For de 0-4-årige: Ny hemmelig sansehave på Vesterbro

Lad de allermindste gå på opdagelse i den lille vilde sansehave, som netop er åbnet op på Vesterbro.

Foto: Den lille vilde verden
19. juli 2023
Af Rikke Reffelt

 I den fantastiske have bag Musikhuset i København, på hjørnet af Vesterbrogade og Absalonsgade, er der netop åbnet op for en fin sansehave for byens allermindste. Haven blev anlagt af den amerikanske kunstner Barbara Cooper i 2014, og er en hel lille verden i miniformat med et bassin til vandopsamling og stier, der snor sig gennem det vildtvoksende græs, urter, stauder, frugttræer, løvtræer og buske.

Gemt sansehave åbnes op for byens mindste

De seneste mange år har den henligget aflåst og ubrugt, men nu får offentligheden adgang til haven. Henover sommeren og i det tidlige efterår vil Den lille vilde verden være åben på udvalgte dage for byens yngste indbyggere. Her får de deres helt eget byrum, hvor de inden for trygge og afgrænsede rammer kan mærke græsset under de bare tæer, gå eller kravle på eventyr i det høje græs eller inde mellem de lave grene, følge mariehøns og sommerfugle, spise brombær og små sure æbler, nyde roen eller fordybe sig i nogle af de enkle, sansemotoriske aktiviteter.

Aktiviteter i børnehøjde - fra yoga til lyddigte

I Den lille vilde verden vil der løbende blive afholdt særarrangementer og aktiviteter for børn som yoga, fremførelse af lyddigte, smags- og duftarrangementer og workshops, hvor der males med plantefarve udvundet af nogle af de planter og bær, der findes i haven - alt sammen tilrettelagt for helt små børn og med udgangspunkt i haven. 

Foto: Den lille vilde verden
Den lille vilde verden
  • Hvor? Ligger i haven bag Musikhuset i København, på hjørnet af Vesterbrogade og Absalonsgade
  • Læs mere om sansehaven her
  • Hvem? 0-4 år
  • Aktiviteter? Der afholdes løbende særarrangementer - næste gang til Poesi-pip d. 25. august. Her opføres lyddigte for små børn inspireret af naturen, skrevet til lejligheden og fremført af den norske digter og forfatter Aina Villanger.
Få 100-vis af rabatter i Børn i byen Klubben