familien. 

Årets familieapp er et stort hit hos børnefamilierne, fordi den enten gør livet væsentligt sjovere eller nemmere for børn og voksne.

Foto: Motorik Magi

Årets børneevent: Motorik Magi

Der er intet som at tumle rundt med de sjove bObles-figurer, og så endda til lyden af Popsi & Krelles populære børnesange! I samarbejde med bObles, Vores Børn og Børneulykkesfonden er de store tumleevents i både København og Aarhus blevet til et hit hos de mindste.

Årets børneevent giver børnefamilierne en helt særlig og uforglemmelig oplevelse væk fra skærmen – altså ude i den virkelige verden!

Foto: Bone's

Årets børnevenlige spisested: Bone's

Hos Bone’s er der plads til hele familien. De allermindste bliver budt velkommen i restauranten med balloner, legeposer og brede smil, hvorefter legerummet og biograffilmen kalder. Imens får mor og far et velfortjent pust i de brede amerikanske sofasæder, inden familiens livretter serveres. Menukortet byder på ægte amerikansk BBQ og desserten er naturligvis fri softicebar med masser af lækre toppings. Velbekomme!

Årets børnevenlige spisested gør det ekstra godt for børnefamilierne, f.eks. i form af børnevenlige retter på menukortet eller afslappede omgivelser, hvor der er plads til små krudtugler.

Foto: Ismageriet

Årets isbar: Ismageriet

Ismageriet har i mange år været et ultra-populært udflugtsmål langt ude på Amager, men i maj 2017 rykkede butikken til nye lokaler i Mikado House ved DR-Byen for at få mere plads - bl.a. til udeservering. Det er selvfølgelig den samme lækre, frisklavede is med de bedste råvarer, som kan nydes i butikken. 

Årets isbar får hele familiens mundvand til at løbe! Her falder is-varianterne i børnenes smag, og de mindste gæster tages imod med åbne arme.

Foto: Teater Fantast

Årets børneteater: Teater Fantast

Teater Fantast er et turnerende teater, der laver scenekunst, som både udfordrer og underholder. Med ønsket om at skabe oplevelser, der giver anledning til både grin og refleksion, rammer de altid plet med forestillinger, der går lige i hjertet på børn såvel som voksne. 

Årets børneteater tager børn og forældre med på en rejse ind i forunderlige fortællinger og spændende universer. Forestillingerne er i børnehøjde, og tryllebinder de små gæster fra start til slut.

Foto: Frilandsmuseet

Årets museum: Frilandsmuseet

Tag på en rejse tilbage i tiden, når Frilandsmuseet byder indenfor i en verden, der afspejler en tid, som de færrste efterhånden kan huske fra virkeligheden. Med bondegårde, husdyr og autentiske udklædninger, føles det som at træde 100 år tilbage i tiden, når I bevæger jer rundt på det fine museum. 

Årets museum byder de små gæster velkommen med åbne arme, og gør museumsoplevelsen ekstra sjov for børn med spændende udstillinger, kreativitet og interaktion.

Foto: Name it

Årets brand: Tøj/sko: Name it

Name it designer sjov mode til overkommelige priser til børn, der ved hvad de vil have. Her er fokus på komfort, sikkerhed og kvalitet. Name it producerer tøj til baby, børn, tweens og teens.

Årets brand tøj/sko er det populære valg blandt børnefamilierne, enten fordi brandet gør en dyd ud af kvalitet, komfort eller pasform til de små.

Foto: Sebra

Årets brand: Interiør/babyudstyr: Sebra

Sebra designer interiør til børn i et moderne design ved at kombinere nytænkende farvevalg og gamle håndværksformer som hækling og strik. Meget af kollektionen er udført i naturmaterialer for at appellere til børnenes fantasti og forældres ønske om bæredygtighed.

Årets brand: Interiør/babyudstyr er børnefamiliernes favorit, enten på grund af produkternes særlige design og æstetik, holdbarhed eller sikkerhed.

Foto: Børneloppen

Årets bæredygtige initiativ: Børneloppen

Over hele landet kan I shoppe brugt børnetøj, babyudstyr og legetøj hos Børneloppen, hvor private standlejere sælger ud fra gemmerne, og giver aflagte sager nyt liv. 

Årets bæredygtige initiativ arbejder målrettet mod en bedre, grønnere og mere klimavenlig verden – og forsøger ihærdigt at inspirere børnefamilierne til at leve mere bæredygtigt.

Foto: Tivoli Friheden

Årets børnevenlige i Aarhus: Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en forlystelsespark placeret i den smukke Marselisborgskov i hjertet af Aarhus. Her findes mange sjove rutsjebaner og forlystelser både for børn og voksne. Hver dag i sæsonen kan man blive underholdt af Pjerrot, mens der også er et hav af koncerter, temadage og underholdning på prgrammet.

Årets børnevenlige i Aarhus giver børnefamilierne en særlig oplevelse, som vil begejstre både store og små – hvad end det er kultur, underholdning eller en smagsoplevelse.

Foto: WOW PARK

Årets actionoplevelse: WOW PARK

Gå tur mellem trætoppene og leg med kæmpe-bolde midt i skoven. WOW PARK byder på sjove aktiviteter for alle fra 2-102 år, og byder altså hele familien velkommen i de skønne, grønne omgivelser. 

Årets actionoplevelse giver hele familien et ordentligt adrenalinkick gennem fysisk aktivitet og udfoldelse – hvad end det er inden- eller udendørs.

Foto: Givskud Zoo

Årets dyrepark: Givskud Zoo

I Givskud Zoo kan I køre rundt blandt løver, giraffer, flodheste og bisoner - enten i jeres egen bil eller i en guidet safaribus. I bliver taget gennem savanner, prærier og pampasser på en tur, der strækker sig fra Afrika til Nord- og Sydamerika.

Årets dyrepark giver børnefamilierne en helt unik mulighed for at komme tæt på vilde og eksotiske dyr – både dem, der lever i vand, til lands og i luften.

Stort tillykke til alle vinderne!!!

Foto: Heine Pedersen
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben